Romantiskā krāpšana jeb kā sarakste sociālajos tīklos var beigties ar lielas naudas summas zaudējumu 18

 
Valsts Policija | 17.septembris 2020 14:34

Periodiski Valsts policijā tiek saņemti iesniegumi no sievietēm, kuras sociālo tīklu iepazīšanās vietnēs ir uzsākušas saraksti ar nepazīstamu vīrieti, kurš, iemantojot uzticību, izkrāpis lielu naudas summu, kas bieži vien mērāma vairākos tūkstošos eiro.

Arī pagājušajā nedēļā Valsts policijā tika saņemti vairāki iesniegumi no sievietēm, kuras apkrāptas internetā. Kopumā šīm sievietēm izkrāpta aptuveni 10 000 eiro liela naudas summa. Minētajos gadījumos ir uzsākti kriminālprocesi.

Scenārijs visām šīm pagājušajā nedēļā notikušajām krāpšanām ir diezgan līdzīgs. Lielākoties nezināmā persona, ar kuru uzsākta sarakste, atrodas kādā tālā valstī. Viss sākas ar saraksti kādā sociālā tīkla vietnē, kas bieži vien turpinās e – pastā. Krāpnieki laika gaitā iemanto sieviešu uzticību, sola drīzumā braukt ciemos un darīt visu, lai viņas būtu laimīgas un justos mīlētas. Šajās sarakstēs vienmēr gadās kāda problēma – topošajam “līgavainim” steidzami nepieciešama nauda. Bieži vien šī nauda tiek lūgta, lai atrisinātu biznesa problēmas, veiktu operāciju, atbrauktu uz Latviju u.c. 

Ne vien iepriekš minētajos gadījumos, bet arī citās reizēs šādas sarakstes parasti beidzas negatīvi – tiklīdz krāpnieks saņem prasīto naudas summu, jebkāda komunikācija ar cietušo tiek pārtraukta, tādējādi nodarot ne tikai sirds sāpes, bet arī finansiālas problēmas.

Lai nepiedzīvotu nepatīkamus mirkļus, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nebūt pārlieku uzticīgiem sociālajos tīklos, iepazīstoties ar svešiniekiem. Tāpat atkārtoti atgādinām, ka nevajadzētu trešajām personām izpaust savus personīgos datus, tādējādi pakļaujot sevi riskam kļūt par krāpšanas upuri.

 

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 18.septembris 2020 13:58
10 0 Atbildēt

Šāda krāpšana notiek arī ar večiem, un ķeras ka prieks.,tik vēci jau neatzīs ka var tik viegli aptīt ap pirkstu ...

s 17.septembris 2020 18:05
9 2 Atbildēt

Šeit jau cita problēma.

Pārsvarā vienkārša. Visādi memes dēliņi neprot pelnīt, "uzturēt" savu sievieti, bet tā vietā sēž visādās vietnēs un ļurina cik vācu automašīnas ir sliktas. Tad šīs sievietes pamet, šo lupatlasi un cerībā atrast kādu normālu uzraujās uz cita lupatlaša, kurš ir nedaudz atdvencētāks, bet joprojām lupatlasis, jo sūdi galvā tik un tā neļauj pienācīgi nopelnīt arī godīgā veidā.

Bet lupatlašiem man teiktais tāpat ne galvā ne *irsā

420 18.septembris 2020 11:57
9 0 Atbildēt

Kas tad tev? Atraidīja kāda, kuru nevari aizmirst?

Būsim reāli, tu viņai vienkārši nepatiki.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti