Līdz ar ziemas sezonas iestāšanos aktīvāki kļuvuši autovadītāji, kuri koplietošanas autoceļus izmanto kā autotrases 18

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 3.decembris 2020 10:35

Vakar, 1.decembrī, Alūksnes novadā vairākiem jauniešiem policija piemēroja naudas sodu par agresīvu braukšanu apdzīvotā vietā. Policija atgādina, ka agresīva braukšana ir likumpārkāpums, kas ir aktuāls visās sezonās, un var novest pie traģiskām sekām.

Vakar, 1.decembrī, Alūksnes novadā Valsts policija, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, īsā laika posmā uzsāka trīs administratīvo pārkāpumu procesus par agresīvu transportlīdzekļa vadīšanu, kas izpaudās kā apzināta sānslīdes radīšana, vairākkārtēja braukšanas joslu mainīšana un pilnīga ceļu satiksmes noteikumu prasību ignorēšana. Tāpat tika konstatēts, ka viens transportlīdzeklis nebija aprīkots ar normatīvajos aktos noteikto protektora dziļumu riepām (mērījums 2.90 un 3.60 mm). Jāpiemin, ka vēl kāds autovadītājs, pārvērtējot savas spējas, ignorējot ceļu satiksmes noteikumus un ceļu satiksmes likuma prasības, netika galā ar transportlīdzekļa vadību un nobrauca no ceļa braucamās daļas grāvī. Notikuma vietā policija pieņēma lēmumu piemērot naudas sodu.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par agresīvu braukšanu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 70-280 eiro un 6 soda punktus. Nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums – tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks uzsver: “Pārgalvīgi autovadītāji – adrenalīna cienītāji nodarbojas ar “driftēšanu” pilsētas lokveida krustojumos un lielajos stāvlaukumos, apdraudot sevi un pārējos ceļu satiksmes dalībniekus, kā arī radot apdraudējumu privātpersonu, pašvaldības un valsts īpašumam. Šāda braukšana pa pilsētas ielām, stāvlaukumiem, koplietošanas autoceļiem nav uzskatāma par drošas braukšanas prasmju apgūšanu ziemas sezonā, bet gan ir uzskatāma par izklaidi un saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem kvalificējama kā agresīva braukšana.”

Valsts policija atgādina, agresīva braukšana ir apzināta vadītāja ļaunprātīga rīcība, pārkāpjot tiesību aktos noteikto kārtību ceļu satiksmē, kas rada bīstamību ceļu satiksmes kustības drošībai un apdraudējumu citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Aicinām iedzīvotājus aktīvi ziņot par šādiem pārkāpumiem, fiksējot pārkāpumus videoiekārtās, un tos iesniegt Valsts policijā jautājuma lemšanai par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu. Lai reaģētu operatīvi, zvanīt Valsts policijai – 110.

Valsts policija atkārtoti aicina ikvienu transportlīdzekļa vadītāju izvērtēt savu braukšanas kultūru, nebūt pārlieku pārgalvīgiem, ievērot savstarpējo cieņu un sapratni uz ceļa, un neapdraudēt sevi un apkārtējos.

 

 

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kāpēc tukšā nomaļā placī nevar paslidināties? 4.decembris 2020 8:54
6 1 Atbildēt

bēdīgākais ir tas, ka netrafarētie atbrauc uz nomaļu placi, kur apkārt neviena nav un ko apdraudēt arī nav, bet viņi zina, ka šeit var izrakstīt kādam sodu uzreiz no70€.

Ja esi vēl bmw, tad nu..

Drifteris 3.decembris 2020 13:33
6 5 Atbildēt

A kas vainas, privāta teritorija, nav jau nekādi koplietošanas ceļi!

s 3.decembris 2020 11:47
4 1 Atbildēt

Tu nesaprati - viņš teica, ka neatlikamā medicīniskā palīdzība nevar pārkārtoties. Ja tā brauks pa pirmo joslu, tad iestrēgs aiz kravinieka. Otrajā joslā esošajiem obligāti jādod ceļš, ja ātrie no trešās joslas grib pārkātoties pa labi.

Ja pie tev svarīga cilvēka vajadzības gadījumā mediķi nevarēs laikus aizbraukt dēļ tādiem egoistiem otrajā joslā sēdošiem, tad varbūt tev smadzenēs kaut kas noklikšķēs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti