Cik droši ir ātruma radari uz luksoforiem (+ VIDEO) 22

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 1.maijs 2019 11:57

Esmu novērojis, ka satiksmes regulēšana ar luksoforiem, kuri ir savienoti ar ātruma radariem ir vēl bīstamāka, jo autovadītāji šādās vietās mēdz pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus vēl smagāk.

Gadījās nofilmēt vienu šādu piemēru Jūrmalā, Dubultos. Te ir uzstādīti radari, kuri fiksē transportlīdzekļu pārvietošanos un pie noteikta ātruma ieslēdz luksofora sarkano gaismu.

Sarkanā gaisma atsevišķus ātrumpārkāpējus, gluži pretēji, stimulē vēl vairāk palielināt ātrumu, kā rezultāta pārkāpums ir vēl smagāks un būtiski apdraud drošību.

Portālā iAuto pirms 2 gadiem publicējām ASV pētījumu, kurā secināts, ka sistēma, kurā fotoradari fiksē sarkanās gaismas pārkāpumus un nosūta soda kvīti, veicina negadījumi skaita pieaugumu.

Diemžēl šāda sistēm pēc CSDD amatpersonu iniciatīvas būs arī Latvijā. Jā, sarkanās gaismas neievērošana ir nopietns un bīstams pārkāpums, bet diemžēl radari to nerisina.

 
Visi komentāri
 
Dīvāna komentāri 1.maijs 2019 13:46
2 4 Atbildēt

Cik ilgi stumsi šo s***?

650 1.maijs 2019 14:24
7 0 Atbildēt

Stumt Tu vari Pats Sev- šeit pēc iAuto publikācijas nupat tika uzstādītas 20 gadus tur nebijušās 535/536 g-pāreju apzīmējošās zīmes.Pat pēc skolnieka sabraukšanas 18jā gadā NEKAS tur netika nedz uzlabots, nedz padomāts.Bet lūk tieši pēc "bezjēdzīgās" "suudastumšanas" "diivānpirdeeju" portālā šī situācija krietni uzmainījās.

Ātruma kamera tur ir fufelis kopš dzimšanas- līdz pat +30km/h viņa tur nekad neko nav stopējusi.Iespējams, lēta butaforija, par kuras ieviešanu klātbūtni tika (tiek?) tērēti kaut kādi tomēr līdzekļi no lohJuurmalnieku nabagkabatām.

iAuto 1.maijs 2019 14:36
2 0 Atbildēt

Par šo pat nebiju iedomājies, būs jāpajautā par uzturēšanas izmaksām?

650 1.maijs 2019 15:10
0 0 Atbildēt

Jajā, protams.Un par cēlMērķi/nodomu- Kāpēc, un taa...Tūlīt braukšu uz rix.Pāris d neesmu tur caur/braucis,pa ceļam noinspicēšu, tipa kas jauns.Līniju zīmētājiem gruti laiki gaidāmi- rīt lietuss un aizparīt jau atkal ziemu sola.

6810 1.maijs 2019 19:31
3 1 Atbildēt

aprikojumam jabut pareizam,bet aatruma kameras jauzstaada kopa ar fotokameram.Ja pie sarkanaa,tad tavs foto bez tris viitusham rozeem Tavaa pastkastee...

iAuto 1.maijs 2019 20:34
2 3 Atbildēt

Noskaties lūdzu to Vox video, tad sāks likt viens otram... aizmugurē. Cirtīs pa bremzēm!

Bradypus 3.maijs 2019 14:49
0 0 Atbildēt

Tieši tāpat, kā ar ātrumu. Ko masviedā ķers kameras? Tos, kas nevienam netraucējot, aizbrauc pie "tumša zaļā". Atsaldeņus, kas ignorē sarkano, nenovērtējot bīstamību, tās neatturēs - tikai ļaus piefiksēt propagandas materiālu, ar kuru turpināt iekasēt no iepriekšminētajiem. Toties bailīgie sāks raustīties, izraisot "vilcieniņu" avārijas. Kopumā pieaugs četras lietas - avārijus skaits, OCTA cenas, nervozitāte satiksmē un Lukstiņam pietuvināto peļņa. Tas ir tas, ko vajag?

Zjips 1.maijs 2019 20:50
4 1 Atbildēt

Liekas, ka te divas dažadas lietas tiek sajauktas vienā.

1. Ir sistēma, ku7ra fiksē ātruma pārsniegšanu un ieslēdz tālāk uz ceļa luksofora sarkano gaismu. Tur gan cenšas paskriet garām luksoforam, pirms sarkanā gaisam iedegusies un var būs bīstami.

2. sostēma ar fotokameru fiksē tos, kuri pārbrauc krustojumu pie sarkanās gaisamas un piesūta soda kvīti. Nekā bīstama.

he 1.maijs 2019 21:16
2 3 Atbildēt

otrais video ir tieši par tavu otro variantu. Sarkano gaismu fotoradari tieši veicina vairāk avāriju - mērķis it kā uzlabot situāciju, bet tā tik pasliktinās...

he 1.maijs 2019 21:21
9 2 Atbildēt

bez tam mums jau ziegan sen ir saregulēti luksofori tā, ka vieniem iedegas sarkanais un tad tikai pēc dažām sekundēm otriem iedegas zaļais...

Cik tad mums vairs ir avāriju, kad kāds uz sarkano brauc?

Ok, nav gluži pareizi, ka brauc uz sarkano, bet fotoradaru uzdevums ir samazināt avāriju skaitu nevis iekasēt iespējami daudz naudu, bet,ņemot vērā LV situāciju, tas būtu tikai naudas iekasēšanas nolūkos.

Vernons 1.maijs 2019 21:19
1 14 Atbildēt

CSDD paši sev un Tautai bedri rok!

1. Kur ir sadaļa "Ātruma samazināšana"?

2. Kur ir CSN "STOP" signāls?

3. Kur ir sadaļa "Brīdinājuma signāli un to lietošana"?

4. Kā to visu sabalansēt zem CSL 19. panta 3. punkta?

No malas skatoties velk uz kapitāli noziedzīgu darījumu!

Un vēl interesantāk kļūst no LAPK 149. panta 4. punkta "Agresīva braukšana"!

Kanibaals 1.maijs 2019 21:32
5 0 Atbildēt

Izlasīji beidzot visu Vīnes konvenci vai joprojām tika katru otro pantu?

Vernons 1.maijs 2019 21:37
0 8 Atbildēt

Jā! Un 1980. gadā sāku braukt uz Beļģiju, Luksemburgu un Nīderlandi!

Un ko Tu no visa tā saprati vai nesaprati?

druknais1 1.maijs 2019 22:17
10 1 Atbildēt

Varēji palikt tur!!!

reku 1.maijs 2019 23:02
3 3 Atbildēt

Tam kas to luksoforu ar ātruma radaru ieviesis ar sūdainu mietu pa muguru!Es tuvojos tam ūberkrutajam kuram tikko iededzies zaļais signāls luksoforam ,ar atļauto ātrumu 50km/h un pretī man vālē cits ar ātrumu 55km/h.Tad tas luksofors pārslēdzas praktiski zibenīgi uz sarkano.Dzeltenā signāla degšanas intervālam jābūt stingri reglamentētam.Dodu pieci ka tas ilgi nepastāvēs.

aldis 1.maijs 2019 23:21
1 0 Atbildēt

nu lv,tas ir skaidrs,kam tas ir domāts,ne jau drošībai. tādas ir holandē,domāju ka darbojas labi,paša pēc arī pārs reizes pārslēdzās uz sarkano,bet nebija tā ka tūlīt,momentā,un neizskatījās ka kāds gribētu pārsniegt ātrumu,zinot ka dabūs ilgā gaidīt,attiecīgi,ja tuvojies krustojumam,un nav auto no blakus ceļa,pārslēdzas uz zaļo.vācijā vēl pirms luksafora,kādus 30 metrus (nezinu precīzi)dublējas ar mirgojošu dzelteno,kad tas iedegas,tad tu zini ka iebrauski sarkanajā-bet tā jau ir tava izvēle!man tas netraucēja,un ātrumu arī nebija jēgas pārsniegt.

650 2.maijs 2019 2:35
0 0 Atbildēt

Tur pie tās Dubstacijas tai kamerai vieīgā reālā funkcija ir biedēkļa statuss. Neko viņa reāli nefiksē un neko neieslēdz. Un nekādus viņas foto neviens man zināmais apzinātais Lielpārkāpējs nav saņēmis. Vismaz ne tikko tā bija uzlikta pirms nezcik gadiem, nedz arī beidzamajā viņas esamības piecgadē.

Uz šodienu pilsētā galvenās ielas gpārejas ir pa lielam noformētas. Šis jau ir sasniegums labā nozīmē. Garenlīnijas šoreiz ir savilktas, izmantojot Kosmiskos orientācijas līdzekļus. Tās ir Taisnas un redzams, ka vilcēji bijuši ar sirdsapziņu un pat vietām centušies izlabot iepriekšējo gadu rāpojoši streipuļojošo dzērāju rupjākos smērējumus. Praktiski nav redzami arī tradiciOnālie cita darbu necienošo garāmbraucošo papuasu uzbraukumi nenožuvušai krāsai. Tā ka varētu teikt Paldies par godprātīgo darbu. Kāda nianse gan ir- zīmējumu struktūra dmž atgādina nitrokrāsu. Un dažās vietās, piem, ē un j ielu krustojumā pie domes, pa starpu skaistajam baltumam jau vairumā ir redzami asfalta melnie graudiņi. Kā arī, nav noformēts bedrainais ceļu sadales pts Mellužos un interesanti ka Vienīgā nenokrāsotā gp ir pie Majoru stacijas, akurāt pašā masveidīgākajā gājēju migrācijas vietā. Vai nu gaida "īstāku" krāsu, vai nu...

Aaaaa, gandrīz aizmirsu. Beidzot IR aizbērtas pilsētas nabaggala debiilo rotācijas apļu malās visu ziemu pusgadu nekoptās 30cm dziļās izgrauzumu tranšejas. BET, ar prastām pretīgi ķepīgu dolomīta šķembu drumstalām. Tipa, ar kaudzi, lai maz neliekas. Kuras tagad (!!) ir skaisti izšķaidītas un izmētātas pa braucamo daļu visā tās platumā. Katrā nobrauktuvē. Līkumā... Laipni lūdzam Moto fanus- izmantot grandiozo iespēju jau sezonas sākumā kārtīgi noraut uz acīm. Ja Jaunķemeru aplī vakar pl. vienos naktī žēli riņķoja norūpējies vientuļš uzkopšanas traktors ar skumji rotējošu birsti, nu tad Kauguros šopēcpusdien bija novērojama īsta postaža,it kā kādam būtu krava izbirusi.Šī pPasākuma autoram un tā īstenotājiem nudien vajadzētu piemērot Kastrācijas procedūru.Foto būtu īsti laikā,dmž nebraucu viens un jutos neērti gaišā dienas laikā tur čakarēties.

Damn 2.maijs 2019 7:58
8 3 Atbildēt

Vajag vajag tās kameras, kas fiksē gejus, kas brauc krustojumā pie sarkanā. Citādi zb- gribi uztaisīt kreiso, redzi, ka jau Tev iedegas dzeltenais, bet pretējā puse vēl lien krustojumā.

Bradypus 3.maijs 2019 15:25
0 0 Atbildēt

Vari neiespringt. Par šadu manevru pēc kameru ieviešanas varēsi aizmirst - tieši tevi, par kreisā gaidīšanu, kamera piefiksēs kā pārkāpeju.

JanJan 2.maijs 2019 8:22
3 0 Atbildēt

Da nu - tas gaišais auto, kas pārmauca 100% tā dara ikdienā jebkur citur krustojumos arī. Pa Rīgu braukdams to var novērot katru dienu, ka 1-4 izbrauc pa dzelteno un tad vēl 1-3 aizbrauc nagļakā pa sarkano. Tāpat arī pie nogriešanās krustojumos, kur ātrums ne tuvu nav tāds, ka nevarētu nobremzēt. Cilvēki vienkārši nekaunīgi uzvedas uz ceļa!

he 2.maijs 2019 9:26
2 0 Atbildēt

nekaunīga uzvedība nav tikai par sarkano. Paskaties par ātrumu. Cik daudzi ievēro 90kmh uz šosejas un 50kmh pilsētā? Cik daudzi ievēro, ka kreisajai joslai jābūt brīvai ārpus pilsētas, ja labajā nav neviena? utt.

Vernons 3.maijs 2019 8:24
2 13 Atbildēt

Lai kaut kas mainītos ir jābūt skaidrībai, kad katrs ar savu rīcību garantēs CSN reglamentēto drošību. Izskatās ka kategorijā "Garantēt drošību" ir kaitīgi domāt, kur nu vēl atbilstoši rīkoties! Pats termins nav pieņemams CSDD un ceļu policijai, sabruks visa šķībā "idioloģija". Spiediens tiek vērsts uz strauju bremzēšanu un tīšu sadursmju izraisīšanu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 11

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti