Riepu pārbaudes turpinās - Madonas pusē fiksēti deviņi pārkāpēji 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 10.decembris 2019 15:39

Turpinās transportlīdzekļu pārbaudes – Madonas pusē deviņi pārkāpumi par neatbilstošu riepu protektoru dziļumu

9.decembrī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas policijas iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika organizēta rūpīga satiksmes kontrole, kuras laikā tika veiktas transportlīdzekļu riepu protektoru dziļuma pārbaudes. Par spīti jau iepriekš izteiktajiem brīdinājumiem par noteikumu stāšanos spēkā ar 1.decembri, policija konstatēja deviņus pārkāpumus par neatbilstošu riepu protektora dziļumu.

 Kopumā tika pārbaudīts 121 transportlīdzeklis, kur deviņos gadījumos tika noteikta riepu protektora dziļuma neatbilstība. Protektoru dziļums tika konstatēts robežās no 3,68 mm līdz pat 1,95 mm. Automašīnu vadītājiem tika noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli, kā arī tika izteikti brīdinājumi par turpmāku dalību ceļu satiksmē.

Arī turpmākās dienas visā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā tiks organizētas pastiprinātas transportlīdzekļu pārbaudes sakarā ar riepu protektoru atbilstību.  Atgādinām, ka Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka laika posmā no 1.decembra līdz 1.martam  visiem transportlīdzekļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5t, jābūt aprīkotiem ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.  Vieglo automašīnu ziemas riepu protektora dziļums nedrīkst būt mazāks par 4 mm.

Valsts policija atgādina, ka Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 15 līdz 55 eiro, personai, kas atbildīga par transportlīdzekļa ekspluatāciju, — no 55 līdz 140 eiro, bet juridiskajai personai — no 70 līdz 700 eiro.

 
Visi komentāri
 
felix65 10.decembris 2019 22:12
6 2 Atbildēt

Nesaprotu. Cilvēki galīgi ar galvu nedraudzējas?

uupis 11.decembris 2019 11:16
2 8 Atbildēt

Bet galvenais drauds satiksmes drošībai būs elektroskūteri, nevis auto ar plikām riepām, ātrumpārkāpums, šmiga pie stūres.

GepardzZ 12.decembris 2019 8:20
0 0 Atbildēt

Kāds te vispār sakars? Saruna ir par to ka cilvēki turpina braukt ar sūdīgām riepām...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti