Pēc 5 dienām tomēr ir uzlabojumi, pagriež ceļa zīmi "Iebraukt Aizliegts" uz Jūrmalas galvenās ielas (+ VIDEO) 6

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 6.oktobris 2021 8:29

Piecas dienas pēc iAuto.lv publikācijas remontdarbu veicēji Jūrmalā pagriež ceļa zīmi "Iebraukt aizliegts" tā, lai tā nemulsinātu autobraucējus, kas dodas Slokas virzienā.

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Pretējā pusē (Rīgas virzienā) šāda pati ceļa zīme "Iebraukt aizliegts" ar papildzīmi stāvēja vairāk kā 3 mēnešus. Ar interesi vēroju un pārliecinājos, ka tikai ar informācijas publiskošanu var ko panākt. Jūrmalas gadījumā diemžēl īstermiņā, jo izveidotā sistēma ir neprofesionāli pārvaldīta sākot no ZZS un Gata Trukšņa puses, tālāk pa ķēdīti līdz Jūrmalas pilsētas Attīstības pārvaldei un attiecīgajiem pašvaldības saistošajiem noteikumiem, kas pat neparedz būvnieku atbildību nepareizā ceļu satiksmes organizēšana."

Zīme gan ir salocīta, pa pusei karājas, bet vismaz vairs tā nemulsina. Skumjākais šajā visā, ka vismaz teorētiski mēs kā medijs nedrīkstam uzrakstīt, ka šai ceļa zīmei būtu jābūt pareizi saskaņā ar standartu, ja kantoris SIA Latvijas standarts ir kaut kādā veidā saglabājis feodālistiska tipa intelektuālā īpašuma tiesības un publiski attiecināmu regulējumu, kas mums neļauj tās publicēt publiski, pat draud mums."

Sarmīte Morica, Informācijas un mārketinga nodaļas vadītāja vietniece, SIA “Latvijas standarts”: "Vēlos atgādināt, ka standarti ir standartizācijas organizāciju intelektuālais īpašums. Standartu vai to daļu publiskošana, reproducēšana un izplatīšana jebkuriem līdzekļiem (kopēšana, fotografēšana utt.) un jebkurā formā  komerciālos vai nekomerciālos nolūkos bez standartizācijas organizācijas rakstiskas atļaujas ir aizliegta. Citējot standartus, jāievēro Latvijas Republikas Autortiesību likuma 19., 20. un 21.pants. Standartu godīgas lietošanas starptautiskā prakse nosaka, ka bez autora piekrišanas ir atļauts citēt līdz 5% no standarta teksta. Daudzkārtēja simbolu, izmēru, formulu utml. lietošana ir atļauta. Citos gadījumos ir jāsaņem rakstiska standartizācijas organizācijas atļauja".

 

Pirms tam situācija šajā remontposmā bija šāda: 

 
Visi komentāri
 
gunbox 6.oktobris 2021 9:59
5 0 Atbildēt

Redz kā, projektā nepilnības. Tagad tiek organizēts jauns valsts iepirkums uz servisu, kurš pārskrūvēs zīmi? Kā redzams, bez jauna projekta mūsu auKsti kvalificētais būvnieks ar loģiku nedraudzējas. Cerams, ka nenonāks pie kājas izraušanas un no jauna betonēšanas.

Slinkais 6.oktobris 2021 11:06
5 1 Atbildēt

aiziešu vakarā pagriezīšu to vella zīm atpakaļ, lai Mārim būtu ko ņemties

iAuto 6.oktobris 2021 11:16
1 4 Atbildēt

Savā īpašuma tu to vari darīt, bet, ņemot vērā apdraudējumu sabiedrībai un, ka tas viss ir publiskajā telpā, tad tas nav smieklīgi.

juriz 6.oktobris 2021 12:18
1 0 Atbildēt

Cik atceros projektu, tad bija plānots atjaunot iebraukšanu tieši no šīs puses.

imzz 6.oktobris 2021 14:29
1 0 Atbildēt

Uzlabojums, kā tad ;) Kopš kura laika ceļa zīmes uzstāda ar kanti pret braukšanas virzienu ? Uzlieciet pareizo zīmi pareizā veidā.

650 6.oktobris 2021 16:34
0 0 Atbildēt

Zemteksts taču ir skaidrāks nekā/jebkad/agrāk. Nespeciālistiem (un/vai Lohiem) nav jābāž savu snuķi augstākajās mattērijās.Lēmumu pieņēmēji (vadītāji,direktori,pr-nieki,viet-nieki) šobrīd sēž tik "augstu", ka (vairs) nav ne mazākās cerības viņiem piekļūt.

Jebkurš (nespeciālists,garāmgājējs,stulbenis) pateiks, ka arī tagad tas krustojums nav pienācīgi noformēts.Tur jau PIRMS ir jābūt redzamai zīmei, kas norāda kustību taisni vai aizliegumu nogriezties pa labi.

Kā redzams iz (pilsētas un šosejas) Vēstures (kas nepārprotami cītīgi ir tikusi no gugla citkārt neizmērojamiem resursiem izdzēsta), tad arī pirms 50g "kāds" ir mācējis uzvilkt itin taisnas līnijas.Vienīgi ka slavenajā krūmājā pirms Asspāzijasmūzeja kārtības nav bijis arī tolaik..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti