Bremzēšana ar pārnesumiem: par un pret (+ video) 26

 
iAuto | 23.novembris 2017 12:48

Bremzēšana ar pārnesumiem: TV raidījums "Zebra" eksperimentē, pārbauda šī paņēmiena efektivitāti un secina kad un vai vispār to ir vērts pielietot.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 23.novembris 2017 15:56
6 2 Atbildēt

nu pēc Vernona tā drīkst tikai tad, ja kāds pirms bremzēšanas izkāpj ārā un izliek avārijas trijstūri.

Vernons 23.novembris 2017 16:24
0 17 Atbildēt

Pēc CSN 57. punkta prasībām: "Pirms jebkura manevra – braukšanas sākšanas, pārkārtošanās, nogriešanās, apgriešanās braukšanai pretējā virzienā, apdzīšanas, transportlīdzekļa apturēšanas u. tml. – transportlīdzekļa vadītājam jāpārliecinās par ceļu satiksmes drošību un par to, vai netiks traucēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, un laikus jādod brīdinājuma signāls...

Bet "Ceļu satiksmes Likuma" 19. panta 3. punkts "Ceļu satiksmes dalībniekiem un citām personām jārīkojas tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus."

Secinājumus izdarīs katrs pats!

Nu un kur vēl palika CSL 19. p. 4. p. tiesiskā paļāvība?

Ar mani te nav nekāda sakara!

Palaidniex 23.novembris 2017 20:50
5 0 Atbildēt

Un ne vārda tai 57. punktā par ātruma samazināšanu, bremzēšanu, nemaz nerunājot par ekstrēmu bremzēšanu...

Vernons 23.novembris 2017 21:26
0 16 Atbildēt

"nogriešanās, apgriešanās braukšanai pretējā virzienā, (apdzīšanas), transportlīdzekļa apturēšanas"...

Jā, Tev taisnība. Augstāk minētais nav saistīts ar ātruma samazināšanu! Tu mums esi "vunderkinders", nekad neapstājies un visus manevrus veic ar maksimālo ātrumu.

Ekstrēma bremzēšana ir agresija pret pārējiem braucējiem! Bet Tu taču neatlaidīgi lūkojies tikai un vienīgi braukšanas virzienā!

Palaidniex 23.novembris 2017 21:51
5 0 Atbildēt

Tu jau nespēj pieļaut domu, ka ātruma samazināšana var pilnīgi nebūt saistīta ar apgriešanos, braukšanas uzsākšanu, nogriešanos...

Ja ir TIK SLIKTI, pēdējais laiks atteikties no tr. Līdzekļu vadīšanas un savas greizās izpratnes bazūnēšanas!!

Kāds tieši gaismas VIRZIENRĀDĪTĀJS (un kāpēc?) jārāda samazinot ātrumu transporta plūsmas ātrumam samazinoties, bremzējot pirms šķēršļa, gājēju pārejas, luksofora, stop zīmes un luksofora ar sarkano gaismu? Cik tieši savlaicīgi tas gaismas VIRZIENRĀDĪTĀJS jārāda tādos gadījumos? Pirms vēl zaļā gaisma pārslēgusies uz dzelteno vai sarkano? Cik sekundes?

ezis71 23.novembris 2017 19:23
6 0 Atbildēt

Tas Timrots tiešām ar pirkstu taisīts,cilvēki bija domājuši par vienkāršu bremzēšanu bet ne ekstrēmu.

iciks 24.novembris 2017 8:24
3 0 Atbildēt

Jāatzīst, pirms sižeta noskatīšanās es arī padomāju, ka te būs runa par ātruma nomešanu iemetot kādā zemākā robā. Vai tam ir plusi, vai mīnusi u.t.t.

Tas, ko te veica, ir interesanti no eksperimenta viedokļa un viss. Apšaubu vidusmēra pilsoņa spēju šādi bremzēt pirms aļņa, pat ja tas viss pirms tam apgūts trasē.

ezis71 24.novembris 2017 18:41
0 0 Atbildēt

Bet vai pats Haralds tā bremzētu ekstrēmā situācijā uz koplietošanas ceļa,dziļi šaubos.

sieviete 23.novembris 2017 23:13
0 0 Atbildēt

es arī sapratu, ka būs runa par parastu bremzēšanu ar pārnesumiem, kad ir vēlme palēnām samazināt ātrumu, bet raidījumā ir parādīta ekstrēmā bremzēšana ar ātrumiem pie liela ātruma. tādā gadījumā patiešām vislabākais variants ir bremžu pedālis.

650 24.novembris 2017 0:04
0 0 Atbildēt

Ļoti labs skaidrojums un pat ļoti laba paša ''skaidrotāja" attieksme,izloksne un uzvedība.Vislabāk visu/dajebko ir darīt, ja darītājam piemīt vismaz nedaudz intelekta.Šajā sižetā tas ir gan runātājam, gan rādītājam.Meitene arī ir diezgan ok.Jauki ka ir vēl tādi cilvēki, kuri dara to, kas viņiem tiešām sanāk.Nevis gar ceļa malām savus portretus un stulbus textus karina.

ak 24.novembris 2017 7:59
3 0 Atbildēt

Pirmkārt, meitene sēž nepareizi, saliekusies uz priekšu, mugura nost no beņķa, ar šādu sēdēšanu nevar efektīvi nobremzēt vispār, arī ar bremzēm. Uz ielas nav jābremzē ar visiem ātrumiem, kā sportistam, pietiek ielikt par 1 mazākā, un piepalīdzēt bremzēm. Iemācīties to var jebkurš un visur, ne tikai trasē.

650 24.novembris 2017 10:33
0 0 Atbildēt

Uz ielas nav jābremzē vispār- pietiks ja braucot nesūkāt p-mpi un vienkarši normāli uzvesties.Es varu saderēt, ka visi tie ikdienas dablajobi/kasīkļi, kuri te nespēj savu Aizvainojumu sev biksēs saturēt, tieši tāpat rīkojas arī uz ceļa.

ak 24.novembris 2017 11:02
0 0 Atbildēt

Nesapratu, ko ar savu komentāru īsti gribēji teikt. Un kāds tam ir sakars ar rakstu un video.

650 24.novembris 2017 14:00
0 0 Atbildēt

Sakars vistiešākais.Man patika šis video un tajā redzamie/dzirdamie cilvēki.

ak 24.novembris 2017 15:20
1 0 Atbildēt

Tā arī vajag teikt, nevis a.p.d.i.r.s.t. tos, kuriem nepatika. Tev vienīgajam ir tiesības? Man, piemēram ir pie kājas, ka kādam l.o.s.i.m tas glupais, parastai ikdienas satiksmei nederīgais video patika, bet es taču to neteicu pirms tam.

650 24.novembris 2017 17:18
0 0 Atbildēt

Ja Tu vēlies aiziet uz personālijām- tur nav tālu līdz aizešanai nah-uj. Ok? Nevis kādam ka kas īsti tur nepatika, bet tendence stāv uz normālu cilvēku apdrišanu visos iespējamajos veidos, kaut paši nejēdz nedz ko tie grib pavēstīt ,nedz vispār par ko bija runa. Jo tas Prāts un tas Krāns ir stipri par īsu.Parastajai "ikdienas" satiksmei pietiek ar gaudotāju un tirgusbābu sarunām- šeit acīmredzot ir kāds tipisks piemērs.Ja arī starp jaunās paaudzes "skaidrotājiem" pa retam tomēr atrodas kāds, kurš spēj domu izteikt un trīs vārdus loģiski sasaistīt un vēl a "Lohiem" runājot saprotamu toni un cilvēcīgu nostāju ieturēt-- protams, tak arī to vajag uzreiz fiksi apdrist un "pārspēt" gudrībā.Labāk acīmredzot tos pajoliņus klausīties, kas teatrāli/uzspēlētā izloksnē gadiem ilgi mums te stāsta par jaunākajām autotehnoloģijām un vel skatīties debiilus krievu video.

ak 24.novembris 2017 20:34
1 0 Atbildēt

Tā arī Tavu nostāju līdz galam nesapratu, bet es neuzķeros uz personībām. Skaidrs, ka viens ir labs autosportists, otrs ir labs mediju speciālists, animators, režisors utt. Bet, ja video ir uzlikts publiski, paturu tiesības komentēt kā man patīk. Kas der autosportisitem, neder parastajiem braucējiem. Lamāties pats sāki pirmais, ja kas.

Vernons 24.novembris 2017 10:59
1 24 Atbildēt

Jebkurš jebkāda ātruma samazinājums bez savlaicīgiem signāliem ir noziegums! To nevēlas saprast lielākais vairākums. Par nožēlu jākonstatē ka arī CSDD atrodas tādi paši auna pieres. Ar attieksmi, ka visu glābs "Distances vērošana" ir galīgi garām. Katram ar savu rīcību bija, ir un būs jāgarantē drošība. Ātrumu atšķirība divas reizes bremzējot, bremzēšanas ceļu garumos atšķiras četras reizes. Un ar bremzēšanas signālu paceļot augšā roku CSN var izpausties tikai motociklu vadītāji!

Palaidniex 24.novembris 2017 11:48
1 0 Atbildēt

Klau, ja pilnīgi visi apkārt Tev ir dīaini un kaut kā tiek galā ar uzdevumu nestumties citiem virsū bez trīszvaigžu ordeņa piešķiršanas stopgaismām (starp citu ne tikai vienas vien valsts likumsdošana ir šāda), tad iespējams ne jau visi tev apākrt ir noziedzinieki, bet ar pašu tevi kaut kas nav kārtīā.

Ja jau tik grūti un mokoši ir piedalīties 99% citiem vadītājiem saprotamu un apmierinošu noteikumu noteiktā satiksmē, tad jābeidz mocīties - jānodod vadītāja apliecība tuvākajā CSDD, jāpārvēršās par "bezvērtīgo" gājēju un pasažieri un jātaupa atlikušie nervi|! Silti iesaku! Iespējams uz pilnīgu vecumu atausīs apjausma par gājēju pāreju nozīmi ceļu satiksmē, tās jēgu un sūtību.

Palaidniex 24.novembris 2017 11:52
0 0 Atbildēt

P.S.

Palasi, ja nemaldos MK 466 noteikumus par tehnisko apskati.

Un nocitē kaut vienu rindiņu par to, kā tieši tiek pārbaudīts uz augšu paceltas rogas "vienīgais bremžu signāls", kādam jābūt tā ES apstiprinājum marķējumam...

Silti iesaku!

Starp citu - visi normālie cilvēki tur skaidri - melns uz balta var atrast un izlasīt par sekojošiem brīnumiem :

S1; S3 - Bremžu signāllukturis ar pastāvīgu gaismas intensitāti

S2; S4 - Bremžu signāllukturis ar mainīgu gaismas intensitāti

Tātad tas tomēr ir SIGNĀLlukturis, neskatoties uz tavu disleksiju, analfabētismu un veselā saprāta trūkumu!

iJuris 26.novembris 2017 0:00
0 0 Atbildēt

Vai tajā mirklī kad tu noņem kāju no gāzes pedāļa tev lampas uzreiz iedegas? Jo tajā sekundes daļā kamēr tu nospied bremzes man ir ļoti bīstami braukt aiz tevis. A ja nu tu pēkšņi kā stabs zemē apstājies

īsāk sakot, ja tā nav nekad vairs nesēdies pie stūres un lūdzu neraksti te savas muļķības. Pārāk vienveidīgi, apnika ar laiku.

Vernons 24.novembris 2017 12:05
0 0 Atbildēt

Veselā saprāta "trūkumu" Jums ir iespēja apliecināt šeit uzrakstot punktu no CSN kurā ir minēts signāls par ātruma samazināšanu! Palaidniex ir apņēmības pilns to izdarīt! Varbūt Timrotam uzausīs saprašana, kad "STOP" signāls CSN nav brīdinājuma signāls un tas tā jau ir no 1987. gada 1. jūlija! CSN nav pat sadaļas "Brīdinājuma signāli" un kā tos lietot ne tik!

Palaidniex 24.novembris 2017 16:51
2 0 Atbildēt

Uz palaga sev mājās jau esi izšuvis - galvgalis un kājgalis?

Nu tīri tā...

Palaidniex 24.novembris 2017 18:23
1 0 Atbildēt

P.s. Pavisam aizmirsu - pa visu palagu jāuzliek uzraksts - PALAGS, citādi sajauksi ar logu vai krēslu, kam arī jābūt attiecīgajiem uzrakstiem!

driveris 24.novembris 2017 14:35
4 0 Atbildēt

Mūsdienu mazmotoriem bremzēšana ar pārnesumiem gandrīz neko nedod. Pat slīpumā nevar atstāt robā bez rocenes, aizripos.

BARBARS 31.marts 2019 18:37
0 0 Atbildēt

Bremzēšana ar ātrumiem ir aktuāla ziemā.... vasarā loģiski ka tas nav vajadzīgs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti