Noņēma tiesības, par ko!? (+ video) 42

 
iAuto | 5.februāris 2014 17:29

Video autors ir sašutis policijas rīcību, kas atņēmusi viņam vadītāja tiesības (lieta tiks skatīta atbilstošās instancēs). Policijas arguments - apdzīšana aizliedzošās zīmes darbības zonā, vadītāja iebildums - zīmi aizsedza kravas automašīna.

 
Visi komentāri
 
Aigarcix 5.februāris 2014 18:02
4 9 Atbildēt

Nu ko,losis.Zīme bija pamanāma,ja neredzēja,tad bija par tuvu piebraucis.Nesapratu, kapēc tas te jaliek?

AIGARCIXAM 6.februāris 2014 9:28
0 4 Atbildēt

NOPĒRC BRILLES, MUDAK! KUR TĀDI ZĀBAKI RODAS, VAI VIŅŠ AR PIRKSTU DZĒRUMĀ TAISĪTS?!

Ivars 5.februāris 2014 18:11
6 2 Atbildēt

Kādu zīmi?

To kur beidzas apdzīšanas aizliegums tieši pirms apdzīšanas manevra uzsākšanas?

Nu 6.februāris 2014 8:51
0 0 Atbildēt

Tieši tā! Izskatās pēc kaut kāda policejiska murga. To varētu novērst palūdzot saukt pie atbildības instruktoru.

Aigarcix 5.februāris 2014 18:52
0 0 Atbildēt

Pat ja runa ir par zīmi kuru aizsedze manevra laikā,tad ar nevar piesieties, jo manevrs uzsākts pirms zīmes,ja tā ,tad pirmais koments anulējās un atvainojos par losi.Ja tur realitātē nav bijusi vēl kāda kas aizliedz(nevis tās zonas beigas),tad autors ir totāls losis,jo menti paķēra uz muļķi.

AIGARCIXAM 6.februāris 2014 9:31
0 0 Atbildēt

AI, JA RUNA IET PAR TAVU OTRO KOMENTU, TAD SORRY, TO NEREDZĒJU, TAD PIRMAIS KOMENTS ANULĒJAS.

Kanibaals 9.februāris 2014 20:02
0 0 Atbildēt

Tev gan interesanta domāšana, atvainojies un tajā pat rindokopā atkal autoru nosauc par losi :D

Ja CP atteicās skatīties videoreģistratora ierakstu vai tas tehniski nav iespējams, tad ko autors lai citu panāk uz vietas, ja neizdodas CP pārliecināt. Galvenais, lai protokolā ir uzrakstīts paskaidrojums, ka pārkāpumam nepiekrīt un īsu izklāstu.

RX-7 5.februāris 2014 18:57
13 1 Atbildēt

Policija piesējās nepamatoti. Cilvēks uzsāka apdzīšanu vietā, kur to darīt bija atļauts. Apdzīšanas laikā apdzenamais un apdzinējs pabrauca garām aizliedzošajai zīmei, un apdzinējs vietā, kur apdzīt jau atkal aizliegts, vien atgriezās savā braukšanas joslā (pabeidza manevru). CSN nosaka, ka zīmes "Apdzīt aizliegts" darbības zonā aizliegts UZSĀKT apdzīšanu. Manevru PABEIGT ir ļauts (tāpat kā izbraukt no krustojuma, kad luksoforā vairs nedeg zaļā gaisma). Neviens nav tāds Nostradamuss, lai nekļūdīgi spētu paredzēt, kā attīstīsies situācija uz ceļa (kā uzvedīsies apdzenamais, vai viņš nepalielinās ātrumu, kādas zīmes būs pēc tik un tik simtiem metru, cik simtus metru tieši iznāks atrasties pretējā braukšanas joslā), un negadītos situācija, kad manevrs jāpabeidz jau zīmes darbības zonā. Un CSN sastādītāji to apzinās un respektē. Bet, kā izskatās, CP patruļniekiem gan loģika un Satiksmes Noteikumi maz interesē. Ko viņi ieteiktu vadītājam šādā situācijā darīt? Ieraugot, ka sākas nepārtrauktā līnija, mest pa bremzēm un atpakaļgājienā braukt līdz vietai, kur līnija vēl bija raustīta?

Kanibaals 9.februāris 2014 19:47
0 0 Atbildēt

2 sekundē 319. zīme ir skaidri saskatāma. Tā kā autoram pašam ir jāmācās apdzīt, jo šādi sēžot astē tiešām var nepamanīt un arī nav viegli novērtēt situāciju vai apkārt notiekošo. Cita lieta, ka CHA nesakrīt ar ceļa zīmi un ir maldinoši, kā redzams video tad CP to labi apzinās.

Kanibaals 9.februāris 2014 19:56
0 0 Atbildēt

Pardon, 21. sekundē tiešām pazib zīme par aizlieguma atcelšanu tā kā autors neko nav pārkāpis un CHA sakrīt ar zīmes zonu. Tā kā veiksmi apstrīdēšanā. Vislabāk būtu video pievienot tikai apstrīdot adm. tiesā, tas lai ir pretarguments par policistiem, kas nekad nekļūdās. Tomēr, ja tiesības atņemtas, tad laikam nav ko vilkt garumā.

Drošvien CP iešķieba sodu "par agresīvu braukšanu", kas nebūtu nekāds pārsteigums zinot cik plaši šo normu var tulkot, pie tam video redzams ka kravas auto ieslēdz kreiso pagriezienu, kas atkal CP deva vēl vienu iemeslu kur kļūdīties.

migla 5.februāris 2014 19:17
2 0 Atbildēt

autovadītās darija visu pareizi,manevrs bija uzsākts ,kur ļikums atļauj.

Pēc apzīmējumiem ir atļauts apdzīt ,tas ,kad beidzās neviens nevar paredzēt.

VP vajag tad salikt brīdinošās ceļa zīmes vai darbības garumss,bet tās nebija.

Tātad Policijai ir jāmaksā par šo bezatbodīgo darijumu pilsonim

dumis 5.februāris 2014 19:26
0 0 Atbildēt

Ja vadītāju sodīja tad Policija nav taisnīga. Te viens Aigarcix ir patiesi losis. Vispirms jau video neskatījās un otrkārt pats losis bet nosauc citus. Vieglais turējās aiz muguras fūrei jo nāca pretī mašīnas un tad bija zīme Apdzīt aizliegts. Uz braucamās daļas arī joslu sadalošā līnija braukšanas virzienā bija nepārtrauktā līdz zīmei, Ierobežojumi beidzas, ko izmantoja vieglais un veica apdzīšanu. Arī sadalošā strīpa lidz ar zīmes darbības beigšanos tajā vietā bija pārtrauktā.

Raacens 5.februāris 2014 19:58
1 0 Atbildēt

Video autor, kāds p. minēts AP protokolā? Mūsdienās liekas tā vienkārši par vienu pārkāpumu tiesības neatņem. Manuprāt te kaut kas ir noklusēts. Pārkāpuma nofilmētajā manuprāt, nav.

Kanibaals 9.februāris 2014 20:07
0 0 Atbildēt

Agresīva braukšana, jo CP prāt ir divi vai pat trīs pārkāpumi - apdzīšana, kur nav atļauts, apdzīšana kad smagais rāda kreiso pagriezienu un līnijas šķērsošana. Man arī ir savulaik nācies apstrīdēt neesošu pārkāpumu, gan neveiksmīgi tomēr tas tikai apstiprināja to ko jau nojautu sen - LV nav nekas pat jāpārkāpj, lai CP sodītu. Ja vēl tev uzliek zīmogu "agresīvs braucējs" tad ir vēl jo grūtāk apstrīdēt to tiesā.

Kanibaals 9.februāris 2014 20:09
0 0 Atbildēt

Šis video gan visticamāk nav filmēts LV.

JJJ 5.februāris 2014 20:45
1 0 Atbildēt

Lai arī parasti liekas, ka žēlabaino topiku autori par CP tik tiešām ir vainīgi, taču šoreiz liekas, ka CP ir pārcentusies, ja soda par apdzīšanu. Ja vēl ir piedāvāts apskatīties videoreģistrātoru, nu tad grūti saprakst CP loģiku. Un pašu CP auto jau arī stāvēja visai dīvaini..

cru 5.februāris 2014 21:20
3 1 Atbildēt

Tas taču ir Krievijā.

:D 5.februāris 2014 22:55
2 0 Atbildēt

Distanci jāietur...

Un ja jau tik punktu kabatā, ka par papildus diviem atņem tiesības, tad pats ar vainīgs...

Vernons 6.februāris 2014 9:06
0 9 Atbildēt

"Priekšā esošam satiksmes dalībniekam ar savu rīcību ir jāgarantē drošība! Arī policistam!"

10. Ceļu satiksmes dalībniekiem un citām personām jārīkojas tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus.

314.1. 920.ceļa apzīmējums - nepārtraukta līnija - sadala pretējos virzienos braucošu transportlīdzekļu plūsmas, apzīmē braukšanas joslu robežas bīstamās vietās, brauktuves posmus, kuros aizliegts iebraukt, transportlīdzekļu stāvvietu un stāvlaukumu robežas, brauktuves malu ceļu posmos, kuros aizliegts apstāties un stāvēt, kā arī atdala joslu, kas paredzēta noteiktu transportlīdzekļu braukšanai.

317. 920. un 921.ceļa apzīmējuma līnijas šķērsot aizliegts, izņemot 920.ceļa apzīmējuma līniju gadījumos, kad tā lietota, lai apzīmētu stāvvietas robežas, vai sadala pretējos virzienos braucošu transportlīdzekļu plūsmas, lai atgrieztos savā braukšanas virziena pusē.

Saliku nedaudz saīsinātā variantā. Braucējs varēja distanci lielāku turēt, lai ceļš būtu pārskatāms garākā posmā. Pirms krustojumiem nevajadzētu iet uz apdzīšanu, jo kādam, no blakus ceļa izbraukušajam šī josla var izrādīties aizņemta!

Arī policists ar galvu nedraudzējas. Viņš ir gatavs pa sitienam nolikt sevi un citus!

Vernons 6.februāris 2014 11:15
0 6 Atbildēt

Priekšā esošās fūres vadītājs Tev mēģināja garantēt drošību, ieslēdzot kreiso virziena rādītāju, kuru Tu ignorēji.

mentings 6.februāris 2014 9:15
1 0 Atbildēt

perfekts apdzīšanas manevrs, kādam tam jābūt, nevienu netraucējot, un arī perfekts smagā brīdinājums pie apdzīt aizliedzošās zīmes ieslēdzot kreiso pagriezienrādītāju

Kanibaals 9.februāris 2014 20:04
0 0 Atbildēt

skaties video 21. sekundē zīme tiek atcelta. Smagais drošvien brīdināja par mentiem.

Melomāns 6.februāris 2014 9:30
1 1 Atbildēt

Nav 2 domu - CP ir bezsmadzeņu radījumi.

Vitinka 6.februāris 2014 11:20
3 2 Atbildēt

1. Ceļazīmi neredzēji jo neievēdoji distanci.

2. Uz ceļa skaidri ir redzamas līnijas kas aizliedz apdzīšanu, vismaz video es to redzu.

Pabrauci garām zīmei un sāki apdzīt, par ko apvainoties? Tas ka neredzēji zīmi?! Tas nu gan nav attaisnojums.

šoferis 6.februāris 2014 12:09
3 0 Atbildēt

0.21min, ja pareizi saskatu tad zime ir ar sarkanu svitru pāri kas nozine darbibas beigas

Armands 6.februāris 2014 14:12
3 0 Atbildēt

Pilnīgas muļķības. Džeks sāka apdzīšanu pirms zīmes, un pēc joslu marķējuma var saprast, ka šinī vietā apdzīšāna ir atļauta.

Bet losis vīņš ir tyāpēc, ka nevarēja sarunāt ar dzekiem.

Tagad lai cīnas.

nu 6.februāris 2014 14:40
0 0 Atbildēt

tagad CP-istiem vajadzēs mēģināt sarunāt ar nepamatoti sodīto un censties pierādīt, ka patiesībā viņi ir loši, lai viņus saprot un piedod, un pieņem atvainošanās naudu...lai tikai atstāj kaut patruļpolicijā vai konvojpolicijā, jo uz ceļa tādus vēl laist jau nu būtu naturālākais dienesta noziegums

komentārs 6.februāris 2014 14:29
3 0 Atbildēt

ja apdzīšana ir atļauti uzsākta pirms nepārtrauktās līnijas, no pretējās joslas atgriezties savā joslā pāri nepārtrauktai līnijai, lai pabeigtu apdzīšanu, nu gan nav aizliegts, jo to darīt pat ir galēja nepieciešamība, lai novērstu draudus satiksmes drošībai, kas tāpēc pilnībā izslēdz jebkādu administratīvo atbildību par apdzīšanu aizliedzošās zīmes darbības zonā, bet savukārt nebūt neizslēdz mentu atbildību par apzināti nepamatotu sodīšanu un piedevām vēl lielu naudas kompensāciju par to

M 6.februāris 2014 16:08
0 7 Atbildēt

Šajā gadījumā sods ir pilnīgi PAMATOTS. Ceļu horizontālais apzīmējums neatļauj apdzīt ne pirms zīmes ne pēc. Ja ir divas līnijas no kurām viena ir pārtraukt savukārt otra nepārtraukta tad apdzīt ir AIZLIEGTS. 928. ceļu apzīmējums - Šīs ceļa apzīmējuma līnijas atļauts šķērsot tikai no pārtrauktās līnijas puses, respektīvi atpakaļ savā joslā pēc šīs līnijas šķērsošanas vairs atgriezties nedrīkst. Tālāk jau seko 920. apzīmējums (balta nepārtrauktā līnija).

Vernons 6.februāris 2014 16:18
0 4 Atbildēt

Sods ir nepamatots! Un viss šeit ir labi redzams! Smagā vadītājs gribēja pasargāt vieglo no tikšanās ar policiju, bet diemžēl daudzi to nesaprot! Smagā vadītajs sēz augstāk, redz tālak un lielajos spoguļos kontrolē arī sava auto aizmuguri. CSN iesaku palasīt un 4., 6. un 10. zināt no galvas ar visiem komatiem!

scope 6.februāris 2014 16:28
2 0 Atbildēt

Video maz skatījies?

0:29 līnijas pārtauktā daļa ir labajā pusē, auto sāk apdzīšanu.

cru 6.februāris 2014 17:25
2 0 Atbildēt

Idiņ, nopērc sev brilles, ja neredzi, kādas līnijas ir uz ceļa uzsākot apdzīšanu.

iAuto 7.februāris 2014 9:39
0 0 Atbildēt

Mierīgāk lūdzu ;)

Kanibaals 9.februāris 2014 20:12
0 0 Atbildēt

iAuto, kas tas par stilu pārpublicēt video neieliekot vismaz atsauci uz oriģinālvietni. Ok, es saprotu ka pārpublicē, lai nepazūd, bet dariet to korekti.

iAuto 10.februāris 2014 14:01
0 0 Atbildēt

Video ir iestrādāta saite uz video avotu!

Kanibaals 11.februāris 2014 2:05
0 0 Atbildēt

nav viss, saite ir uz youtube iauto kontu.

sorry 7.februāris 2014 8:43
1 0 Atbildēt

pēc M teorijas sanāk, ka jāmočī tikai pretīmbraucējam purnā, ja vairs atpakaļ savā joslā atgriezties un izvairīties no tā nedrīkst? tiešām jau sāk palikt bīstami ar tādiem kamikadzēm pa vienu ceļu pārvietoties, vai atliek tikai cerēt, ka M ir ments bez vadītāja tiesībām

Vernons 7.februāris 2014 9:22
0 1 Atbildēt

Es speciāli ieliku augšā CSN 317. punktu! Grūti ir izlasīt? Dzīvē noderēs, lai "juridiski pareizi" kādu sasistu, ja nav iespējas izvairīties no sadursmes!

Raacens 7.februāris 2014 13:22
0 0 Atbildēt

Varbūt, ka CP arī taisnība :),

928.ceļa apzīmējums - nepārtraukta līnija kopā ar 923.ceļa apzīmējumu - sadala pretējā virzienā braucošu transportlīdzekļu plūsmas augšupceļos vai lejupceļos, sadala tajā pašā virzienā braucošu transportlīdzekļu plūsmas uz ceļiem ar vairākām braukšanas joslām vienā virzienā, kā arī apzīmē vietas, kas paredzētas, lai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā, iebrauktu vai izbrauktu no stāvvietām u.tml. Šīs ceļa apzīmējuma līnijas atļauts šķērsot tikai no pārtrauktās līnijas puses.

Būtu palicis pretējā joslā varbūt arī "прокотило" :).

kālis 7.februāris 2014 15:25
1 0 Atbildēt

1.2. apdzīšana — braukšana garām vienam vai vairākiem braucošiem transportlīdzekļiem, iebraucot pretējā braukšanas joslā (brauktuves pusē) un atgriežoties iepriekšējā braukšanas joslā (brauktuves pusē) - tā ka gribi vai negribi, bet apdzenot atpakaļ jāatgriežas vien ir no nepārtrauktās līnijas puses, jo neteiksi taču, ka no pārtrauktās līnijas puses nevar apdzīt?

Kanibaals 9.februāris 2014 19:41
0 0 Atbildēt

317. 920. un 921.ceļa apzīmējuma līnijas šķērsot aizliegts, izņemot 920.ceļa apzīmējuma līniju gadījumos, kad tā lietota, lai apzīmētu stāvvietas robežas, vai sadala pretējos virzienos braucošu transportlīdzekļu plūsmas, lai atgrieztos savā braukšanas virziena pusē.

Normunds 10.februāris 2014 16:17
0 0 Atbildēt

Viss ir izdarīts pareizi!Viņš sāka apdzīšanu aiz zīmes,kur beidzās tās darbības zona.Nemaz nevajag zīmi,paskaties uz sadalošajām baltajām svītrām un viss ir skaidrs,kur var un kur nevar apdzīt.Šoreiz losis ir policists.Labi ,ka nofilmēts varēs apstrīdēt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti