Drošības testiem 20 - jaunas un 20 gadus vecas Ford Fiesta sadursme (+ VIDEO) 17

 
iAuto | 18.oktobris 2018 14:39

Global NCAP organizācija publicējusi video, kurā redzama divu Ford Fiesta sadursme – viens no automobiļiem ražots šogad, otrs – 1998.gadā.

Video, kas izveidots par godu divdesmitajai gadskārtai, kopš automobiļu drošības testi Eiropā ieviesti kā obligāta prasība, notiek jaunas un 20 gadus vecas Ford Fiesta frontāla sadursme, kur abi spēkrati pārvietojas ar ātrumu 64 km/h. Var redzēt, ka viens no automobiļiem ir krietni deformēts, kamēr otram bojājumi nesniedzas līdz kabīnei. To apstiprina arī eksperti, norādot, ka vecajā Fiesta braucošā vadītāja un pasažiera traumas nebūtu savienojamas ar dzīvību, bet mūsdienu Fiesta pasažieriem traumu risks būtu minmāls.

 
Visi komentāri
 
JanJan 18.oktobris 2018 16:48
8 1 Atbildēt

Vēl pieskaitām, ka vecā mašīna Latvijas apstākļos jau varbūt kādu reizi ir sista, kaut kas varbūt ir metināts, kaut kas ir izrūsējis un zaudējis savu stiprumu.... RIP

viencexperc 18.oktobris 2018 17:14
15 13 Atbildēt

Retro 3 zvaigznes, pret mūsdienu - 5 zvaigznēm...

Es aicinu notestēt 2001.gada Reno lagunu ( Tā ir pirmā mašīna, kas saņēma 5 zvaigznes ) ar kaut kādu mūsdienu tāda paša izmēra auto, kurš savāca 3 zvaigznes. domāju, ka starpības nebūs nekādas. Jo mūsdienās punktus dod par abstraktām elektronikām un nekam nevajadzīgo - gājēju drošību.

iAuto 18.oktobris 2018 19:46
7 1 Atbildēt

Tiklīdz sak likties, ka uzraksti ko sakarīgu... tad pēc šī "par abstraktām elektronikām un nekam nevajadzīgo - gājēju drošību" saproti, ka tomēr netver laukumu.

Nu kā var rakstīt tadas muļķības. Paskaties varbūt statistikā, cik nobrauc gājējus un velosipēdistus.

. 18.oktobris 2018 23:24
4 0 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu šim iAuto atbildes komentāram.

Bet!.......ir viens liels ''bet''.

Lielo vairumu Latvijā letāli nobraukto gājēju un velosipēdistu sastāda pa ceļa vidu(vai vienkārši UZ braucamās daļas) ejošie,braucošie tumsā bez atstarotāja un arī dienā, vai neatļautās vietās brauktuvi šķērsojošie, vai guļošie uz brauktuves. Ja cilvēkam brauc virsū pāris tonnas dzelžu, tad ir maza atšķirība, vai tie dzelži ir cieti, vai ''mīksti''(auto aprīkojums gājējiem drošāks)...tāpat kā ūdens, it kā mīksts, pat netverams...tik, ja lielu ūdens masu netriec pret cilvēku(vai cilvēku pret ūdeni) ar lielāku spēku kā rokas vēziens.

JanJan 19.oktobris 2018 9:21
4 0 Atbildēt

Nu nevajag jau skatīties tīri uz līķiem... Cik negadījumi notiek, kur netiek izsaukta ne policija, ne ātrie un ir tikai sasitumi? Cik ir gadījumu, kur CSN tiek reģistrēts, bet nav nopietnas sekas? Šos jau noteikti var mazināt!

Kad tavam bērnam daudztāvu māju pagalmā kāds uzbrauks virsū, tad dziedāsi citu dziesmu....

Malacis 19.oktobris 2018 10:04
2 0 Atbildēt

Pret cilvēku (t.sk. vadītāju) stulbumu nekāda elektronika nepalīdzēs - man ir bijis gadījums kad meitene ar velo pāri pagalmam aizšauj uz pretējo pusi, un tur stāv buss, vai džipaks kas man tālāk aizsedz skatu (ātri nebraucu ne vairāk par paredzētajiem 20km +/- 5) , un ar pakaļas smadzenēm domāju - kaut kas tajā bildē tulīt nebūs labi - jau sāku bremzēt tā līdz ~ 5km/h un protams gar pašu tā dampja pakaļas stūri - meiča velk pretī &^#$ - nu labi ka tā abi sabremzējamies tā ka vēl ~ metrs paliek. Vēl bija ka sīcis ar tipa dip-dapu, vai kaut kādu mašīnīt virsū sēžamu - tik manu ka novelk no trotuāra pagalmā un pazūda aiz auto - ar pa bremžiem momentā.

Kur tur elektronika spētu ko mainīt - nezinu, radars jau neredz cauri bleķiem.

s 19.oktobris 2018 10:12
5 0 Atbildēt

Tev ir auto ar šādu gājēju/ škerslu drošības aprīkojumu? Jeb Tu piekop muldēšanas taktiku, tā pat kā viencexperc, kurš pats brauc ar vecu lūzni un jauna mūsdienīga auto smaku pat nav jutis.

Mans iepriekšējais subārs konkrēti paglāba no sadursmes ar velosipēdistu automātiski nobremzējot auto, turklāt tā bija varētu teikt mana vaina.

Saproti mūsdienās daudzi cilvēki ir diezgan problēmu un stresa nomākti plus noguruši, un šādas sistēmas var izglābt gan pašu gan gājējus/velosipēdistus utt.

Pat modernas auto gaismas ir aptuveni 50x pārākas par kkadiem parastiem hrenoniem un halogēniem. Arī naks redzamība (pašreizējā auto) palīdz braucot tumsā, visas šīs sistēmas vairāk, vai mazāk palīdz. Bet nu ko tur, ja daudzi šeit vēl meklē kur lētas lietotas riepas iegādāties...

iAuto 19.oktobris 2018 15:43
2 1 Atbildēt

Tieši tā

jaaanis 19.oktobris 2018 10:49
1 0 Atbildēt

Viens no piemēriem kā "abstraktā" elektronika paglābj gājējus un kāpēc par to pienākas papildus zvaignītes:

Vēl viens piemērs kāpēc jāpiešķir zvaignes par "abstrakto" elektroniku:

jaaanis 19.oktobris 2018 10:50
1 0 Atbildēt

otrs links nenostrādāja

Juris 19.oktobris 2018 10:56
0 0 Atbildēt

Kur te nostrādāja elektronika?

jaaanis 19.oktobris 2018 11:58
0 0 Atbildēt

Pirmajā video redzamas sekas kad nostrādā elektronika, otrajā video sekas kad nav elektronikas.

viencexperc 19.oktobris 2018 15:44
0 1 Atbildēt

Un kā šitā bremzēšana iespaido automasīnas pasažieri un vadītāju?

s 19.oktobris 2018 21:05
0 0 Atbildēt

Kādā zinā, kā iespaido?

Nu labi es saprotu, ka Tu vadot auto ar vienu roku rij burgeri ar atru roku kasi pakalu, un tavi pasažieri protams nav piesprādzēti, bet strādā par apkopējiem tur auto aizmugurē, lai varētu uzkopt Tavas ēdiena atliekas...

core 20.oktobris 2018 13:17
0 0 Atbildēt

Zvaigznītes tak nedod tikai par vadītāja vai pasažiera drošību, bet kā gan tāds tumsoņa to varētu zināt.

taaneko 19.oktobris 2018 11:56
0 1 Atbildēt

Galīgi nekorekts tests

Būtu vēl salīdzinājuši bruņutransportieri ar bruņurupuci- arī daudz kopīga nosaukumā un uzbūvē.

Salīdzinātajiem ir dažādas masas, dažādi izmēri pat riepu izmērs kardināli atšķiras. Cenas pērkot jaunus arī atšķiras.

Daudz interesantāk un korektāk būtu salīdzināt uz autoceļiem bojāgājušo skaitu tad un tagad koeficentā- boāgājušie/automobīļu skaits uz ceļiem.

JanJan 19.oktobris 2018 15:07
1 0 Atbildēt

Nu bet, kad uz ceļa satiksies veca mašīna ar vērtību 1k vai zem un jauna mašīna, tad taču nebrēksi, ka nekorekta avārija! Reālajā dzīvē jau tieši tā notiek. Un nav nemaz tās mašīnas tik atšķirīgas, es saprastu, ja paņemtu 20 gadīgu mazu hečbeku pret kaut kādu modernu range rover, protams, ka pilnīgi nesalīdzināmas mašīnas, bet šitās jau tomēr ir samērā tuvu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti