Kokneses novadā "savairojušies" dzērājšoferi (+ VIDEO) 3

 
Valsts Policija | 13.augusts 2020 10:39

Kokneses novadā dažu stundu laikā noķer trīs dzērājšoferus

Aizvadītajā svētdienā, 9. augustā, Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas amatpersonas, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, Kokneses novadā, Vecbebros neilgā laika periodā aizturēja trīs autovadītājus bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un alkohola reibumā. Kādā krustojumā netālu no Kokneses, policijas darbinieki patrulējot pamanīja aizdomīgu automašīnu Citroën C3, likumsargiem radās aizdomas, ka automašīnas vadītājs varētu būt alkohola reibumā, tāpēc autovadītājam tika dots rīkojums apturēt transportlīdzekli. Automašīnas vadītājs sākotnēji apturēja transportlīdzekli, taču uzsāka bēgšanu ar kājām, bet likumsargi ātri likumpārkāpēju notvēra. Veicot pārbaudi, tika konstatēts, ka šīs automašīnas šoferis sēdies pie stūres bez autovadītāja apliecības un reibumā – izelpā konstatētas 1,58 promiles. 1994. gadā dzimušais automašīnas vadītājs jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Turpinot patrulēt tuvējā apkārtnē, policijas darbiniekiem radās aizdomas, ka vēlviena automašīna – šoreiz Audi –, iespējams, tiek vadīta alkohola reibumā. Automašīna tika apturēta, un, veicot pārbaudi, tika noskaidrots, ka 1986. gadā dzimušais autovadītājs sēdies pie stūres ne tikai bez tiesībām, bet arī pēc iedzeršanas – 2,39 promiļu reibumā. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Pēc neilgaka laika turpat netālu Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki ceļa posmā Vecbebri – Ozoli noķēra vēl vienu dzērājšoferi bez tiesībām. Šoreiz policistu uzmanību piesaistītāja kāds 1998. gadā dzimis Opel Vectra transportlīdzekļa vadītājs. Veicot pārbaudi, vīrieša izelpā tika konstatētas 2,05 promiles. Tika noskaidrots, ka vīrietim nav automašīnas vadīšanas tiesību, un tās nekad arī nav bijušas. Par visiem notikušajiem gadījumiem ir uzsākti kriminālprocesi. Valsts policija atgādina – alkohols un jebkāda transportlīdzekļa vadīšana ir pilnīgi nesavienojamas lietas! Ja esi lietojis alkoholu – pie stūres nesēdies! Valsts policija aicina ikvienu satiksmes dalībnieku būt atbildīgam un pasargāt sevi un citus no neapdomīgas rīcības sekām. Nebrauc un neļauj citiem braukt reibumā!
 
 

 
 
 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
uupis 13.augusts 2020 10:53
2 1 Atbildēt

Nu kur palikuši lielie komentētāji, kuri stāsta ka ūpis pārspīlē un patiesībā dzērājšoferis nav bīstams, bet bīstami satiksmē ir gājēji un velosipēdisti, jo tie mēdz šķērsot brauktuvi pa pārēju tajā brīdī kad mašīnas vadītāji izdomā uzspļaut satiksmes noteikumiem. Daži apgalvo ka gājēju pārejas ir domātas nevis lai gājējs šķērsotu ielu, bet ka gājējs uz tās ir "sabraucams kā spainis". Dzērājšoferis nemaz nav bīstams un velti te šo problēmu izceļ, jo gājējam un velosipēdistam tiesības paļauties neeksistē, bet dzērājšoferiem un guļavām pie smagā stūres tiesības paļauties ka citi ļaus viņiem pārkāpt saglabājas!

Patisons 14.augusts 2020 14:26
1 0 Atbildēt

Cilvēki, kas peld pa ceļu ir bīstami, tur ir liela starpība starp iedzēris un nepārkāpj un tikai trubiņa uzrāda. Jebkurā situācijā, tas ir vainu pastiprinošs apstāklis pie negadījuma.

Par policiju, tā ir pazudusi, un atsevišķai daļai ir radusies visatļautības sajūta. Policijas redzama klātbūtne pietiekoši labi visu uzlabo.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti