Ātruma kontroles maratonā Latvijas policija kopumā pieķērusi aptuveni 11 000 pārkāpēju 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.aprīlis 2021 16:42

Piedaloties Eiropas ceļu policijas tīkla rīkotajā ātruma kontroles maratonā, Latvijas policija kopumā pieķērusi aptuveni 11 000 pārkāpēju, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Šogad pirmo reizi Eiropas ceļu policijas tīkla akcijas laikā ātrumpārkāpēju problemātikai tika veltīta nedēļa - no 19. līdz 25.aprīlim. Šajā laikā Valsts policija visā Latvijas teritorijā, papildu policijas ikdienas ceļu satiksmes drošības kontrolei, īpaši rūpējās, lai tiktu ievērots atļautais braukšanas ātrums.

Tāpat šajā akcijā tika organizēts arī ikgadējais "24 stundu ātruma kontroles maratons", kas norisinājās 21.aprīlī, un tā laikā konstatēts 551 ātrumpārkāpējs. Savukārt visas nedēļas laikā Valsts policijas darbinieki fiksējuši 2057 ātrumpārkāpumus.

Savukārt septiņās dienās ar stacionārajiem fotoradariem fiksēti aptuveni 8004 pārkāpēji, bet ar pārvietojamiem radariem - 1098.

"Ātruma kontroles nedēļas" antirekordisti, kas fiksēti ar fotoradariem, pārvietojušies tieši ārpus apdzīvotām vietām. Gan ar stacionāro, gan pārvietojamo radaru palīdzību konstatēti autovadītāji, kuri braukuši ar ātrumu vairāk nekā 140 kilometri stundā.

Vislielākais antirekordists bija automašīnas "BMW" vadītājs, kurš 21.aprīļa vakarā pa Jūrmalas šoseju traucās ar 190 kilometriem stundā atļauto 90 kilometru vietā. Šim vadītājam par pārkāpumu piemērots naudas sods un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Jau vairākus gadus pavasarī Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp arī Latvijā, tiek organizēta akcija, kuras mērķis ir veikt preventīva rakstura pasākumus, lai atturētu transportlīdzekļu vadītājus no atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas.

 
Visi komentāri
 
WALA 26.aprīlis 2021 17:53
1 0 Atbildēt

Vienīgais kas man šajā liekas smieklīgi ir uzvēlētais nosaukum - maratons - man tas kaut izskatās pēc tada kā sprinta vairāk ... bet nu ja vajag uzrīkot "preses akciju" tad jau laikam vajag ... gluži kā salūts 1x gadā izbliež un tad miers ...

krix 27.aprīlis 2021 6:29
0 0 Atbildēt

Nekas nenotiek bez mērķa

Tagad "analītiķiem" būs salīdzinošie dati, kas vēl vairāk pamatos visādu ātruma kontroles gadžedu iegādi un uzstādīšanu, jo ar VP darbiniekiem uz ceļa ir par maz.

Vernons 26.aprīlis 2021 18:30
3 0 Atbildēt

Valsts budžeta papildināšanai labs pasākums. Ne vārda par to, ka CSN ir spēkā pie noteiktiem ātruma limitiem katrā konkrētā ceļa posmā!

Jo 26.aprīlis 2021 19:40
1 0 Atbildēt

Mūsu autovadītāji to pasākumu pārvērsuši par farsu!

Kurš nu efektīvāk un ar lielāku ciparu!

iJuris 27.aprīlis 2021 10:08
0 0 Atbildēt

Aiz vārdiem "drošība" vienmēr var noslēpt visu ko vajag.

Mana situācija, vakar pa dienu, gaišā dienas laikā, ar labiem braukšanas apstākļiem, cp ekipāža brauc pa Rīgas apvedceļu Babītes virzienā ar apm 86kmh, ne īsti garām iet, ne īsti aiz viņiem braukt. Cp priekšā esošā fūre lēnām pat attālinās no mums. Aiz manis jau sāk krāties citi auto un tas noteikti ir tikai laika jautājums, kad kāds ar 120 ies garām. Cp noteikti nav no kategorijas kuri baidās, vai neprot braukt ātrāk, šis tika darīts speciāli. Apdzīt ar 90kmh kā versija, protams, netika izskatīta, jo pārāk ilgs laiks būtu jāpavada pretējā joslā.

Ikdienā tie kuri brauc drusku lēnāk, pieklājīgi paņem pa labi, lai vieglāk redzēt un smuki palaiž garām.

Jautājums, kur šeit rūpes par drošību?

janka 27.aprīlis 2021 10:36
0 0 Atbildēt

un nebija opcijas saspiest to bailīgo čuriņu, un iet garām ar visiem 100kmh?

iJuris 27.aprīlis 2021 13:11
1 0 Atbildēt

bija, potams ka bija, bet arī ar 100kmh tajā posmā apdzīšana šķiet pārāk ilga, manevru parasti pabeidzu ar 120 līdz 130kmh.

kamēr nēesmu droši atpakaļ savā joslā paātrinājumu nesamazinu, pēc tam laideni atmetu uz saviem 96-100kmh.

bet tas jau ir tas ko puikas gaidīja.

bet 27.aprīlis 2021 18:49
0 0 Atbildēt

tas jau labi, kā es to saprotu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti