Ziemassvētku brīvdienās bijis daudz ceļa satiksmes negadījumu 13

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 27.decembris 2021 8:31

Ziemassvētku brīvdienās lieli policijas resursi novirzīti ceļu satiksmes negadījumu fiksēšanai, pirmdien Latvijas Radio atzina Valsts policijas (VP) pārstāvis Artūrs Smilga.

Viņš atzina, ka, vērtējot brīvdienas pēc ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju skaita, tās bijušas salīdzinoši mierīgas. "Saspringts periods sanāca tieši ar ceļu satiksmes negadījumu formēšanu," skaidroja Smilga, piebilstot, ka notika daudz negadījumu.

Kopumā laikā no 24.decembra līdz 26.decembrim Latvijā notikusi 331 avārija, tajās cietis 41 cilvēks. "Ir ziema. Cilvēkiem jāsaprot, ka jābrauc uzmanīgāk," atgādināja Smilga.

VP pārstāvis uzsvēra, ka bija arī atsevišķa kategorija autovadītāju, kuri bija bezatbildīgi un sēdās pie transportlīdzekļu stūres, būdami alkohola vai narkotisko vielu ietekmē. Kopumā svētkos pieķerti 45 šādi vadītāji, turklāt puse no reibumā esošiem bijuši tādi, kuru izelpā konstatēts vairāk nekā pusotra promile.

Pastiprināta uzmanība veltīta arī agresīvajiem braucējiem, kas ziemīgos laikapstākļos grib izklaidēties, paslidināties un rada apzinātu sānslīdi. Smilga uzsvēra, ka šādā veidā viņi apdraud citus ceļu satiksmes dalībniekus. Trīs dienās autovadītājiem noformēti 43 administratīvā pārkāpuma protokoli par agresīvu braukšanu.

Arī šonedēļ VP turpinās darbu pastiprinātā režīmā, uzmanot agresīvos braucējus, atļautā braukšanas ātruma pārkāpējus un vadītājus, kas pie stūres sēdušies, būdami alkohola vai apreibinošo vielu ietekmē.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 27.decembris 2021 10:05
6 1 Atbildēt

Brīvdienās uz 300 km nobraucot viss kā parasti - brauc nelielās čupiņās, atstarpes nereti tādas pat kā vasarā, ik pa brīdim kaut ko bremzes spaida ... un tad nu brīnās ka tādus dzen garām vai paši vēl iekļūst stulbās situācijās.

Vakar uz Rīgu braukšana sastāvēja praktiski no vienām apdzīšanām .... īpaši kopš Kokneses ...

Conqueror 27.decembris 2021 9:19
4 2 Atbildēt

nu re - pakāpeniski ceļi attīrās no neadekvātiem braucējiem

ZZZZ 27.decembris 2021 10:36
4 1 Atbildēt

Zelta vidusceļš. Katrs brauc pēc savām prioritātēm/prasmēm. Kas steidzās, kas bauda ziemīgos skatus, kas paveras pa auto logiem. Cits stresā iekrampējies stūrē, cits izbauda sānslīdes

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis 2

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti