Valsts policija nepilna gada laikā ar 360 grādu kameru sistēmu fiksē vairāk nekā 7000 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus! 7

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 26.septembris 2020 8:38

Pagājušajā gada oktobrī darbu uzsāka Valsts policija automašīna, kura aprīkota ar 360 grādu kameru sistēmu. Līdz šī gada 30. jūnijam fiksēti aptuveni 7000 autovadītāji, kuri pārkāpuši dažādus ceļu satiksmes noteikumus, tomēr pārkāpēju skaits tikai palielinās.

Valsts policija ir apkopojusi statistiku par pārkāpumiem, kas fiksēti laika periodā no 2019. gada 21. oktobra līdz šī gada 30. jūnijam. Ar automašīnu, kura aprīkota ar 360 grādu kameru sistēmu ir pieķerti 4600 autovadītāji, kuri braukuši ar spēkratu, kuram nav iegādāta Obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana (OCTA) vai spēkratam nav bijusi derīga tehniskā apskate. Jāatzīmē, ka šī kameru sistēma automātiski nolasa valsts reģistrācijas numura zīmes un atpazīst, vai spēkratam ir iegādāta OCTA un tas pārvietojas satiksmē ar derīgu tehnisko apskati.

Tāpat šajā periodā par dažādu citu ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu ir fiksēti 2400 autovadītāji, kuri, piemēram, braukšanas laikā ir izmantojuši telefonu, nav ievērojuši luksofora aizliedzošo signālu vai papildsekcijas signālu, kuri braukuši pa sabiedriskā transporta joslu, nogriezušies pretēji braukšanas virzienam, tam neparedzētā vietā, nerādījuši pagriezienus vai arī nav pārreģistrējuši transportlīdzekli tam noteiktā kārtībā.

Jāatzīmē, ka no šī gada 1. jūlija ir izmaiņas soda apmērā par braukšanu bez OCTA, ja pārkāpumu fiksē ar tehnisko līdzekli, piemēram, stacionāro vai pārvietojamo radaru, vai 360 grādu kameru sistēmu.  Par braukšanu ar vieglo automašīnu, kurai nav iegādāta OCTA un ja to fiksē tehniskais līdzeklis, ir paredzēts 350 eiro liels naudas sods. Savukārt, ja satiksmē bez iegādātas OCTA piedalās kravas automobilis vai autobuss, kura pilna masa pārsniedz 12 tonnas, tad tiek piemērots 400 eiro liels naudas sods. Pārējie soda mēri, ko piemēro pārkāpumiem, kurus fiksē ar tehniskajiem līdzekļiem, paliek nemainīgi.

Arī turpmāk Valsts policija Satiksmes drošības pārvalde regulāri visā Latvijas teritorijā veiks ceļu satiksmes dalībnieku kontroli ar automašīnu, kura aprīkota ar 360 grādu kameru sistēmu, lai uzlabotu autovadītāju braukšanas kultūru, kā arī ceļu satiksmes drošību.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
uupis 26.septembris 2020 23:57
3 0 Atbildēt

Vernons garantēja....

embao 26.septembris 2020 22:07
2 2 Atbildēt

Rokas nost un muti ciet!Sīkiem zagļiem atvēlētās tiesības ir neaizskaramas!

syco 27.septembris 2020 19:24
1 0 Atbildēt

Tādi s.da video nemaz nav jāskatās.Ne info,ne aizraujošas mākslas.Kā komentēt-nu,Jūs nav jāmāca.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti