Smiltenē kravas auto uzbrauc gājējam; policija lūdz atsaukties aculieciniekus 11

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 6.janvāris 2022 11:36

5.janvārī pulksten 11:05 Smiltenes novadā, Smiltenē, Atmodas ielā, vīrietis, vadot smago automašīnu "Scania", uz neregulējamas gājēju pārejas uzbrauca gājējam, kurš notikuma vietā no gūtajām traumām gāja bojā. Par notikušo sākts kriminālprocess, tiek skaidroti negadījuma apstākļi.

Valsts policija aicina atsaukties ceļu satiksmes negadījuma aculieciniekus, kuri var sniegt jebkādu izmeklēšanai noderīgu informāciju, zvanot pa tālruņa numuru 110, 2548463 vai 64773004.

 
Visi komentāri
 
Kish 6.janvāris 2022 19:24
0 0 Atbildēt

Te jau viss pateikts gājēju pārejas.... kādi vēl jautājumi Smiltenes kas viņi tur tādi...

Vernons 6.janvāris 2022 19:30
0 1 Atbildēt

Un gājējam nav pienākums "Dot ceļu" kravas auto?

uupis 8.janvāris 2022 20:37
1 0 Atbildēt

Kuros sētas noteikumos tas ir rakstīts?

Vernons ienīst cilvēkus un augstāk par dzīvību vērtē auto bleķus un plastmasas! Tas ir fakts!

Vernons 9.janvāris 2022 11:56
0 0 Atbildēt

Gribi dzīvot! Tad "Dod ceļu" tam kas nestājas, vai neapstāsies!

Ar ko Tu esi labāks par šo gājēju? Ne ar ko!

uupis 9.janvāris 2022 22:53
1 0 Atbildēt

Beidz attaisnot noziegumus un pārkāpējus!!!

Ja Gājējs uz gājēju pārejas ir otršķirīgs tad tā arī ieraksti noteikumos ka GĀJĒJS dod ceļu automašīnām nevis MELO ka uz auto neattiecas prasība DOT CEĻU!!!!

vernons ir MELIS!!!

iAuto 10.janvāris 2022 10:12
1 0 Atbildēt

Vernon, te galīgi garām, CSN

2.9. dot ceļu – prasība, kas nosaka, ka ceļu satiksmes dalībnieks nedrīkst sākt braukt (iet), turpināt braukt (iet) vai izdarīt jebkādu manevru, ja tādējādi citiem ceļu satiksmes dalībniekiem tiek radīti traucējumi braukšanai (iešanai) vai viņi ir spiesti mainīt braukšanas (iešanas) virzienu vai ātrumu;

2.16. gājēju pāreja – brauktuves daļa, kas apzīmēta ar 535. un 536. ceļa zīmi un (vai) 931. ceļa apzīmējumu un paredzēta gājēju pāriešanai pāri brauktuvei;

145. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, kā arī velosipēdu vai elektroskrejriteņu vadītājiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai izbrauc uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

Vernons 9.janvāris 2022 11:54
0 0 Atbildēt

Ceļu satiksmes Likuma 19. pants "Pienākumi un tiesības"! Gājējs nepilda Savu pienākumu, pārliecināties par drošību" un nerodas tam tiesības spert soli uz brauktuves! Tā ir pašnāvība!

uupis 9.janvāris 2022 22:56
1 0 Atbildēt

vernons apgalvo ka autovadītājam nav pienākuma un CSN punkts 25.3. ir tukša skaņa!!!!

Pienākumi un tiesības uzliek autovadītājam PIENĀKUMU ZINĀT un IZPILDĪT CSN kā arī NEAPDRAUDĒT gājēju pat ja GĀJĒJS PĀRKĀPJ!!!

Dzīvība pie normāliem cilvēkiem ir augstākā vērtība, nevis kā vernonas saka ka auto bleķi ir vērtīgāki par cilvēka dzību!!!

Vernons 10.janvāris 2022 10:56
0 0 Atbildēt

"Vernons apgalvo ka autovadītājam nav pienākuma un CSN punkts 25.3. ir tukša skaņa!!!! (CSL 19. panta 3. punkts tiek atcelts!)

Vienīgais ko smagais varbūt neizdarīja, bija jābūt skaņas signālam! Jāattur gājējs no brauktuves šķērsošanas!

Temīda ir akla! Katrā kausā liekam to, kas katram jāpilda!

Ja gājējam dzīvība ir kā vērta, tad tas ir viņa paša ziņā!

Palielināsim pensionēšanās vecumu! Lai tie šoferi mirst pie stūres! Un gājējam ar lepnumu uz kapa pieminekļa varēs rakstīt "Es nebiju vainīgs"!

??? 9.janvāris 2022 18:10
1 0 Atbildēt

Visā pilsētā , pie katra pakša kameras ir , kādi liecinieki vēl ??

Vernons 9.janvāris 2022 19:13
0 0 Atbildēt

Vēl labāk!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti