Autovadītāja alkohola reibumā piedāvā policijai kukuli – 1000 eiro un juvelierizstrādājumus 6

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/Valsts.policija

Valsts Policija | 5.februāris 2024 15:19

Šorīt Valsts policija saņēma informāciju par kādu, iespējams, iereibušu autovadītāju Rīgā, Tvaika ielā. Likumsargi, ierodoties norādītajā adresē, konstatēja, ka pie koplietošanas automašīnas stūres ir sēdusies sieviete, būdama pamatīgā alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Mēģinot izvairīties no soda, viņa policistiem piedāvāja kukuli 1000 eiro apmērā un juvelierizstrādājumus. Sieviete tika aizturēta un ievietota īslaicīgās aizturēšanas vietā.

5. februāra agrā rītā Valsts policija saņēma izsaukumu no iedzīvotāja par to, ka Rīgā, Tvaika ielā ar koplietošanas automašīnu “Volkswagen” brauc kāda, iespējams, iereibusi autovadītāja. Valsts policijas darbinieki, ierodoties konkrētajā adresē, fiksēja norādīto automašīnu un konstatēja, ka pie automašīnas stūres ir sēdusies kāda 1991. gadā dzimusi sieviete būdama vairāk nekā divu promiļu stiprā alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Automašīnas apturēšanas laikā vadītāja, lai izvairītos no atbildības par braukšanu alkohola reibumā, policijas darbiniekam piedāvāja kukuli 1000 eiro apmērā un juvelierizstrādājumus. Likumsargi sievieti nekavējoties aizturēja un ievietoja īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Par izdarītājiem pārkāpumiem Valsts policija uzsāka divus kriminālprocesus – vienu pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, proti par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Savukārt otrs kriminālprocess ir uzsākts pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
?? 5.februāris 2024 15:30
3 3 Atbildēt

Opi, kur Glorija?

anonimikis 5.februāris 2024 19:52
2 0 Atbildēt

Ja piedāvātu atsūkāt, tas tiktu uzskatīts par kukuli?

imzz 6.februāris 2024 11:47
1 0 Atbildēt

Nu, tas ir pakalpojums, tātad, ir gan. "Kukulis var būt tiešs, naudas vai mantas formā, kā arī netiešs - pakalpojuma vai citā veidā, kuru kukuļotājs sniedz piekukuļojamai personai."

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti