Piedzēries motociklists ar "Javiņu" bēg no policistiem pa pļavu, taču tiek noķerts 16

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.janvāris 2020 14:20

Sestdien, 25.janvārī ap pulksten 23:30, Durbes novadā, Tadaiķu pagastā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas pamanīja motociklu “Jawa”, kura vadītājam nebija galvā ķivere. Tāpat motociklam nebija valsts reģistrācijas numura zīme.

Policisti, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, kā arī skaļruni, vairākkārt izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un uzsāka bēgšanu, attālinoties no policistiem un nogriežoties uz mazākas nozīmes ceļa. Motociklistam, turpinot ceļu pa pļavu, likumsargi viņu apturēja.

Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka motocikla vadītājam, 1968.gadā dzimušam vīrietim, nav likuma noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, kā arī viņš transportlīdzekli vadījis, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē. Vīrieša izelpā konstatētas 1,25 promiles alkohola. Tāpat konstatēts, ka motocikls nav reģistrēts noteiktā kārtībā, tam nav veikta valsts tehniskā apskate un attiecīgi arī nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Tāpat vīrietim ir noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kurš nav reģistrēts noteiktajā kārtībā un par aizsprādzētas aizsargķiveres nelietošanu,

Valsts policija atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

 
Visi komentāri
 
pa smuko 28.janvāris 2020 14:51
9 0 Atbildēt

nu gluži kā sendienās

Es 28.janvāris 2020 15:11
14 6 Atbildēt

Vajadzētu atjaunot noteikumus, kur būtu norādīts, ka policija drīkst apturēt vadītāju tikai ja tas brauc pa ceļu! Tas būtu taisnīgi!

gunbox 28.janvāris 2020 16:03
6 7 Atbildēt

Vajadzētu uzlabot noteikumus ar kriminālatbildību par nepakļaušanos CP likumīgiem lūgumiem un pēc trešā brīdinājuma šaut bez brīdinājuma. Un ja nobrauc 5m no ceļa, tad kriminālais uz 10 gadiem par cita īpašuma bojāšanu.

Kādam nezāles ir jāravē.

Nu nah 28.janvāris 2020 17:14
9 1 Atbildēt

Varbūt uzsūkā kādam mentam, ko a ?

Pļurkt 28.janvāris 2020 17:27
8 4 Atbildēt

Reizi te blakus ģerevņā policistu ekipāža ieraudzīja, ka pa LAUKU (pie kam savu privāto zemi) pārvietojas traktors ar manāmi iereibušu tā vadītāju. Apturēja savu ekipāžu un viens skrēja traktora virzienā.... Pēc tam kad TRĪSDURVJU skapis izzkāpa no kabīnes turot rokā kaut ko līdzīgu lielam kurbulim, tā skrējējs momentā mainīja skriešanas virzienu uz pretējo un klupdams krizdams aiztesa uz savu kalimagu!

Sagribēja PRIVĀTĀ laukā kaut ko samiķīt??!!

aldis 30.janvāris 2020 4:31
1 0 Atbildēt

tas ir skaidrs ka tevi un tevlīdzīgos stārķis izmetot neparēķināja ka tu kritot kāpostlaukā vēl trāpīsi uz elektriķiem,bet kurš tai kāpostlaukā gulēja ilgāk?tu vai tava māte?????

Pļurkt 28.janvāris 2020 16:57
2 4 Atbildēt

Man vienu reizi policists mēģināja PIEPISTIES par to ka es braucu ar Javiņu bez ķiveres uz privātā zemes gabala, garāžu iekšpagalmā!!

Tā kā tas bija distrofiķis 1,40 s ķepkoj, tad pat turēšanās pie pistoles kaburas viņam nepalīdzēja! Uz manu pēc 3. reizes izteikto "atpisies", šis patiešām atpisās!

A ja precīzāk, tad šis stādījās priekšā: "es valsts ceļu policists xxxxx", kur esw liku šim 3 reizes atkārtot pašu sākumu, līdz izskan VALSTS CEĻU POLICISTS!! Pēc kā es šim (gandrīz laipni) pateicu lai piš uz saviem valsts ceļiem!!!

Ments 28.janvāris 2020 21:00
5 1 Atbildēt

Baigi labsīrdīgie menti jūsu ģerevņā, es parasti šitādus vakaros atrodu un pamatīgi noslānu, a to javu tev caur dirsu būtu izlaidis.

Pļurkt 29.janvāris 2020 9:46
1 2 Atbildēt

Šitādiem slānītājiem kaut kā pabieži mēdz "ķieģelis no stroikas" nokrist taisni uz galvas!

Ko tāds distrofiķis 1,4 man padarīs???

felix65 28.janvāris 2020 17:31
2 0 Atbildēt

Laikam galīgi nodzēries, ja ar moci nevarēja no mašīnas aiziet.

imzz 28.janvāris 2020 20:25
0 1 Atbildēt

nu, jawa nav enduro

Pļurkt 28.janvāris 2020 20:36
3 3 Atbildēt

Ar Javu bez problēmām var izbraukt tur kur ar Belarusu nevar!

Tantiņu stāsti 28.janvāris 2020 20:57
3 1 Atbildēt

Tak tāpat to dzērāju noķēra, ja viņs pa savu pļavu brauc dzērumā, turklāt tā ka to pamana cp ekipāžat, tad pilnīgi noteikti to lielgabala galas gabalu varētu aizturēt uz ielas arī būdamu alkahola reibumā.

Šitie reibonī esošie traktoristi visu tur dara, ēd, dirš, dzer, guļ utt., un ik pa laikam aizbrauc uz veikalu pēc kāda spirtinieka.

Turklāt kā tad ir jābrauc, lai cp ekipāža pamanītu, ka vadītājs braucot pa pļavu ar traktoru ir reibuma stāvoklī? Ganjau vecais metējs kaut kur uz kāda ceļa bija manīts tik paspēja iesprukt savā zonā - "varonis"

Pļurkt 29.janvāris 2020 9:50
0 1 Atbildēt

Bagāta tev tā fantāzija gan ir!!!

Atšķirībā no tavas iediršanas es izstāstiju reālo situāciju.

Pļurkt 29.janvāris 2020 9:33
1 1 Atbildēt

Tas bija mans saimnieks! Es ar savu Minsku varu tikai sapņot par šādu bēgšanu. Reiz mēģināju aizbēgt ar Minsku talkačā, noķēra mani. 3 dienas dibens sāpēja.

29.janvāris 2020 17:45
0 0 Atbildēt

Vēl viņam vajadzēja pamācīties braukt un tad līst uz ceļa

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 7

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti