Kā Tu domā, kāpēc Latvijā ir tik daudz bojā gājušo? (+ VIDEO) 29

 
LTV Ziņu dienests | 13.augusts 2021 12:37

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis skaidro situāciju ar pēdējā laikā straujo satiksmes negadījumu un bojāgājušo skaita pieaugumu.

 
Visi komentāri
 
Antons 13.augusts 2021 13:51
7 4 Atbildēt

Skaidrs ir viens - daudzgadu maniakālā ātruma kontrole ir bezjēdzīga. Visu šo laiku tikai dzird - ātrums, ātrums... Ir jāsāk ar autoskolām un medicīniskām komisijām un vienlaicīgi ir jādomā par infrastruktūras uzlabošanu.

imzz 13.augusts 2021 15:31
4 7 Atbildēt

Tavs pārmērīgais uztraukums par ātruma kontroli definē tevi kā nervozu personu ar tendenci pārkāpt noteikumus, tāpēc tevis paša pieminētās medkomisijas psihiatram vajadzētu tevi izslēgt no satiksmes :-/

s 14.augusts 2021 0:21
7 1 Atbildēt

Neko pārmērīgu viņa komentārā nesaskatīju. Normāli izteikts viedoklis. Varbūt tu vienkārši pārspīlē, jo nepiekrīti viņa viedoklim?

gunbox 13.augusts 2021 15:39
1 3 Atbildēt

Jau ir pieradīts ka autoskola un medicīnas komisija nespēj atšķirt iedzimtu plānprātību. Nu un tad tādiem dodam vadīšanas apliecības, kā arī balsis pie vēlēšanu urnām. Nu un kā ir iespējams sakārtot infrastruktūru? Nevar aitas atrasties pie stūres ne auto, ne plānošanai, ne valstij.

Rr19 13.augusts 2021 16:32
2 0 Atbildēt

Kura autoskola un medkomisīja var aizliegt braukt bez tiesībām un pielietu ģīmi?

650 13.augusts 2021 15:10
5 0 Atbildēt

Kamēr nesapratīs, ka viedierīces lietošana pie stūres būtu attaisnojama tikai izņēmuma gadījumos un ka ieraduma līmenī tas ir vienkārši necieņa pret apkārtējiem, tamēr risinājuma nebūs.Kad tas īstenosies- visdrīzāk nekad,kā jau viss cits pašsaprotamais un acīmskaidriaredzamais..Jo nospiedoši lielākā (labākā..) sabiedrības daļa ir ikdienā tik ļoti "pieprasīta", ka tiešsaistes sakarus nespēj pārtraukt pat dekafekācijas un dzimumsatiksmes laikā.

Infrastruktūra ir ļooti atbildīga joma.Jā.Katris iesaistītais pr-nieks, padom-nieks un x-perts šeit dod savu Personisko ieguldījumu un demonstratīvi demonstrē (Lohiem..) savu Personisko atbildību un savu Pilsonisko briedumu.Jā.

Uz jūras malu (un/vai kārtējo intelekta paaugstināšanas koncertu) garāmtraucošie AugstKrējumKungi par Ulmaņa gatves zaļo izlauzto Drošības sētu,padsmit vietās izkropļoto barjeru, bedruremontētāju nupat atkārtoti jaunizvaroto assfaltsegumu un permanenti pārdomāti izvietoto lietusūdens līkumbasseinu priecājās pilnīg līdz x-tāzes stāvoklim.

Savukārt Jelgavas un Olaines viesstrādnieki (kuru ērtībām tika demonstratīvi ierobežotas Mendeļciema (lohu) tiesības nogriezties/uz),līdz pat šim brīdim (gadu!!) var gremdēties bērnības atmiņās.Nostaļģiski vērojot balts/pa/melnu uzkrāsotās treknās (amoora)Bultas ,kuras joprojām "informē" par iespēju no kreizās joslas nogriezties pa kreisi.Kā pa brīnumu, tieši tajā vietā tās nav nodilušas- iespējams tur būtu Atkārtoti Dziļi Dārgi Jārok, lai to okuppācijas mantojumu izkasītu no tā assfalta.Jā.

Miļicioņer 13.augusts 2021 16:00
7 8 Atbildēt

Jāaizliedz apdzīšana uz divviezienu ceļiem. Un ota lieta jālegalizē bordeļi.

Tad vairs nebūs jēga skriet un rādīt cik jaudīgs ir auto mazo krānu īpašniekiem.

Un otrs lieta vairs nebūs vajadzības nebūs jābrauc uz ceļa noņemt stress to varēs izdarīt pie mīlas tirgotājām.

Arī tauta brauks lēnāk un prātīgāk, lai sodos nesamaksāto varētu iztērēt bordelī.

Paēdis cilvēks ir laimīgs.

Nopisies cilvēks ir mierīgs un bez stresa.

Krotow 13.augusts 2021 17:02
3 2 Atbildēt

Mazo krānu īpašniekiem jāveic obligātā krāna pagarināšana (vai jāpataisa par sievietēm).

Litrs 14.augusts 2021 0:49
3 3 Atbildēt

Mazie krāni tiek palielināti ar lielu jaudīgu košu auto, un vēl katra apdzīšana palielina krāna izmēru par vismaz 1cm!

Tā ir tā obligātā krāna palielināšana kuru piemini?

exJZ 13.augusts 2021 17:03
3 0 Atbildēt

Atbilde ir tikai un vienīgi 4 joslu ātrgaitas ceļi ar atdalītiem virzieniem un divlīmeņu pārvadiem! Visur Eiropā ir, tāpēc tur smagie negadījumi mazāk..

Krotow 13.augusts 2021 17:04
0 0 Atbildēt

iAuto sākumlapas foto pie raksta bija labi redzams iemesls. Pārāk daudz stabiņu.

650 13.augusts 2021 22:09
1 0 Atbildēt

Šovakar reku tv3 ziņas.Baltezerrajona Lohi esot savākuši pietiekamu skaitu viedokļu.Par stabiņem.Bet galējo komentu izsniedza tur tā vispārzināmā lvceļu maddāma Anna/nova.Ka Lohi (vienalga cik lai viņu nebūtu..) .(tagad un /vai turpmāk!) var kaut vai izstiepties vai kaut brīvprātīgi apkakalizēties.Precīza Domburšova situācijas kopija.Nav skaidrs, tiešām cik lielam Loham'jābūt,lai nepamanītu cik dziļi dziļā ķirsī esam iebraukuši.Jā.

Hemi 13.augusts 2021 23:13
3 0 Atbildēt

taapeec ka Latvijaa ir daudz idiotu.

Kanibaals 14.augusts 2021 1:20
0 1 Atbildēt

Gluži kā ar pašnāvniekiem, jo to ir vairāk, jo to ir mazāk.

Latvijā ir vairāk bojāgājušo, jo pāķu un urļiku ir vairāk pie stūres kā kaimiņvalstīs.

ZZZZ 14.augusts 2021 9:07
1 0 Atbildēt

Jā žēl, ka vairs nevaram pabraukt bez videoreģistrātoriem, wāzēm, gps, un tad vēl autoražotāji piemet jaunākās tehnoloģijas tur 1-3 ekrāniem spiežamiem, glāstāmiem, gļukainiem. Nav jau laika skatīties uz ceļa un rēbusus ar csn risināt Kā viens cilvis, no citas pārdīķa valsts teica, es labāk ar sabiedrisko braucu nekā nomas car ņemu. Jums te viss ir tik stresains, gan csn gan braucēji Un taisnība vien viņam ir...

Nu ko iesaku jau ko teicu. Neesam pelnījuši braukt ātrāk kā 30 apdzīvotās un 80 ārpus tām. Kas izdzīvos izdzīvos

650 14.augusts 2021 10:50
1 0 Atbildēt

Nu prottams,kā jau Anna teica- ja Lohi ko pārkāpj vai nespēj,kloķi tagad iespraužam visiem un katram.

Kā jau plānots, runāts/darīts.Vērtēt pēc vājākā posma,iz/jaat pēc iesp vairāk un vēlams visus korī.Nevis ka pārtraukt,bet uzlikt sanaksu un ļaut turpināt..Kamēr Lohi jūsmo,tamēr jebkurš lēmējs un/vai iepirkuma passludinātājs kļuvis anonīms un pilnīgi totāli neaizsniedzams.Lohi tagad var kaut izstiepties,kaut apkakapāties.KĀ viņi to var nesaprast- nu tapc,ka ir Lohi.Daudz!

369grādu krematoriju nopirka,tepat aiz/rīdamies to reklamēja.Kur sadezinātie,cik?

Draudēja kā klauni,plātījās,ka runātājus bakstītājus izķers,sodus piespriedīs,laboties piespiedīs.Tehniku pirks veel,lai piefiksētu visus un katru..Kur Ir?Kādu vēl kiber brīnum optiku vajag,lai piefiksētu ikdienas masssveida bardaku,ko lieliski saredz jebkurš blakusbraucējs un/vai kājāmjājām garāmgājējs? Stabiņus iepirka,pāris nakšu laikā sasprauda.Eksperti rekomendēja.Bet joorojām nav zunāmi Varoņu vārdi.Ieprojektēt ( "rekinstruēt") noslogotu a9 šoseju (ar nezcik ciematiem pa malām) bez nogriešanās un ieskriešanās joslām- KUR diez šie suudxperti bija tad? Pie Medemciema reku kreisās bultas gadu stāv neizkasītas- kur ir xpertu Viedoklis?

2019gadā xperti sāka (lohiem) skaidrot atstarojošo stabiņu lomu un nozīmi ārpus pilsētas.Kur diez viņi visi bija agrāk?

viencexperc 14.augusts 2021 11:33
7 1 Atbildēt

Kāpēc daudz? Es uzskatu, ka pārak maz.

Ar tik maz bojā gājušajiem, vēl gadus 50 mocīsimies. Ja gribam, lai ātrāk dabiskā atlase samazina idiotu skaitu, ceļa malās jasaliek betona stabi.

Kanibaals 14.augusts 2021 13:34
2 1 Atbildēt

Jānoasfaltē grantenes un dziļākus grāvjus, tad pāķi ātrāk apsitīsies, tagad mokās ar pārsistiem deguniem un lūzumiem, jo kārtīgs pāķis nesprādzējas un ķiveri nevelk. Būs labāki ceļi tad lielāks ātrums, čiks un gatavs un nav jātērē nodokļi ārstējot.

kasinsh79 14.augusts 2021 13:34
2 1 Atbildēt

Nihilistiskā apdzīšana purns purnā, gaidot mazāk pārliecinātā pretimbraucēja mukšanu malā. Ceļazīmju neievērošana, pat ignorēšana ("dodiet ceļu" reģionos vairumā gadījumā nestrādā). Luksofora sarkanā signāla klaja ignorance. Covidiādes ierobežojumu sekas - autovadītāju emocionālais stāvoklis.

650 14.augusts 2021 14:52
0 0 Atbildēt

Tāpēc, ka ir "daudz sodīto" par šādu te manieri.Visi massu Xperti,Cpisti,Cssdisti un Lobpisti pie tā cītīgi strādā.Katru dienu tiek izķerti un assi nossodīti simtiem purnājājēju,joslu neievērotāju un līdzīgu satiksmes plūsmas noziedznieku.Tas ir līdzīgi kā krievijā.Kad papuassi pieraduši demonstrēt assu dotības, bet pie pirmā mazākā misēkļa ir uzreiz dsā/bālajā.

Jumu 14.augusts 2021 14:42
1 1 Atbildēt

Bet, kad uz līkumota meža ceļa, kur priekšā neko nevar redzēt, tu brauc 90 un tevi apdzen kā stāvošu .... Nu laikam cilvēkam kaut kur steidzami vajaga.

650 14.augusts 2021 14:54
2 0 Atbildēt

Ja priekšā nevar neko redzēt,ir jāstājas malā.Tā vēsta cssd reklāmplakakāts.

MMX 14.augusts 2021 16:13
4 1 Atbildēt

Skatos, ka tauta te grib aizliegt apdzīšanas, samazināt ātrumu un darīt visādās citādas perversijas satiksmes uzlabošanā, bet vai kāds vispirms varētu kaut kur noprezentēt kādu ekseli ar oficiālajiem avāriju cēloņiem? Katru reizi pie avārijas ar līķiem tiek veikta izmeklēšana, bet rezultātus praktiski nekur neredz, ja vien iemesls nav acīmredzams (piemēram Ferarri nopļauj bērzus). Viss ko es redzu publiskajā telpā ir viena vienīga demagoģija par ātruma kaitīgumu, kamēr uz ceļiem vidējais ātrums turpina samazināties, savukārtu kopējais braukšanas kultūras līmenis pasliktinās. Rodas sajūta, ka arvien lielāka autobraucēju daļa ir samācīta, ka vienīgie noteikumi kas ir jāievēro ir ātruma ierobežojumi, savukārt pagriezienu rādīšana, laicīga bremzēšana, pārdomāta apdzīšana, mašīnas uzturēšana tehniskā stāvoklī, normāls apriepojums un vispārēja cilvēcība kopējā satiksmē ir tikai priekš lohiem. Un šim visam palīdz arī CP attieksme, kad pretimākošs apdzinējs gandrīz uztaisa frontālo ar CP mašīnu, bet tā kā čals apdzina uz 90, tad principā viss ok. Reāli šo visu jautājumu valsts līmenī neviens neplāno risināt, visas darbības ir darbības imitācija vai arī līdzekļu apgūšana cēla mērķa vārdā.

viencexperc 14.augusts 2021 17:49
2 2 Atbildēt

kas tev nav skaidrs:

1) ātrums ( ātruma pārsniegšana, apdzīšana, nepareiza ātruma izvēle, nepaspēšana nobremzēt, utt)

2) neuzmanība ( nepalaida kaut ko)

Un nevajag demagoģiju. Parādi kaut vienu avāriju, kura notika tāpēc, ka salūza auto. Ja tev auto sliktā stāvoklī ar sliktām bremzēm vai plikam riepām, ievēro CSN punktu -- ATBILSTOŠA ĀTRUMA IZVĒLE. Brauc uz 10 un smagā avārijā neiekļūsi pat uz ledus ar plikām riepām.

viencexperc 14.augusts 2021 18:03
1 2 Atbildēt

Ceru, ka MMX nav autovadītājs. Negribas domāt, ka kārtējais idiots, kurš nezin noteikumus.

CSN: ( starp izsaukuma zimēm izcēlu galveno)

99. Transportlīdzekļa vadītājam jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz noteiktos ierobežojumus, !!!!!!!!!!! ņemot vērā ceļu satiksmes intensitāti, transportlīdzekļa un kravas īpatnības un stāvokli, kā arī ceļa un meteoroloģiskos apstākļus (īpaši redzamību braukšanas virzienā). !!!!!!!!!

iesaku izlasīt ( rūpīgi) vēl 100., 105 un 107.

MMX 14.augusts 2021 18:34
2 0 Atbildēt

Pag pag, neber visu kopā. Ātruma pārniegšanu var kontrolēt ar tehniskiem līdzekļiem, bet viss pārējais ir ikdienas uzraudzības jautājums. Bet publiski problēma skaitās tikai ātruma pārsniegšana. Un par to lūk arī ir mans cepiens.

Par otro komentāra daļu - tieši šo informāciju es arī gribētu redzēt publiskajā telpā - reālos cēloņus. Ja neviens nerunā par to, ka kāda avārija notikusi to pašu riepu vai vēl sazin kā dēļ, tad pilsonis vidējais pieņem ka galvenais ir braukt uz 50/90 km/h un neiespringst par savām plikajām riepām vai 2 bremzējošajiem riteņiem. Termins "netbilstoša ātruma izvēle" iestājas tikai pēc avārijas fakta policijas protokolā, līdz tam tas ir tīri subjektīvs jēdziens ko katrs vadītājs interpretē pēc savām sajūtām un spējām.

msh 14.augusts 2021 20:21
3 0 Atbildēt

Latvijā ir tik daudz bojā gājušo jo ceļu satiksmes drošība tiek organizēta kā ienesīgs bizness - ļaunais un pastiprināti sodāmais ir tas, par ko var viegli un ērti iekasēt [ātrums], kamēr tas, kas būs daudz jāuzrauga cepistu patruļām bet iekasēt naudu būs stipri grūtāk, par ļaunu netiek pasludināts. Es noprotu ka leišiem bojāgājušo statistika ir labāka - un tas ar visu to ka viņu cepistiem slapstīties krūmos ir aizliegts, un tāpēc zemo lidotāju ir stipri vairāk kā robežas šajā pusē.

Novērojums 16.augusts 2021 11:25
4 0 Atbildēt

Pie mums parasti visi vaino ātrumu, bet aizmirst par braukšanas kultūru.

1. Lietuvā cik nācies manīt, tad šoferi vienmēr pārkārtojas, lai pa ieskrējiena joslu braucošais varētu bez stresa izbraukt uz ceļa. Latvijā visi uzskat par savu pienākumu nelaist pa ieskrējiena joslu braucošo, kā rezultātā ierasta aina ir mašīna ar ieslēgtu pagriezienu, kas stāv uz ieskrējiena joslas. Daži LV imbicīī, pat ķer kaifu, izlīdzinot ātrumu ar pa ieskrējiena joslu braucošo un priecājas, ka cilvēkam drīz beigsies ieskrējiena jolsla un būs vai nu strauji jābremzē, vai jānositas pret barjeru.

2. Citur cilvēki ārējo joslu aplī ieņem lai brauktu ārā no apļa, bet LV visi riņķo pa ārējo joslu un aizmirst kam domātas apļa iekšējās joslas.

3. Citur lēni braucošie brauc savā ritmā un ļauj citiem sevi apdzīt! LV imbicīlis parsti sāk spiest gāzes pedāli, kad viņu kāds apdzen, tādējādi radot bīstamas situācijas.

4. Somijā šoferis ieslēdz pagriezienu krietnu laiku pirms krustojuma vai manevra, kamēr LV imbicīlis spiež pa bremzēm un pagriezienu ieslēdz tad, kad jau ir uzsācis manevru. Ļoti populāra štelle latvijā ir apdzīt priekšā braucošo un tad strauji bremzēt. Vēl arī modē ir bremzēt un tad kad aizmugurē braucošais ir iebraucis pretējā joslā lai izvairītos no sadursmes un apbrauktu bremzētāju, ieslēgt kreiso pagriezienu un taisīt pagriezienu pa kreisi, kad apdzinējs ir tieši blakus.

5. LV kā likums lēni braucoši brauc cieši viens aiz otrai, lai nedod dies kāds ātrāk braucošais neizdomā apdzīt un ielīst vilcieniņam pa vidu.

James Bong 25.augusts 2021 17:19
0 0 Atbildēt

noverojums visu forsi salika pa plauktiniem ka ir (ok)

taka mans darbs ir pie stures varu drosi apgalvot ka Latvija pie visa vainiga ir infrastruktura! Nezinu kura paligskola ir macijusies musu projektetaji un tie kuri akcepte tos debilos projektus joprojam! Nekur Eiropa tadus murgus uz celiem neesmu redzejis.

Un pastastiet kursh pajolinsh izdomaja atcelt visa pasaule pirmo velosipedista likumu-pa zebru braukt aizliegts! Gribi tikt pari zebrai(es teiktu palikt dzivs) - nokap no velo parstum un brauc vesels talak.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 33

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti