200 km/h Parunāsim par ātrumu! Kas ir tas bīstamais Latvijā - nedroša ceļu infrastruktūra vai ātrums (+ VIDEO) 95

 
iAuto | 1.novembris 2021 8:44

Lai gan uz Vācijas automaģistrālēm nav vispārējā ātruma ierobežojuma, un viņu pašu noteiktie ātruma ierobežojumi attiecas uz kravas automašīnām un vieglajām automašīnām ar piekabēm, automašīnu un motociklu vadītājiem tiek aicināti izmantot ieteicamo ātrumu 130 km/h.

Ieteicamais ātrums ir spēkā uz šādiem ceļiem:

Automaģistrāles (ceļa zīme 330.1)

Automaģistrāles ceļa zīme Vācijā Nr: 330.1

ārpus apdzīvotām vietām: ceļi ar joslām vienā virzienā, kuras atdala vidusjoslas vai citas būves

ārpus apdzīvotām vietām: ceļi, kuriem ir vismaz divas marķētas joslas katrā virzienā, ņemot vērā joslu norobežojumu (295. ceļa zīme) vai vadlīnijas (340. ceļa zīme)

Regula iesaka ieteicamo ātrumu 130 km/h – bet tikai labvēlīgos ceļa, laikapstākļos, redzamības un satiksmes apstākļos.

Par ieteicamo ātrumu informē ceļa zīmes, taču tas ir spēkā arī bez ceļa zīmēm. Robežu šķērsošanas vietās satiksmes dalībniekus, kas iebrauc Vācijā, par ieteicamo ātrumu 130 km/h uz Vācijas automaģistrālēm informē 393.ceļa zīme.

Lasi vēl portālā iAuto:

 
95 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bet vairāk 1.novembris 2021 9:58
21 2 Atbildēt

nozīme ir nevis ceļu infrastruktūrai, bet cilvēkiem - pie mums daudzi skrien kā uz pasaules galu, domājot tikai par sevi un no tā arī izriet problēmas. Vācietis desmitos vakarā nekad neurbs sienu, jo zin, ka kaimiņiem tas traucēs. Mūsējie ne tikai urbs, bet arī sāks apdzīšanu lienot purns purnā pretīmnākošajam. Tad par ko mēs runājam....

Tūrists 1.novembris 2021 10:07
18 2 Atbildēt

Labāk vajag pafilmēt kalnu celiņus un serpantīnus, tur vispār trakie vācieši un arī austrieši salikuši zīmes ar 100km/h, kur Latvijā pie analoģiskiem ceļa apstākļiem būtu zīme 50km/h.

Tur gan cilvēki prot izvērtēt savas spējas un brauc pārsvarā ar 70, kaut zīme ļauj 100.

Ne jau ātrums nogalina, bet idioti pie stūres.

Ātrums 1.novembris 2021 9:52
14 2 Atbildēt

Nav tāda droša ātruma, jo vienam tas ir 130, bet citam jau 80 un tas mainās līdzi gadalaikam, laika apstākļiem un diennakts laikam. Viens brauc 1-st. nedēļa un cits tās nobrauc pa dienu, vēl kāds - pusgada laikā. Un visiem atšķiras braukšanas izjūta, prasmes un stabilitāte, spēja braukt droši, nerastoties un nepsihojot. Labāk lai cilvēks brauc uz 90, bet stabili, nevis raustās, mētājas un psiho uz 130, pakļaujor riskam sevi un galvenais, arī pārējos.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti