Policija katru dienu fiksē aptuveni 1000 transportlīdzekļu vadītājus par ātruma pārsniegšanu 21

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.oktobris 2023 17:27

Valsts policija katru dienu fiksē aptuveni 1000 transportlīdzekļu vadītājus par ātruma pārsniegšanu, kampaņas "Laimē ceļojumu uz cietumu vai ievēro ātrumu" atklāšanas pasākumā norādīja Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

Ikdienā policija par ātruma pārkāpšanu fiziski aptur 150 līdz 200 autovadītājus, bet fotoradari konstatē 700-800 pārkāpumus.

Tas ir ievērojams skaits, neskatoties uz to, ka šogad deviņos mēnešos pārgalvīgo braucēju skaits samazinājies, norādīja Jančevskis.

Vienlaikus novērots, ka ikdienā ļoti daudz autovadītāju, ieraugot policistus vai fotoradaru, piebremzē, samazina ātrumu un tiklīdz pabrauc garām, tā ātrumu palielina.

Jau ziņots, ka kampaņas laikā Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) ar pārspīlējumu un ironiju vērsīs uzmanību uz ātruma neievērošanas bīstamību.

CSDD atzīmē, ka ātruma pārsniegšana ir izplatītākais ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums Latvijā, savukārt nepareiza ātruma izvēle ir biežākais satiksmes negadījumu cēlonis. Pēdējos gados 43-47% no visiem bojāgājušajiem un vairāk nekā 50% no ievainotajiem ceļu satiksmes dalībniekiem bijuši vieglo transportlīdzekļu vadītāji un pasažieri.

Kampaņa organizēta saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības plāna 2021.-2027.gadam paredzētajiem rīcības virzieniem ar mērķi 2030.gadā ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo un smagi ievainoto skaita samazināt par 50% attiecībā pret 2020.gadu.

Sociālo kampaņu pret atļautā ātruma pārsniegšanu organizē CSDD sadarbībā ar Valsts policiju un partneriem "Circle K", "CityBee", "Ergo" un "Mapon".

Kampaņu finansē no CSDD un Ceļu satiksmes drošības padomes līdzekļiem.

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jobo 5.oktobris 2023 22:16
37 4 Atbildēt

Kāds sakars ar nerviem?  Lai lēnie iekļaujas satiksmē un netaisa kolonnas aiz sevis - būs mazāk avāriju, mazāk apdzīšanu. Un arī mazāk ātruma pārkāpēju.

Autovaditajs 5.oktobris 2023 21:50
31 3 Atbildēt

Kad sāks sodīt potenciālos slepkavas, kas velkas 70-80 gaišā dienas laikā?! Jo īpaši Pierīgā, kur satiksme ir intensīva!

John 5.oktobris 2023 19:38
25 2 Atbildēt

Jo lēnāki ceļi, jo vairāk ātrumu pārkāpumi.

Pat uz Jelgavas -rīgas šosejas, kur ir divas joslas katrā virzienā atļautais ātrums ir tikai 90km/h. Loģiski, ka būs arī ātruma pārkāpēji.

Latvijas ceļi kļūst ar katru gadu tikai sliktāki, bet nodokļus tikai ceļ un ceļ.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Saeima palielina sodus par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem 20

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā, ar kuriem tiek palielināti sodi par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā. Lasīt vairāk

 

No 10 līdz 80 procentiem 10 minūtēs: Polestar testē super ātru uzlādi 13

Inženieriem izdevies atrast risinājumu īpaši ātram uzlādes procesam, kas ievērojami samazinās laiku, kas šobrīd jāpatērē gaidot kamēr uzlādēsies jūsu elektroautomobiļa akumulators tālākajam ceļam. Lasīt vairāk

 

Gaisa pilis vai reāls plāns? - EM izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam Latvijas IKP palielināt līdz 83 miljardiem eiro 9

Ekonomikas ministrija (EM) ir izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam panākt, lai Latvijas IKP sasniegtu 83 miljardus eiro, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātajā informatīvajā ziņojumā par Latvijas ekonomikas attīstību, ko otrdien konceptuāli skata valdībā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti