Divus ceļu policistus aiztur par kukuļa pieprasīšanu no ārvalstu kravas auto šofera 8

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 13.marts 2021 9:44

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu no ārvalstu kravas auto šofera aizturējis divas Valsts policijas amatpersonas, aģentūrai LETA pavēstīja birojā.

Abas satiksmes uzraudzības jomā strādājošās Valsts policijas amatpersonas, veicot dienesta pienākumus ceļusatiksmes uzraudzībā, iespējams, no kāda ārvalstu kravas transportlīdzekļa vadītāja pieprasīja un pieņēma kukuli, lai šoferim nenoformētu sodu par administratīvo pārkāpumu - Latvijas teritorijas šķērsošanu bez samaksātas autoceļu lietošanas nodevas.

Abām Valsts policijas amatpersonām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt amata pienākumus. Sīkāka informācija izmeklēšanas interesēs pagaidām netiek sniegta.

IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

2021.gada pirmajos divos mēnešos IDB ir sācis astoņus kriminālprocesus par Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu nodarbināto izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 77 dažāda apjoma un sarežģītības pakāpes kriminālprocesos.

Prokuratūrai šā gada pirmajos divos mēnešos nosūtīti deviņi kriminālprocesi kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 15 personām, tai skaitā 11 Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu amatpersonām par noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti gan pildot dienesta pienākumus, gan ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika.

IDB arī norādīja, ka, neskatoties uz valstī noteiktajiem pandēmijas ierobežojošajiem pasākumiem, sabiedrība turpina aktīvi ziņot par amatpersonu iespējami pretlikumīgo rīcību - 2021.gada pirmajos divos mēnešos 224 reizes fiziskas un juridiskas personas, kā arī citas valsts pārvaldes iestādes ir informējušas IDB, sniedzot informāciju par amatpersonu iespējami izdarītajiem noziedzīgiem nodarījumiem.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 13.marts 2021 12:07
4 1 Atbildēt

Kā jau īstenā komunistiskā valstī vienādas funkcijas veic iekšējais drošības birojs, iekšējās kontroles birojs un KNAB.

Bagātā valstī nekad nebūs par maz kontroļu.

Nebrīnītos, ja vēl pēc 5 gadiem uzrādīsies vēl viens birojs, kurš kontrolēs visus šos.

s 13.marts 2021 12:53
2 2 Atbildēt

Īstenā komunistu valstī kontrole vienmēr ir centralizēta. Piemēram, PSRS bija VDK, kas kontrolēja visu, izņemot militāro jomu un pašus komunistu priekšniekus. Kontroles decentralizācija ir gluži pretējais tam, kas notiek komunistu [tāpat fašistu] pārvaldes gadījumos. Decentralizācija ir vajadzīga, lai vairāki dienesti viens otru pieskatītu, līdz ar ko viens nevarētu iegūt pārāk lielu varu, ko jau izmantotu autoritārs līderis. Varas dalīšana ir demokrātijas pamats. Tava "sevišķi vērtīgā ideja", ka visur rēgojas komunisti, ir psihiska traucējuma līmenī.

Pļurkt 13.marts 2021 14:49
1 0 Atbildēt

VDK ar kaut kādiem sīkumiem, tipa kukuļi nečakarējās!! Priekš tā bija OBHSS.

Kaut gan milicijā bija nodaļa kas kontrolēja ceļu milicijas inspektorus un to darbību uz ceļiem.

DA ZAJEBAĻI AR SAVIEM NEPAREIZAJIEM DROŠĪBAS KODIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CIK VAR DIRST SMADZENES????????????????????

s 13.marts 2021 15:25
0 0 Atbildēt

Neliela apmēra kukuļi, protams, VDK neinteresēja; ar to nodarbojās milicija. Kad "sociālistiskā īpašuma izsaimniekošana" kļuva tik plaši izplatīta, ka parastie miliči vairs netika galā, tad milicijas struktūrā izveidoja OBHSS. Taču visa milicija, tai skaitā arī OBHSS bija VDK kontrolē. Ne jau velti bijušie čekisti kopā ar bijušajiem komunistu un komjauniešu priekšniekiem bija lielākie prihvatizētāji, kad PSRS sagruva. OBHSS netika dotas pilnvērtīgas iespējas novērst lielo īpašumu izsaimniekošanu. Viņi to varēja darīt tikai tik daudz un tajās jomās, kur VDK ar komunistu priekšniekiem to atļāva. Tajos avotos, kur atklāti pastāstīts par Putina sistēmas pirmsākumiem toreizējā Ļeņingradā, labi parādīts, kā tas notika.

Pļurkt 13.marts 2021 15:49
0 0 Atbildēt

VDK bija militāra struktūra un tai ar miliciju vai OBHSS nav pilnīgi nekāda sakara!

viencexperc 13.marts 2021 18:26
3 1 Atbildēt

Izlasi kas ir komunisms.

Tas nebeidzās ar PSRS sabrukumu. Es pat domāju, ka kopējā, pasaules mērogā komunisma tagad ir daudz vairāk, ka PSRS laikos.

Agrāk ASV cīnījās pret komunismu - Argentīnā, Korejā, Vjetnamā, Kolumbijā, utt.

Tagad - pašiem Baidens slavina komunisma idejas.

s 13.marts 2021 16:05
1 0 Atbildēt

Lai gan visas PSRS tamlīdzīgas struktūras bija militāras, tomēr VDK bija mazāk "militāra", nekā milicija. Jo liela daļa miliču nēsāja formu, sēdēja dežūrdaļās, vajadzības gadījumā tika orgaizēti iesaistīti teritoriju pārmeklēšanā (piemēram, izbēguša noziedznieka notveršanai) utt., savukārt VDK ar to nenodarbojās.

Jā, tiešām VDK nebija nekāda sakara ar miliciju vai tās struktūrvienību OBHSS. Tas bija tieši pakļauts PSRS komunistiskās partijas centrālkomitejai, proti - autoritārās centrālās varas ausis, acis un dūre. Izpildot komunistu centrālās varas uzdevumus, VDK kontrolēja visus, tai skaitā arī miliciju (izņemot armiju, kur VDK bija vien epizodiska iesaistīšanās).

Iespējams, tev ir atšķirīgs iespaids dēļ PSRS sabrukuma perioda, jo tolaik VDK vairs necentās nevienu kontrolēt, būdama aizņemta ar prihvatizāciju.

imzz 16.marts 2021 17:37
0 0 Atbildēt

tomēr VDK bija mazāk "militāra", nekā milicija. -- ka tikai ne tā. VDK pakļautībā bija robežsardzes karaspēks un arī iekšlietu ministrijas karaspēks.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti