Līdz ar ziemas sezonas iestāšanos aktīvāki kļuvuši autovadītāji, kuri koplietošanas autoceļus izmanto kā autotrases 18

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 3.decembris 2020 10:35

Vakar, 1.decembrī, Alūksnes novadā vairākiem jauniešiem policija piemēroja naudas sodu par agresīvu braukšanu apdzīvotā vietā. Policija atgādina, ka agresīva braukšana ir likumpārkāpums, kas ir aktuāls visās sezonās, un var novest pie traģiskām sekām.

Vakar, 1.decembrī, Alūksnes novadā Valsts policija, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, īsā laika posmā uzsāka trīs administratīvo pārkāpumu procesus par agresīvu transportlīdzekļa vadīšanu, kas izpaudās kā apzināta sānslīdes radīšana, vairākkārtēja braukšanas joslu mainīšana un pilnīga ceļu satiksmes noteikumu prasību ignorēšana. Tāpat tika konstatēts, ka viens transportlīdzeklis nebija aprīkots ar normatīvajos aktos noteikto protektora dziļumu riepām (mērījums 2.90 un 3.60 mm). Jāpiemin, ka vēl kāds autovadītājs, pārvērtējot savas spējas, ignorējot ceļu satiksmes noteikumus un ceļu satiksmes likuma prasības, netika galā ar transportlīdzekļa vadību un nobrauca no ceļa braucamās daļas grāvī. Notikuma vietā policija pieņēma lēmumu piemērot naudas sodu.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par agresīvu braukšanu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 70-280 eiro un 6 soda punktus. Nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums – tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks uzsver: “Pārgalvīgi autovadītāji – adrenalīna cienītāji nodarbojas ar “driftēšanu” pilsētas lokveida krustojumos un lielajos stāvlaukumos, apdraudot sevi un pārējos ceļu satiksmes dalībniekus, kā arī radot apdraudējumu privātpersonu, pašvaldības un valsts īpašumam. Šāda braukšana pa pilsētas ielām, stāvlaukumiem, koplietošanas autoceļiem nav uzskatāma par drošas braukšanas prasmju apgūšanu ziemas sezonā, bet gan ir uzskatāma par izklaidi un saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem kvalificējama kā agresīva braukšana.”

Valsts policija atgādina, agresīva braukšana ir apzināta vadītāja ļaunprātīga rīcība, pārkāpjot tiesību aktos noteikto kārtību ceļu satiksmē, kas rada bīstamību ceļu satiksmes kustības drošībai un apdraudējumu citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Aicinām iedzīvotājus aktīvi ziņot par šādiem pārkāpumiem, fiksējot pārkāpumus videoiekārtās, un tos iesniegt Valsts policijā jautājuma lemšanai par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu. Lai reaģētu operatīvi, zvanīt Valsts policijai – 110.

Valsts policija atkārtoti aicina ikvienu transportlīdzekļa vadītāju izvērtēt savu braukšanas kultūru, nebūt pārlieku pārgalvīgiem, ievērot savstarpējo cieņu un sapratni uz ceļa, un neapdraudēt sevi un apkārtējos.

 

 

 
Visi komentāri
 
Antons 3.decembris 2020 11:09
3 2 Atbildēt

Ātrā nevar ieskrieties Jūrmalniekā, jo no 3.joslas nevar pārkārtoties uz 2.joslu, kur visa josla piebāzta. 1.joslā - neviena. Kad beigsies šis idiotisms? "agresīva braukšana ir apzināta vadītāja ļaunprātīga rīcība"

Vernons 3.decembris 2020 20:35
0 0 Atbildēt

Uz Jūrmalas ceļa mūsu pienākums izveidot glābšanas joslu starp 2. un 3. joslu ja rodas sastrēgums! Ātrie, policija un glābšanas dienestam tur ir pietiekama vieta. Pirmā un otrā josla paņem pa labi, trešā pa kreisi! Vecajā eiropā tas ir CSN iestrādāts. Policija mēdz bieži vien audzināt!

Conqueror 3.decembris 2020 11:25
2 2 Atbildēt

ko satraucies, brauc pa pirmo joslu, pats teici , ka tukša, kur problēma?

s 3.decembris 2020 11:47
4 1 Atbildēt

Tu nesaprati - viņš teica, ka neatlikamā medicīniskā palīdzība nevar pārkārtoties. Ja tā brauks pa pirmo joslu, tad iestrēgs aiz kravinieka. Otrajā joslā esošajiem obligāti jādod ceļš, ja ātrie no trešās joslas grib pārkātoties pa labi.

Ja pie tev svarīga cilvēka vajadzības gadījumā mediķi nevarēs laikus aizbraukt dēļ tādiem egoistiem otrajā joslā sēdošiem, tad varbūt tev smadzenēs kaut kas noklikšķēs.

CSN 3.decembris 2020 13:31
1 0 Atbildēt

Ārpus apdzīvotas vietas pa labo pusi apsteigt nedrīkst!;)

anonimikis 3.decembris 2020 13:41
0 0 Atbildēt

Nu ja, nedrīkst tā apsteigt priekšā braucošo. Ja priekšā tavā joslā neviena nav, tad tu neko neapsteidz pa labo pusi.

Rr19 3.decembris 2020 23:28
0 1 Atbildēt

Ja bail apsteigt pa labo pusi,tad pārkārtojies 1-jā un brauc 80,tad nevienu neapsteigsi.

darklight 3.decembris 2020 11:50
2 0 Atbildēt

Nez, parasti jau, ja ātrie vai kāds cits operatīvais ieslēdz sirēnu, tad visi visur palaiž. Ar baigi retiem izņēmumiem.

s 3.decembris 2020 12:05
1 0 Atbildēt

Palaiž tad, ja operatīvais transports ir aizmugurē. Bet, ja kreisajā joslā, tad vadītāji neskatās, vai tam ir ieslēgts pagrieziena signāls un grib pārkārtoties par labi. Bet tur - kaut kur ceļa labajā pusē varbūt ir tā operatīvā transporta galamērķis, uz kurieni jātiek.

Krotow 3.decembris 2020 12:13
0 4 Atbildēt

Jā, drifteriem nāk virsū rudens/ziemas saasinājums. Vakar pusdesmitos vakarā viens ar tonētu bemberi jau pisinājās stāvvietā zem Olimpijas.

Drifteris 3.decembris 2020 13:33
6 5 Atbildēt

A kas vainas, privāta teritorija, nav jau nekādi koplietošanas ceļi!

Krotow 3.decembris 2020 17:11
0 1 Atbildēt

Šauvos vai tā bija _viņa privātā teritorija_. Un nešķita ka viņš īpaši pievērš uzmanību apkārt notiekošajam. Būtu kaut pusstundu pagaidījis, kamēr pircēji aizbrauc.

Latvietis 4.decembris 2020 6:52
0 1 Atbildēt

Uz Latvijas ceļiem apmērām ir 85% bez smadzeņu, bez loģikas idioti pie stūres....

Kāpēc tukšā nomaļā placī nevar paslidināties? 4.decembris 2020 8:54
6 1 Atbildēt

bēdīgākais ir tas, ka netrafarētie atbrauc uz nomaļu placi, kur apkārt neviena nav un ko apdraudēt arī nav, bet viņi zina, ka šeit var izrakstīt kādam sodu uzreiz no70€.

Ja esi vēl bmw, tad nu..

WALA 4.decembris 2020 11:03
2 0 Atbildēt

Es tikai nezinu kas te tiek sagaidīts, ka neviens un nekad netaisīs "pseidosportiskus izgājienus". Grib lai tā nebūtu bija jāatbalsta "tautas sports ar auto" , nevis visu ko iespējams esam aizklapējuši, dīķus, ezerus utml. Visiem tipa "labi" - sodus var izrakstīt nekāda atbildība nav jāuzņemas utt. utjpr.

Ja rada visus atpstākļus lai kāds uz ielām ārdītos - tas pilnīgi noteikti notiks !

P.S. tāpat kā tagad Zemitānu tiltā sazīmējuši velojoslas - tikai nav padomājuši ka tur tizlā veidā krustojas ļoti daudzas braukšanas trajektorijas, un tur visiem tiem vasaras pedāļminējiem ir uztaisītas automātiskas lamatas - viņi nespēs aizdomāties ka kravas auto tos "bieži neredzamos" alfonus neredz un nevar redzēt. Pastāvīgiem braucējiem es domāju tas problēmas neradīs, bet tiem kas ar glavu reti draudzējas - domāju būs līķi !!!

s 4.decembris 2020 18:01
2 0 Atbildēt

Prēcīzi!

Savulaik bērnībā plosījāmies pa tādiem laukumiem, cilvēku tur nav utt., Daudzi tur veda bērnus trenēties "savākt" mašīnu.

Interrsanti cik labs ir šoferis, kurš nekad mūžā nav licis slīpi? Un pēkšņi rodas kāda avārijas situācija no kuras jāizvairās! Domāju, ja mūsdienu auto būtu bez drošības aprīkojuma, ziemā katru dienu būtu pa pāris līķiem, vai kādam kurš apdirsies uz ceļa!

P.s.

Ezeri un dīķi jau vēsture, nav jau to mīnusu un sniega vairs

uupis 5.decembris 2020 23:24
0 0 Atbildēt

WALA, biju labākās domās par tevi. Domāju ka tu zini CSN, bet šis koments ir liels mīnuss tavām CSN zināšanām un attiecīgi prioritātēm!

uupis 5.decembris 2020 23:34
0 0 Atbildēt

WALA nezina CSN 200.1. punktu. Nezina ka ar velo ir jābrauc pa ielu (it sevišķi ja blakus nav trotuāra!).

Tagad jautājums - kad ir vieglāk pamanīt velosipēdistu - tad kad ir veloceliņš, vai tad kad nav?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti