Noslēgts 204 611 eiro vērts līgums par netrafaretu ceļu policijas automašīnu aprīkošanu ar 360 grādu videoieraksta sistēmu 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.augusts 2022 16:10

Valsts policija ir noslēgusi līgumu par divu netrafaretu ceļu policijas automašīnu aprīkošanu ar 360 grādu videoieraksta sistēmu, kas ļauj efektīvi konstatēt pārkāpumus, neapturot autovadītāju, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Kameru piegādātājs ir uzņēmums "Jarva" un līguma summa ir 204 611 eiro.

Jaunas automašīnas nebūs nepieciešamas iegādāties, jo kameras varēs izvietot uz patlaban policijas rīcībā esošajiem spēkratiem.

2019.gadā iegādātā pirmā 360 grādu kameras sistēma jau sen sevi pierādījusi un turpina efektīvi darboties satiksmes drošības uzraudzībā, norāda policija.

Jau ziņots, ka 2019.gada rudenī uz ielām sāka darboties ar 360 grādu kameru aprīkots netrafarēts policijas mikroautobuss. Busiņā iemontētā iekārta spēj nolasīt numurzīmes un konstatēt pārkāpumus, neapstādinot transportlīdzekļa vadītāju. Pārkāpuma izdarītājs līdzīgi kā ar fotoradariem netiek apturēts, taču vēlāk saņem pārkāpuma protokolu ar automašīnas attēlu, numurzīmi un fiksēto pārkāpumu.

Ar kamerām varot konstatēt visdažādākā veida pārkāpumus, piemēram, agresīvu braukšanu, telefona lietošanu, pārvietošanos pa sabiedriskā transporta joslām, pagriezienu nerādīšanu, braukšanu pie sarkanās gaismas, braukšanu bez gaismām un citus.

Pērn ar iekārtu konstatēti 8223 pārkāpumi. 

Policija arī iepriekš apliecinājusi, ka papildus jau esošajiem droniem ir iegādāti jauni bezpilota lidaparāti, kurus var izmantot satiksmes drošības uzraudzībā un citu funkciju veikšanā.

LETA arī rakstīja, ka stacionāro fotoradaru uzturētājs SIA "Jarva" no 24.augusta lauzīs līgumu ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), tādējādi CSDD konkursā meklē jaunu stacionāro radaru uzturētāju.

Kompānija "Jarva" reģistrēta 2010.gadā, un tās pamatkapitāls ir 120 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas kapitālā 95% īpašnieks ir Uģis Beļavskis, bet 5% īpašnieks ir Jānis Bērziņš. Pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.decembra līdz 2021.gada 30.novembrim, kompānijas apgrozījums bija 882 171 eiro, bet zaudējumi bija 343 991 eiro apmērā.
 

 
Visi komentāri
 
anoagask 5.augusts 2022 19:40
0 0 Atbildēt

nav arī kādi pāris fotoradari komplektā - citādi 100k par četriem videoreģistratoriem liekas skarbi.

MMX 5.augusts 2022 22:12
5 1 Atbildēt

Tagad lai visi, kas man d*rsa visrū rakstā par to sodīšanu pie +4, paskatās uz šo kārtējo summu un pamēģina atkārtoti uzrakstīt, ka visa tā sūda domnīca nebija dūmu aizsegs lai visus šo iepirkumus taisītu.

Kā tur bija? Nevajag pārkāpt, ja? Ja jau nepārkāpt ir risinājums, tad kāpēc valsts iepērk tehniskos risinājumus lai sodītu aizkadrā? Nokrāsot to netrafarēto mašīnu par trafarēto un palaist satiksmē, nebūtu lētāks risinājums prevencijai? Vai arī tur arī tā problēma, ka krāsošana ir lētāks risinājums nekā 100k par 360 grādu aprīkojumu vienai mašīnai, līdz ar to kategoriski ne pa fenšui? Nav tā prevencijas sajūta bez iztērētiem simtiem tūkstošu eur, ne?

hey 5.augusts 2022 23:22
0 0 Atbildēt

Tu zini, cik izmaksā cilvēka darba stundas gadā?

650 6.augusts 2022 2:55
0 0 Atbildēt

-apm tikpar, cik viens Mironis, kādi 600000.00 eur/gab.

ps.,- pacietīgi uzgaidām nākamo Jauno (iepirkuma) Vilni, jau ar 1080 grādu infrasrakanajiem x-ray lokatoriem, kamikadze-drrroniem un/vai distancēti (ne)vadāmajiem elektroniskajiem (uzlādējamajiem) robot-inspektoriem.Jā.

MMX 6.augusts 2022 16:09
0 0 Atbildēt

Cilvēka darba stunda gadā kam? Ierindas ceļu policistam, vai iepirkumu taisītājiem, ekspertiem, PR cilvēkiem, iekārtu apkalpotājiem un citiem piesaistītajiem kas no šī visa barojas?

650 6.augusts 2022 16:42
0 0 Atbildēt

Diezgan lielam ēzelim būtu jābūt, lai laistu garām (Savu!) unikālo iespēju nopelnīt uz digitālās tehnikas attīstības rēķina.Galvenaiss ir pie šādas iepējas tikt un laicīgi (iz)bīdīt dažādus aizkadra nodrošinājumus.Ne kuram katram tas izdodas.

Kādā mērā tiek (tiks!) atļauts iejaukties indivīda personiskajā telpā.Ar kādām metodēm,cik dziļi (un Kuŗš!) drikst (drīkstēs!) viņu kontrolēt.Kur paliek ieņēmumi,un kāds ir to (patiesais) sadalījums.

Ja reiz privāti- kāpēc nevaru iegādāties lokatoru un to uzstādīt pie/aiz sava žoga? Iznomāt (no Valsts)?? Maksāšu procentus no ieņēmuma, kaut lielāko daļu. Reku te dzīvojamajā zonā bandīti brauc uz +xx katrs otrais vai vismaz 4tri no 5ciem!

Braucot redzu (visapkārt, 2160 grādu rādiussā) miljoniem pārkāpēju- kapc nedrīkstu iesniegt nofilmēto materiālu un par to saņemt taisnīgu atlīdzību? Par līdzdalību Kārtības uzturēšanā un/vai ?

Dakteris atgādina- nevaig katru dienu aizvaigā Cīnīties par/tīrību, vajag vienkārši Slaucīt !

Alvils 7.augusts 2022 15:39
1 0 Atbildēt

Šīs kameras varētu salikt uz pavisam neciliem netrafarētiem auto un tie var pārvietoties satiksmē vai arī stāvēt noparkoti ielas malā, fiksējot sastrēgumu apbraukšanu pa sabtrans joslām, runāšanu pa telefonu utt. Pēc augstajām degvielas cenām redzam, ka cilvēkjiem nauda ir, tāpēc daudzi var atļauties pārkāpt. Tā kā sods gan jau atnāks pēc mēneša, tad dažam būs normāls blieziens pa kabatu.

Uh 8.augusts 2022 12:01
0 0 Atbildēt

Cik reāli ir cena šai kamerai??Droši vien Ķīnas ražojums.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti