Pērn Oslo satiksmes negadījumos gājis bojā viens cilvēks un tas pats bijis ārzemnieks 13

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

iAuto | 6.janvāris 2020 16:10

Visa 2019.gada garumā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo ceļu satiksmes negadījumos gājis bojā tikai viens cilvēks – kāds Krievijas Federācijas pilsonis.

Ārvalstu mediji ziņo par teju  priekšzīmīgiem drošības rādītājiem, ko izdevies sasniegt Norvēģijas galvaspilsētas saimniekiem un satiksmes organizatoriem – Oslo ir tik droša, ka šajā pilsētā var nosisties vienīgi… ārzemnieks. Vienīgajā letālajā satiksmes  negadījumā iesaistīs Krievijas diplomāts, kurš, kā raksta krievu mediji ,“visticamāk pārsniedzis ātrumu sliktas redzamības apstākļos vai kā citādi “devis pats savu artavu”, lai šķirtos no dzīvības absolūti drošajā Oslo.”

5,3 miljonu apdzīvotajā Norvēģijā situācija ar satiksmes drošību ir daudz labāka nekā pie mums: 2019.gadā Norvēģijā CSN gājuši bojā 110 cilvēki, bet Latvijā (1,9 miljoni iedzīvotāju) – 107 gada pirmajos 10 mēnešos.

Par Norvēģijas ieguldījumu satiksmes drošībā liecina arī tāds fakts, ka 2017.gadā šajā valstī fiksēja vismazāko satiksmes negadījumos bojā gājušo skaitu Eiropā – vien 20 negadījumos uz vienu miljonu iedzīvotāju.

Tikmēr visbīstamākās Eiropas Savienības valstis ir Bulgārija un Rumānija, kurās satiksmes negadījumos vidēji mirst 90 cilvēki uz vienu miljonu iedzīvotāju.

Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis nesen atzina, ka plānotie mērķi satiksmes drošības jomā nav sasniegti.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
uupis 6.janvāris 2020 17:23
13 49 Atbildēt

Un kā lai tagad pasaka ka nācijai nav nekāda sakara ar dažu indivīdu uzvedību? Ir – vistiešākā. Un es nebrīnīšos ka krievijas diplomāts vēl būs bijis reibonī.

anonimikis 6.janvāris 2020 17:13
10 0 Atbildēt

Mums, diemžēl, to krievu ir krietni vairāk kā Oslo. Un šamo "kultūru" arī iezemieši okupācijas laikā daļa pārņēmuši. Tāpēc būs grūti tuvoties tādam ciparam.

Bradypus 6.janvāris 2020 16:43
8 1 Atbildēt

Kļūdas nav. Norvēģijā mirst no garlaicības, ievērojot CSN.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti