Klaja nolaidība Jūrmalas domes būvobjektā, kas apdraud satiksmes drošību un cilvēku veselību ( + VIDEO) 21

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 6.oktobris 2021 21:49

Uzreiz jābrīdina satiksmes dalībnieki Jūrmalā, ka video ir filmēt šovakar (6.10.2020) un tāda situācija ir tieši tagad!

Trūkst pieklājīgu vārdu, lai raksturotu esošo situāciju Jūrmalā, Baznīcas ielas un Dubultu prospekta krustojumā.

Normālam cilvēkam, tas nav jāzina, bet šeit būvobjektā ir arī Ministru kabineta noteikumi Nr.421 "Noteikumi par darba vietu aprīkošanu uz ceļiem" pārkāpumi:

   40. Aprīkojuma tehnisko līdzekļu uzstādīšana un demontāža notiek šādā kārtībā:

      40.1. aprīkojot darba vietu, vispirms uzstāda ceļa zīmes, sākot ar tām, kas no darba vietas atrodas vistālāk, pēc tam uzstāda luksoforus, tad norobežojošos elementus un izveido ceļa horizontālos pagaidu apzīmējumus;

      40.2. pēc darbu beigšanas vispirms likvidē ceļa horizontālos pagaidu apzīmējumus, tad demontē norobežojošos elementus, pēc tam luksoforus un ceļa zīmes;

      40.3. pēc darbu beigšanas atjauno bijušo ceļa aprīkojumu un, ja nepieciešams, to koriģē atbilstoši jaunajiem apstākļiem.

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Vai tiešām ir jānotiek avārijai, lai šī bezatbildība no visām iesaistītajam pusēm, kas apraud satiksmes drošību, beigtos? Sāksim ar to, ka Jūrmalas domē Gata Trukšņa (ZZS) vadībā nav jauna pilsētas telpas plānošanas speciālista, kurš būtu ieguvis profesionālo izglītību Rietumeiropā un beidzot ar to, ka pilsētas parku un apzaļumošanas regulārs konkursu uzvarētājs JLD ir sācis izstrādāt ceļu satiksmes infrastruktūras objektus - rezultāts ir spilgti redzams. Strādājot ikdienā ar dažādiem satiksmes jautājumiem no mediju skata punkta, tik klajā patvaļa un nolaidība pret elementāru drošību kā Jūrmalā ir grūti novērojama kādā citā pilsētā. Daudzi satraucas par Rīgu, stabiņiem utt, Rīgā pēdējos 5 gadus ir redzams ļoti pozitīvs progress.

Jūrmalas domes vadība ir pārāk daudz ieslīgusi "savējo" lokā, beigās tas var izrādīties liktenīgi."

Lūk, kādu komentāru iAuto redakcija saņēma no satiksmes eksperta Oskara Irbīša: "Video redzamā situācija ir nosaucama tikai un vienīgi par noziedzīgu nolaidību vai apzinātu ļaunprātību. Es ļoti ceru, ka tā nav apzināta ļaunprātība, jo tas liecinātu, ka atbildīgais par satiksmes drošību būtu nekavējoties jāarestē par apzinātu miesas bojājumu un mantas bojājumu radīšanas mēģinājumu. Satiksme ir paaugstinātas bīstamības zona un ceļazīmēm ir jābūt ļoti pārdomāti izvietotām, bet video redzamais ir provokācija uz ceļu satiksmes negadījumu vietā ar intensīvu satiksmi. Pēc manām domām nekas tāds vispār nedrīkstētu notikt ne pēc loģikas, ne likuma, ne veselā saprāta. Cik lielai ir jābūt bezatbildībai vai stulbumam, lai ko tādu izveidotu? Šeit nav pat pieņemama aizbildināšanās par nepabeigtiem darbiem. Ar būvdarbu veicēju nekavējoties būtu jālauž līgums un nekad nebūtu pieļaujama viņu piedalīšanās ceļubuvē. Faktiski situācijas risināšanā nekavējoties būtu jāiesaistās policijai (vismaz pašvaldības), lai novērstu tiešu apdraudējumu satiksmes dalībniekiem."

jurmala.lv/lv/jaunums/dubultu-satiksmes-mezgla-parbuve Foto: Ekrānbilde

Dubultu satiksmes mezgls:

  • pasūtītājs Jūrmalas dome
  • būvprojektu izstrādāja un autoruzraudzību nodrošina SIA “JLD”
  • būvuzraudzību nodrošina SIA “Semita”
  • būvdarbus veic personu apvienība “Igate-Liktenis

Atklāti jautājumi Satiksmes ministram Tālim Linkaitim:

1) Kurā iestādē vērsties pirms šeit ir noticis negadījums, lai pēc iespējas ātrāk novērstu apdraudējumu satiksmes dalībniekiem (tā neesot Valsts policijas atbildība)?

2) Vai kādai no iesaistītajām pusēm tiks piemērota atbildība par šeit redzamo situāciju, jo autovadītājus Jūsu sistēma māk sodīt un vainot ļoti viegli negadījumos?

Raksta turpinājums:

Citas saites:

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Mieriņš 7.oktobris 2021 10:47
17 3 Atbildēt

Mārim Ozoliņam jāmaina dzīvesvieta uz kādu mierīgāku pilsētu, kur viss ir pa smuko un bez spriedzes. Citādi šāda veida asa sižeta filmiņas montējot, ka nenorauj vēl sirdstrieku. Pīrādziņus var nopirkt arī klusākos rajonos, ar pareizām ceļazīmēm.

Raivo 7.oktobris 2021 11:18
8 5 Atbildēt

Šorīt viss kas te safilmēts jau ir novērsts. Zīmes samainīts, bet skatoties uz rakstu izskatās pēc kārtējā pasūtījuma raksta. Notiek joprojām līniju krāsošana, objekts nav nodots,tiek piesaukta partiju piederība, projektētājs tiek jaukts ar būvuzraugu. Man kā jūrmalas ilgdzīvotājam šo variantu jau vajadzēja pirms gadiem10, citādi pēc pulksten17 korķi līdz domei, no Blaumaņa ielas izgriezt uz Rīgu ja nedod ceļu 0 variantu

nomiks 7.oktobris 2021 8:49
5 3 Atbildēt

Jā, šeit tiešām ir kļūdu daudz. Patiešām interesanti, kurš tiktu atzīts par vainīgu sadursmss gadījumā - tas, kurš ievēro horizontālo, vai tas, kurš vadās pēc ceļa zīmes?

Visdrīzāk tas, kurš griežas uz Baznīcas ielas, tiktu atzīts par vainīgu, jo zīme nogriezties atļauj, bet tālāk jāvadās pēc ceļa horizontālā marķējuma. Tāpēc vienīgā juridiskā izeja (šobrīd), ir apgreizties braukšanai pretējā virzienā, ko konkrētā ceļa zīme atļauj darīt.

Ja ietu uz tiesu, visdrīzāk tiesa atzītu par vainīgu Jūrmalas domi, bet tas paņemtu vairākus gadus, nemaz nerunājot par to čakaru, kas būtu jāpiedzīvo abiem sadursmē iesaistītajiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti