Svētku brīvdienās fiksēti 124 dzērājšoferi; daudziem konstatēts reibums virs 1,5 promilēm 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.jūnijs 2021 18:23

Aizvadītās svētku brīvdienas ceļu satiksmē nav bijušas iepriecinošas, ko parāda arī Valsts policijas fiksētā statistika. Laika posmā no 22. jūnija līdz 27. jūnijam Valsts policija, veicot pastiprinātas pārbaudes ceļu satiksmē, valstī kopumā fiksēja 124 autovadītājus, kuri bija vadījuši automašīnu alkohola reibumā.

Tāpat šajā laika posmā ceļu satiksmē ir notikuši 495 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 118 personas un diemžēl bojā gājuši trīs satiksmes dalībnieki. Viena persona gāja bojā, apgāžoties automašīnai, pēc sadursmes ar automašīnu gāja bojā kāds motociklists, savukārt automašīnas un velosipēda sadursmē dzīvību zaudēja velosipēda vadītājs.

Garās svētku brīvdienas ir atspoguļojušās arī ceļu satiksmē – šajās dienās, kad policija pastiprināti uzraudzīja, vai autovadītāji nav aizsvinējušies un sēdušies pie spēkrata stūres kunga prātā, diemžēl fiksēts liels skaits tieši to autovadītāju, kuri vadījuši automašīnu lielā reibumā. Virs 1,5 promilēm alkohola koncentrācija konstatēta 61 šoferim, savukārt virs vienas promiles 38 autobraucējiem. Tas parāda to, ka liela daļa autobraucēju nav apzinīgi un ir gatavi riskēt gan ar savu, gan apkārtējo satiksmes dalībnieku dzīvību.

“Kopējā statistika parāda ne tikai iedzīvotāju bezatbildības līmeni, bet arī policijas paveikto darbu. Mums diemžēl jāatzīst, jo vairāk šādas pārbaudes īstenojam, jo vairāk konstatējam, ka ir pieļauti pārkāpumi. Veicot šādas pastiprinātas pārbaudes mēs varam secināt, ka situācija ar dzērājšoferiem neuzlabojas, aizvien ir autovadītāji, kuri riskē ar savu un apkārtējo drošību. Lai novērstu šādus gadījumus, atbildība ir jāuzņemas ikvienam – gan pašiem autobraucējiem, gan līdzcilvēkiem, gan arī policijai ir jāvērtē šo notikumu dinamika un jāorganizē mērķtiecīgs darbs šo pārkāpēju kontrolei,” uzsver Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Lauris Arājs.

Piemēram, 22. jūnijā Beverīnas novadā, Kauguru pagastā Valsts policijas darbinieki apturēja kādu kravas automašīnas “Mercedes Benz” vadītāju, kuram, veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpojamajā gaisā, tika konstatētas 3,9 promiles alkohola. Vadītājam par šo pārkāpumu tika piemērots transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumus, kā arī naudas sods.

Savukārt 23. jūnijā Rīgā, Vienības gatvē tika apturēts kāds “BMW” markas autovadītājs, kuram izelpā tika konstatētas 3,40 promiles alkohola, kā arī vadītājam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Tāpat 25. jūnija pēcpusdienā Ķeguma novadā tika pieķerts kāds automašīnas “Jeep” vadītājs, kurš bija vadījis automašīnu stiprā alkohola reibumā – viņam izelpā tika konstatētas 3,74 promiles, kā arī šim vadītājam transportlīdzekļa vadīšanas tiesības bija jau iepriekš atņemtas. Par šiem abiem gadījumiem ir uzsākti kriminālprocesi.

Papildus autovadītājiem, kuri ir pieķerti braucam reibumā, šajās dienās Valsts policija ir fiksējusi arī lielu skaitu velosipēdistu, kuri izvēlējušies pamatīgā reibumā vadīt šo braucamrīku.  Piemēram, Mārcienas pagastā ir fiksēts kāds velosipēda vadītājs, kurš brauca, būdams 4,02 promiļu lielā reibumā. Arī velosipēda vadīšana alkohola reibumā ir smags pārkāpums, kas var apdraudēt paša veselību un drošību.

Valsts policija aicina autovadītājus neriskēt ar savu un apkārtējo dzīvību un drošību – nesēsties pie stūres alkohola reibumā. Tāpat aicinām līdzcilvēkus būt vērīgiem un nepieļaut situācijas, ka kāda līdzās esoša persona sēstos pie transportlīdzekļa stūres alkohola vai citu apreibinošo vielu iespaidā.

 
Visi komentāri
 
jānis 28.jūnijs 2021 22:37
0 1 Atbildēt

Bet duraku arī bez dzērākjiem pietiek ,katru dienu braucot pa Jelgavas šoseju iraugu kādu idiotu kuš šausmīgi steidzas neievērojot nekādus satiksmes noteikumus.

iciks 29.jūnijs 2021 23:48
0 0 Atbildēt

Jau 30 gadus ir CSDD akcijas "nebrauc dzērumā" stilā, bet nevarētu teikt, ka es redzu tos rezultātus. Tad varbūt netērēsim naudu lieki?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pasaules Gada auto titulu iegūst Kia EV9

Dienvidkorejas autoražotāja Kia elektriskās piedziņas krosovers EV9 ieguvis 2024 World Car of the Year (WCOTY) titulu, pie reizes uzvarot arī kategorijā 2024 World Electric Vehicle. Lasīt vairāk

 

Prokuratūra pērn par braukšanu reibumā iedzīvotājiem uzlikusi naudas sodus 682 000 eiro apmērā

Prokuratūra pagājušā gadā par braukšanu reibumā vai atteikšanos no reibuma pārbaudes iedzīvotājiem kopumā uzlikusi naudas sodus 681 990 eiro apmērā, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 3

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti