Rīgā uzlabos neregulējamas gājēju pārejas 11

 

Foto: Ekrānbilde no Google/maps

Nozare.lv | 25.maijs 2020 12:23

Lai pilnveidotu satiksmes organizāciju un uzlabotu drošību gājējiem un velobraucējiem, Rīgas domes Satiksmes departaments sācis darbu pie neregulējamo gājēju pāreju satiksmes drošības uzlabošanas, aģentūru LETA informēja departamentā.

Plānots, ka gājēju pārejas tiek aprīkotas ar norobežojošajiem elementiem un brauktuves konkrētajās vietās tiks sašaurinātas, padarot tās ērtāk un drošāk šķērsojamas gājējiem un velobraucējiem. Darbs jau sākts Mārupes ielā, Kurzemes prospektā, Kalnciema ielā, Dzelzavas ielā, Braslas ielā, Bāriņu ielā un Bebru ielā.

Savukārt, lai no Vanšu tilta ērtāk nokļūtu centrā, sākta neregulējamas gājēju pārejas izveide Citadeles ielā pie Krišjāņa Valdemāra ielas. Paredzēts, ka rezultātā gājēji un velobraucēji no Vanšu tilta ērti un droši varēs šķērsot Citadeles ielu, kura būs aprīkota ar norobežojošajiem elementiem, apzīmējumu un ceļa zīmēm.

Tāpat turpinās darbs pie apmaļu nolīdzināšanas, lai gājēji ar kustību traucējumiem, māmiņas ar bērnu ratiem un velobraucēji varētu ērtāk pārvietoties. 

Iedzīvotāji par nepilnībām infrastruktūrā var departamentu informēt zvanot uz bezmaksas tālruni 80003600 vai vietnē "www.veloslazdi.datuskola.lv".

Par "veloslazdiem" tiek uzskatītas vietas, kas traucē velobraucēju ērtu un drošu pārvietošanos - bedres, apmales, šauras un nepārredzamas vietas un tamlīdzīgi.

iAuto saistītie raksti:

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Laaciz 26.maijs 2020 8:15
4 1 Atbildēt

Kurš ir tas cirvis kam ienāca prātā uz Citadeles ielas pāreja? Tur burtiski pārdesmit metrus nostāk no Valdemāra ielas ir regulējama pāreja! Tas pamuļķis, kas šito izdomāja kaut reizi ir bijis tur un paskatījies, kas tur notiek pīķa stundās? Tas vēl vairāk palēlinās auto tikšanu uz Vanšu tilta. Kārtējo reizi pierāda, ka satiksmes departaments ir bars ar idiotiem.

Spilgts piemērs no Imantas par ko nesen bija sižets Bez Tabū, šķiet. Zentenes iela gals pie Anniņmuižas bulvāra. Mašīnas novieto abās pusēs, ka rodas grūtības izbraukt. Bet tā vietā, lai paplašinātu uz zālājā rēķina vienu pusi ielai, lai izveidotu ko līdzīgu, kas ir nedaudz tālāk (kabata), iespraudīs zīmi "apstāties stāvēt aizliegts". Jo tā acīmredzot ir vieglāk un viss ko viņu 0 kompitence spēj izdomāt...

Freijers 25.maijs 2020 14:31
4 0 Atbildēt

Interesanti, ko viņi tur plāno Kalnciema ielā šaurināt ? No divām joslām taisīs vienu ? FR, kas tur abos galos ir, ar tiem par maz ? Kalnciema ielas pāreju (kas pie kvartāla) varēja tuvāk pieturai pārcelt un neko nevajadzētu čakarēties, bet ar atlikušām neņemties...."Patterns" tagad skaidrs, vispirms uz maģistrālām ielām saradīsies pārejas un tad sāks satiksmi dirsināt, jo kādam slazdi, kādam nepatīk, bet lattes jaunatnei vajag.

imzz 25.maijs 2020 15:57
3 0 Atbildēt

Jādomā, šajā vietā ( Citadeles/Valdemāra ) pāreju nevar izveidot pie pašas Valdemāra ielas, jo tad tie auto, kuri izgriež uz Vanšu tiltu dabūs apstāties uz pašas pārejas, lai palaistu tos, kuri nesas augšā no Kronvalda bulvāra puses. Ja to izveidos gabalu tālāk, tad aiz pārejas līdz izbrauktuvei uz tiltu būs vieta tikai vienam vai diviem auto. Tālāk pāreju nav vērts taisīt, jo pie nākošā krustojuma tikai 50 m tālāk viena jau ir.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 3

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti