Jelgavas novadā autovadītājs pieķerts, traucoties ar ātrumu 150 km/h (+ VIDEO) 4

 
Valsts Policija | 26.septembris 2022 14:54

Svētdien, 25. septembrī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa amatpersona, pildot dienesta pienākumus, Jelgavas novada Salgales pagastā uz autoceļa P93 Jelgava – Iecava 15. kilometrā pamanīja automašīnu „Volkswagen Golf”, kas brauca pretī ar ātrumu 120 km/h vietā, kur maksimālais atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h.

Likumsargs apgrieza dienesta transportlīdzekli braukšanai pretējā virzienā un, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, sekoja ļoti steidzīgajam autovadītājam.

Sākotnēji „Volkswagen Golf” vadītājs braukšanas ātrumu palielināja līdz 150 km/h, tomēr pēc neilga laika apstādināja automašīnu ceļa malā. 1967. gadā dzimušais vīrietis skaidroja, ka esot braucis ar ātrumu 120 km/h un, ieraugot policiju, palielinājis ātrumu līdz 150 km/h, jo nobijies. Kā viņš stāstīja, – iepriekšējā vakarā esot lietojis alkoholiskos dzērienus, turklāt arī savus personu apliecinošus dokumentus un autovadītāja apliecību atstājis mājās. Policijā par notikušo sākti četri administratīvo pārkāpumu procesi.

Pie atbildības saucamā persona atzina un nožēloja izdarītos likumpārkāpumus. Par automašīnas vadīšanu, esot 0,85 promiļu reibumā, vīrietim piemērots aizliegums izmantot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, un gala lēmums vēl nav pieņemts. Par automašīnas vadīšanu ar braukšanas ātrumu 120 km/h piemērots naudas sods 40 eiro. Par automašīnas vadīšanu 153 km/h piemērots naudas sods 300 eiro, kā arī aizliegums izmantot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības trīs mēnešus. Par automašīnas vadīšanu bez vadītāja apliecības vai personu apliecinoša dokumenta piemērots brīdinājums. 
 
 
 
 
 
 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Iautofans 27.septembris 2022 11:36
2 1 Atbildēt

Kopš kura laika var sodīt vienlaicīgi 2x par ātrumu. varbūt jāliek bija 23 sodi. Vins tak tomer no 120-153 kmh kaut kā paātrinājas.

prēmiums 26.septembris 2022 17:29
1 0 Atbildēt

golfs arī neslikti iet

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 7

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 8

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti