PAPILDINĀTS 23.07. ar CSDD komentāru; Kāpēc šādu dūmojošu auto vadītājus nesoda? (+ VIDEO) 78

 
iAuto | 22.jūlijs 2019 13:27

Aculiecinieks, kurš iesūtījis video vaicā: "Kāpēc šādu dūmojošu auto vadītājus nesoda?, kādēļ autobraucējiem, kas spiesti braukt aiz šāda dūmojoša transportlīdzekļa ir jābojā sava veselība un, vai kāds vispār šo jautājumu grasās risināt?"

TA transportlīdzeklim jāiziet reizi gadā, bet, kas notiek pēc tam? - sanāk, ka pārejo laiku var braukt nejūtot nekādu atbildību? 

Tā gluži nav - saskaņā ar MK 295 noteikumiem inspektors transportlīdzekļa kontroli var veikt arī uz ceļa un, ja transportlīdzeklim piešķir 3.vērtējumu, TA uzlīme tiek noņemta un piedalīšanās satiksmē liegta.

56. Ja transportlīdzeklim piešķir 3. vērtējumu, tā turpmākā piedalīšanās ceļu satiksmē ir aizliegta. Šādā gadījumā inspektors anulē atļauju vai pagaidu atļauju piedalīties ceļu satiksmē (Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim), noņem tehniskās apskates uzlīmi (Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim), aiztur (noņem) transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura zīmes un par to izdara attiecīgu ierakstu tehniskās kontroles uz ceļa protokolā.

PAPILDINĀTS 23.07.2019 ar "Ceļu satiksmes drošības direkcija" sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Jāņa Aizpora atbildi:

"Autovadītājiem par sava auto tehnisko stāvokli jārūpējas visu laiku, ne tikai reizi gadā pirms tehniskās apskates.

Ja izplūdes gāzes neatbilst normai, tāds auto tehnisko apskati nevarētu veikt. CSDD veic arī transportlīdzekļu pārbaudes uz ceļiem. Bet šādās pārbaudēs var pārbaudīt salīdzinoši nelielu auto skaitu un pārsvarā tiek pārbaudīts komerctransports. Tomēr, ja šāds auto tiktu piefiksēts pārbaužu laikā, tas noteikti tiku apstādināts un pārbaudīts."

Ja Tev ir VIDEO (no reģistratora, no mobilā), vai FOTO no avārijas, policijas darba vai citiem atgadījumiem uz mūsu ceļiem, tad sūti tos publikācijai iAuto.lv uz sociālajiem tīkliem Facebook, uz e-pastu iAuto at iAuto .lv, vai šeit >>>

Lasi vēl iAuto:

 
78 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
wons 22.jūlijs 2019 14:28
41 9 Atbildēt

Kādi stukači! Kādēļ pārējiem jāelpo šiem nabagiem piederošo auto dūmgāzes ?

kasinsh79 22.jūlijs 2019 15:10
33 16 Atbildēt

Viennozīmīgi šādu šrotu ekspluatācija būtu jāizskauž. Tas darāms ar esprespārbaudēm uz ceļa. Diemžēl pērkamas TA vēl pastāv, citādi neizskaidrot totāli nobrauktu “hlamu” kustību joprojām.

imzz 22.jūlijs 2019 14:46
20 6 Atbildēt

Mūsdienās nav jābūt nojausmai, pietiek, ka ir internets ;) Euro 1 norma dīzelim attiecībā uz daļiņām ir 0.14 g/km , tas ir 140 mg uz kilometru. Bet attēlā redzamajam tie 140 mg ( un vairāk ) būs vienreiz uzspiežot uz akseleratora ;)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti