Nepilngadīgais Daugavpilī nozog divas automašīnas un bēg no policijas ar ātrumu 162 km/h (+ VIDEO) 8

 
VP | 31.jūlijs 2024 18:06

Šī gada 28. jūlijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirknis saņēma informāciju, ka Daugavpilī no kāda autoservisa ir nozagtas divas automašīnas. Kā noskaidrots izmeklēšanā, persona, kas ielauzās autoservisā ir 2010. gadā dzimis jaunietis, kurš iepriekš nonācis policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem.

Jaunietis ar zagto automašīnu centās bēgt no policijas, vietām sasniedzot 162 km/h, bet viņu izdevās aizturēt un saistībā ar notikušo ir uzsākts viens kriminālprocess un trīs administratīvā pārkāpuma procesi.

Valsts policija, 28. jūlija pēcpusdienā saņemot informāciju par notikušo noziedzīgo nodarījumu – divu automašīnu zādzību, uzreiz uzsāka kriminālprocesu, kā arī iespējamā vainīgā meklēšanu.

Sākotnējā informācija liecina, ka noziegumu paveicis kāds jaunietis, kurš iekļuva autoservisā un nozaga automašīnu “TOYOTA YARIS”. Tālu gan jaunietis ar to netika, jo automašīnai pārdūra riepu, tāpēc atkārtoti atgriezās autoservisā un nozaga otru mašīnu “CITROEN C5”.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirknis saņēma informāciju no Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas, ka pašvaldības kamerās ir fiksēts kā jaunietis ar nozagto automašīnu “CITROEN C5” virzās pāri Vienības tiltam. Saņemtā informācija ļāva policijas darbiniekiem operatīvi reaģēt. Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas jaunieti ar nozagto automašīnu pārtvēra Daugavpilī, Lielās ielas virzienā no Komunālās ielas uz Sēlijas ielas pusi. Likumsargi nekavējoties reaģēja un lika apturēt transportlīdzekli. Jaunietis nepakļāvās policijas darbinieku prasībām un centās bēgt.

Vienu brīdi vietā, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 90 km/h, jaunietis, kuram nav nedz sasniegts vecums, nedz iegūtas autovadīšanas tiesības, brauca ar ātrumu 162 km/h. Policija pārkāpēju aizturēja un konstatētāja, ka mašīnā atradās arī 2006. gadā dzimis jaunietis.

Abas automašīnas Valsts policijas amatpersonas nodevušas atpakaļ.

Par šo notikumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas, proti, par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

 Tāpat ir uzsākts arī administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 28. panta pirmās daļas 4. punkta, proti, aizliegts vadīt transportlīdzekli, ja vadītājam nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesību un 51. panta sestās daļas 1. punkta par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas), piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no piecdesmit sešām (280,00 eiro) līdz simt četrpadsmit (70,00 eiro) naudas soda vienībām.

Valsts policija aicina automašīnu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu neievērošana apdraud ne tikai paša vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 31.jūlijs 2024 18:32
18 3 Atbildēt

Kārtējais pierādījums tam, ka "Vadītāja" kursiem ir tīri simbolisks raksturs un ka 162km/hm ir itin drošs Valstiskais ātrums,kurš pa spēkam pat jebkuram iesācējam.

Valdošais vidējā ātruma ministrs un/vai viņa vidējie pārstāvji (Pr-nieki) to visu acīmredzami slēpj no Valsts iedzīvotājiem.Brrašais līķu kalkulators ir acīmredzami greizi nokalibrēts,vajadzētu kādam kko Pakoriģēt.

650 31.jūlijs 2024 22:50
12 0 Atbildēt

Nujā,zinkā,darba jau tā visiem pāri galvai.Ko tu viņam tādam padarīsi.Nauda nau ne pašam, ne vecākiem, sodīt ar īsti nav par ko,nāvessods ar it kā nesanāk.Jāpagaida redzes lokā- kamēr būs kādi līķi, vo (lūk) Tad varēsim atkal iekalkulēt ierasstajā valstiski/vidējajā režimā.

?? 31.jūlijs 2024 18:41
5 0 Atbildēt

Nez kur ta mazais vaņa topīja - turpat, kur tas ar SUP dēli?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.477 un 95 benzīns 1.517 EUR; bet Igaunijā? - 15.09.2024

iAutolv uzpilda degvielu par 1.477 eiro litrā, Gulbenē todien Neste cena bija 1.42 par litru, bet Igaunijā 15. septembrī par dīzeļdegvielas litru prasīja 1,419 eiro. Lasīt vairāk

 

Pjastri veiksmīgi aizsargājas no Leklēra un uzvar Azerbaidžānas "Grand Prix" 2

Austrālijas autosportists Oskars Pjastri svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posmā - Azerbaidžānas "Grand Prix" - un viņa pārstāvētā "McLaren" komanda kļuva par līderi Konstruktoru kausā. Lasīt vairāk

 

Lielas problēmas BMW: Dingolfingas rūpnīca uz laiku aptur ražošanu, atsaukums izmaksās miljonus 4

BMW uz laiku apturējis ražošanu savā Eiropas lielākajā rūpnīcā Vācijas pilsētā Dingolfingā. Iemesli lēmumam ir vairāki. Lasīt vairāk

 

Dzelzceļa stacija RIX lidostā un vilciena savienojums ar Rīgu būtu jāiesaldē vismaz uz 10 gadiem (+ VIDEO) 23

iAutolv apskata topošo Rail Baltica stacijas ēku Rīgas lidostā un izsaka savas domas attiecībā par šo projektu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti