Policija uzsākusi lietvedību par BMW autovadītāju agresīvo braukšanu Cēsu pusē 9

 

Ilustratīvs attēls! Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 17.augusts 2020 14:28

Reaģējot uz sociālajās vietnēs publicēto video ierakstu, kurā redzama bīstama autovadītāja uzvedība uz autoceļa Cēsu iecirkņa apkalpojamā teritorijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirknī ir uzsākts administratīvais process un tiek skaidroti notikušā apstākļi. Policija atgādina, ka nepārdomāti un pārgalvīgi manevri var novest pie smagām vai pat letālām sekām.

Vērojot to, kas notiek ceļu satiksmē, policija ir konstatējusi, ka ir autovadītāji, kuri ikdienas uz autoceļiem veic vairākas darbības, kuras nav pieļaujamas ceļu satiksmē. Autobraucēji kļūst nekaunīgāki – apzināti veic agresīvas darbības un manevrus, tos filmē un ievieto sociālo tīklu vietnēs un, lai izvairītos no atbildības, no automašīnām noņem valsts reģistrācijas numura zīmes. Policija atgādina, ka agresīva braukšana ir apzināta sānslīdes radīšana uz ielām, stāvlaukumos un pagalmos, apzināta strauja bremzēšana, kas rada ceļu satiksmei bīstamu situāciju. Visbiežāk adrenalīnu, braucot pa pilsētas ielām sānslīdē jeb “driftojot”, cenšas noķert jaunieši ar nelielu braukšanas pieredzi.

Reaģējot uz sociālajās vietnēs publicēto video ierakstu, kurā redzama bīstama un pārgalvīga autovadītāja uzvedība uz kāda autoceļa, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirknī ir uzsākts administratīvais process. Šobrīd Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirkņa amatpersonas skaidro visus notikušā apstākļus. Policija atgādina par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam ir paredzēts naudas sods.

Nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums – tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām. Valsts policija nosoda šādu rīcību un aicina neapdraudēt sevi, savus līdzbraucējus un citus satiksmes dalībniekus. Tāpat atkārtoti atgādinām, ka par agresīvas braukšanas upuri reti kļūst tikai viens cilvēks un, nevērīgi izturoties pret ceļu satiksmes drošības noteikumiem, ir iespējamas traģiskas sekas.

JAUTĀJUMS no iAuto puses!

Lai administratīvi sodītu ir nepieciešams verificētas ierīces fiksēt automobiļa numurs, datums un pats likuma pārkāpums. Kā šādā situācija var likumīgi sodīt?

 
Visi komentāri
 
asdf 17.augusts 2020 14:36
0 0 Atbildēt

ik dienu novēro.

ikdienas novērojums.

iAuto 17.augusts 2020 14:48
2 0 Atbildēt

Ja ir saite uz video, lūdzu ieliec te!

LMT 17.augusts 2020 15:09
27 6 Atbildēt

Labāk, lai paši miliči pamācās braukt!

darklight 17.augusts 2020 18:52
0 0 Atbildēt

A par ko vispār ir stāsts? Ko tas BMW nodarījis?

anonimikis 17.augusts 2020 18:53
4 0 Atbildēt

Ja urljiks aizies izsist Māra auto logu, šis to būs nobildējis ar neverificētu telefonu, tad nekāds sods par to nebūs?

he 18.augusts 2020 10:00
3 0 Atbildēt

Tādā gadījumā dabūs pa ļocku ar neverificētu priekšmetu)

650 17.augusts 2020 23:40
0 0 Atbildēt

V-šosejas posmā ap/Ugāli ir vairāku km garumā uz asfalta sazīmētas saulītes.Kurš mums diez tur ir tas galv.Lohs, kas par to rajonu "atbild"? Nav gadījumā apdrirsies, sab.kārtību regulēdams un putainos apstākļus izzinādams? Kas tas ir- "zīme" garāmbraucējiem, Valsts Varas LohSimbols, vai kas?

Kanibaals 18.augusts 2020 14:13
4 0 Atbildēt

》JAUTĀJUMS no iAuto puses!

》Lai administratīvi sodītu ir nepieciešams verificētas 》ierīces fiksēt automobiļa numurs, datums un pats 》likuma pārkāpums.

No kurienes rāvāt tik augstas prasības pret pierādījumiem administratīvajās lietās.

Ir vajadzīgi fakti un liecinieki kādas vēl verificētas ierīces.

Krotow 18.augusts 2020 16:56
0 0 Atbildēt

Nez vai tas ir kadrs ar melno tonēto bīmeri, kurš ārdījās Cēsu centrā sestdienas vakarā pirms 3 nedēļām? No malas izskatījās kārtīgi vielas salietojies.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti