Ziemassvētku brīvdienās bijis daudz ceļa satiksmes negadījumu 13

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 27.decembris 2021 8:31

Ziemassvētku brīvdienās lieli policijas resursi novirzīti ceļu satiksmes negadījumu fiksēšanai, pirmdien Latvijas Radio atzina Valsts policijas (VP) pārstāvis Artūrs Smilga.

Viņš atzina, ka, vērtējot brīvdienas pēc ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju skaita, tās bijušas salīdzinoši mierīgas. "Saspringts periods sanāca tieši ar ceļu satiksmes negadījumu formēšanu," skaidroja Smilga, piebilstot, ka notika daudz negadījumu.

Kopumā laikā no 24.decembra līdz 26.decembrim Latvijā notikusi 331 avārija, tajās cietis 41 cilvēks. "Ir ziema. Cilvēkiem jāsaprot, ka jābrauc uzmanīgāk," atgādināja Smilga.

VP pārstāvis uzsvēra, ka bija arī atsevišķa kategorija autovadītāju, kuri bija bezatbildīgi un sēdās pie transportlīdzekļu stūres, būdami alkohola vai narkotisko vielu ietekmē. Kopumā svētkos pieķerti 45 šādi vadītāji, turklāt puse no reibumā esošiem bijuši tādi, kuru izelpā konstatēts vairāk nekā pusotra promile.

Pastiprināta uzmanība veltīta arī agresīvajiem braucējiem, kas ziemīgos laikapstākļos grib izklaidēties, paslidināties un rada apzinātu sānslīdi. Smilga uzsvēra, ka šādā veidā viņi apdraud citus ceļu satiksmes dalībniekus. Trīs dienās autovadītājiem noformēti 43 administratīvā pārkāpuma protokoli par agresīvu braukšanu.

Arī šonedēļ VP turpinās darbu pastiprinātā režīmā, uzmanot agresīvos braucējus, atļautā braukšanas ātruma pārkāpējus un vadītājus, kas pie stūres sēdušies, būdami alkohola vai apreibinošo vielu ietekmē.

 
Visi komentāri
 
Conqueror 27.decembris 2021 9:19
4 2 Atbildēt

nu re - pakāpeniski ceļi attīrās no neadekvātiem braucējiem

WALA 27.decembris 2021 10:05
6 1 Atbildēt

Brīvdienās uz 300 km nobraucot viss kā parasti - brauc nelielās čupiņās, atstarpes nereti tādas pat kā vasarā, ik pa brīdim kaut ko bremzes spaida ... un tad nu brīnās ka tādus dzen garām vai paši vēl iekļūst stulbās situācijās.

Vakar uz Rīgu braukšana sastāvēja praktiski no vienām apdzīšanām .... īpaši kopš Kokneses ...

Vernons 27.decembris 2021 10:34
2 0 Atbildēt

""Ir ziema. Cilvēkiem jāsaprot, ka jābrauc uzmanīgāk," atgādināja Smilga."

Savlaicīgi virzienrādītāji, skats spogulī, Savā joslā un delikāti samazini ātrumu! Ja kaut vienu palai garām, formēs policija vai rakstīsi saskaņoto paziņojumu!

ZZZZ 27.decembris 2021 10:36
4 1 Atbildēt

Zelta vidusceļš. Katrs brauc pēc savām prioritātēm/prasmēm. Kas steidzās, kas bauda ziemīgos skatus, kas paveras pa auto logiem. Cits stresā iekrampējies stūrē, cits izbauda sānslīdes

Kanibaals 27.decembris 2021 11:57
1 2 Atbildēt

Pāris sānslīdes bauditāji bija grāvī. Ir arī ceļa zīmes nonestas.

Pļurkt 27.decembris 2021 13:05
0 1 Atbildēt

Nu tie bija ar garantiju tādi pat dunduki kā tu, kas saslīdot priekšpiedziņai roķeni rauj!!

Kanibaals 27.decembris 2021 23:28
0 0 Atbildēt

Ko tu tur murgo. Pabrauc ar priekšpierziņu citādi dzen tuftu pilnīgu. Roķeni nemaz nav jārauj, var gan priekšu gan pakaļu izslidināt.

Pļurkt 28.decembris 2021 8:50
0 0 Atbildēt

Dzer mazāk, stulbeni!! Tad iespējams ka atcerēsies ka tie ir tavi vārdi par roķenes noraušanu!!!

Nu i stulbs!!

Izslidināt nav vadāmā sānslīde un ne pa tikam drifts!!

Aizvakar tādu izslidinātāju kā reiz redzēju grāvī! Līkumā saslīdēja un šis vēl piebremzēja.... auto apgrieza otrādāk un pa taisno grāvī līkuma ārmalā. Vistipiskākā priekšpiedziņas uzvedība.

Kanibaals 28.decembris 2021 14:51
0 0 Atbildēt

Domā roķeni norāva?

Nejēga ieraus grāvi gan ar priekšpiedziņu gan pakaļpiedziņu. Zvsvētkos ar savu sūda priekspiedziņu izbraucu caur meža ceļu kur kaifīgā pakaļpiedziņa bija buksējusies uz katras reljefa izmaiņas, pa brūknelājiem vien braukājis. Saķere nekāda tai klasikai nu tad tik slavē nevadāmo sānslīdi.

Pļurkt 28.decembris 2021 16:07
0 0 Atbildēt

Dirs mazāk, dirsēj!!

Geks 27.decembris 2021 13:43
1 0 Atbildēt

Aa ja tiešām? Nevar būt, ka apzinātas sānslīdes izraisītāji var nonākt grāvī....

Atšķirība tikai tāda, ka to kuri izraisa apzinātas sānslīdes tajos gravjos var atrast stipri retāk nekā tos "mierīgos", "lēnos" braucējus....

Žmeks 27.decembris 2021 14:39
2 0 Atbildēt

Seguma saķeres spēja uz ielas mēdz būt mainīga atškirībā no speciāli veidotas trases driftam. Atšķirību uztver?

kupena 29.decembris 2021 17:36
0 0 Atbildēt

nesaprot par kādiem grāvjiem un piedziņām iet runa ? Mums te laukos savelk tādas kupenas, ka jādomā cik ātri braukt lai cauri izsistos, lai nepaliek un lai arī sametoties nav uz lauka jāsēž Nu un kura piedziņa ir pareizāka, ja kupenā sēžās vēders ? Nez kādēļ liekas, ka priekša labāk var izvilkt cauri, ne ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti