Policija uzsākusi lietvedību par BMW autovadītāju agresīvo braukšanu Cēsu pusē 9

 

Ilustratīvs attēls! Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 17.augusts 2020 14:28

Reaģējot uz sociālajās vietnēs publicēto video ierakstu, kurā redzama bīstama autovadītāja uzvedība uz autoceļa Cēsu iecirkņa apkalpojamā teritorijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirknī ir uzsākts administratīvais process un tiek skaidroti notikušā apstākļi. Policija atgādina, ka nepārdomāti un pārgalvīgi manevri var novest pie smagām vai pat letālām sekām.

Vērojot to, kas notiek ceļu satiksmē, policija ir konstatējusi, ka ir autovadītāji, kuri ikdienas uz autoceļiem veic vairākas darbības, kuras nav pieļaujamas ceļu satiksmē. Autobraucēji kļūst nekaunīgāki – apzināti veic agresīvas darbības un manevrus, tos filmē un ievieto sociālo tīklu vietnēs un, lai izvairītos no atbildības, no automašīnām noņem valsts reģistrācijas numura zīmes. Policija atgādina, ka agresīva braukšana ir apzināta sānslīdes radīšana uz ielām, stāvlaukumos un pagalmos, apzināta strauja bremzēšana, kas rada ceļu satiksmei bīstamu situāciju. Visbiežāk adrenalīnu, braucot pa pilsētas ielām sānslīdē jeb “driftojot”, cenšas noķert jaunieši ar nelielu braukšanas pieredzi.

Reaģējot uz sociālajās vietnēs publicēto video ierakstu, kurā redzama bīstama un pārgalvīga autovadītāja uzvedība uz kāda autoceļa, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirknī ir uzsākts administratīvais process. Šobrīd Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirkņa amatpersonas skaidro visus notikušā apstākļus. Policija atgādina par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam ir paredzēts naudas sods.

Nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums – tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām. Valsts policija nosoda šādu rīcību un aicina neapdraudēt sevi, savus līdzbraucējus un citus satiksmes dalībniekus. Tāpat atkārtoti atgādinām, ka par agresīvas braukšanas upuri reti kļūst tikai viens cilvēks un, nevērīgi izturoties pret ceļu satiksmes drošības noteikumiem, ir iespējamas traģiskas sekas.

JAUTĀJUMS no iAuto puses!

Lai administratīvi sodītu ir nepieciešams verificētas ierīces fiksēt automobiļa numurs, datums un pats likuma pārkāpums. Kā šādā situācija var likumīgi sodīt?

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 17.augusts 2020 15:09
27 6 Atbildēt

Labāk, lai paši miliči pamācās braukt!

anonimikis 17.augusts 2020 18:53
4 0 Atbildēt

Ja urljiks aizies izsist Māra auto logu, šis to būs nobildējis ar neverificētu telefonu, tad nekāds sods par to nebūs?

Kanibaals 18.augusts 2020 14:13
4 0 Atbildēt

》JAUTĀJUMS no iAuto puses!

》Lai administratīvi sodītu ir nepieciešams verificētas 》ierīces fiksēt automobiļa numurs, datums un pats 》likuma pārkāpums.

No kurienes rāvāt tik augstas prasības pret pierādījumiem administratīvajās lietās.

Ir vajadzīgi fakti un liecinieki kādas vēl verificētas ierīces.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 6

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti