Sākas kampaņa “Smagā kāja izraisa nāvi” (+ VIDEO) 33

 
LTV Ziņu dienests | 3.augusts 2022 11:32

Ceļu satiksmes drošības direkcija augustā sāk sociālo kampaņu “Smagā kāja izraisa nāvi”. Tā ir vērsta uz ātruma pārkāpšanas gadījumu mazināšanu. Kā to panākt?

 
Visi komentāri
 
MMX 3.augusts 2022 11:49
8 0 Atbildēt

Bez komentāriem.

Izsludinam konkursus par visādu radaru iepirkumiem, tālāk uztaisam domnīcu lai parunātos par problēmām satiksmē, domnīca izspriež, ka vajag sodīt no +4, spiežam jautājumu apstiprināšanai tālāk, paralēli pasludinot radaru konkursu uzvarētājus un pašās beigās sākam informēšanas kampaņu. Es tikai redzu problēmu šajā notikumu secībā, vai arī mūs vienkārši par lohiem uzskata?

Ble 3.augusts 2022 11:56
6 0 Atbildēt

Es par 5 štukām būtu pārdevis daudz labāku saukli, tur "Smagā kāja kapā gāja" vai ko tikpat daiļšedevrīgu. Tagad izdeva kaudzi naudas un sauklis sūds vien ir.

650 3.augusts 2022 12:14
4 1 Atbildēt

Sākas (vienkarši turpinās) demagogandon infokampaņa un norisinās augsnes sagatavošanai tālāko (rafinēti ieplānoto) darbību pamatojumam un attaisnojumam.

Vairs nevienu ne vārdu ne rakstu bez demagoģijas.Informācijas (vienīgās/patiesās) patieso paudēju patiesi neierobežotās iespējas turpina neierobežoti pieaugt.Cita (vai citāda) viedokļa nevar (un nedrīkst) būt nevienā jomā vai nozarē.Jā.

Viedoklis 3.augusts 2022 12:23
1 7 Atbildēt

Neknāb sūdā, bet izplati Patiesību Bez Demagoģijas, lai Cilvēce uzzin par Ķirzakcilvēku civilizācijas iebrukumu un centieniem atņemt Mums senās zintis un brīvību. Mēģinājums piespiest mūs braukt pēc noteikumiem ir viena sasodīta sazvērestība un vāji maskēta agresija.

... 3.augusts 2022 12:42
17 0 Atbildēt

Sūds ir tavs viedoklis. Pilnīgi tukša demagoģija.

Nevienu šeit neinteresē reāla drošība, bet gan tikai un vienīgi peļņa un agresija šeit nav maskēta vispār.

Neviens te netaisās smagāk vērsties pret reāli agresīviem braucējiem, pret lieliem ātruma pārkāpumiem, braukšanu dzērumā u.t.t Tā ka neviens negrasās Tevi piespiest braukt pēc noteikumiem.

Tiek izgudrots kārtējais debilais lozungs, absolūti nevietā pieminot "smago kāju". Vienkārši nevajag melot un liekam reālu lozungu: "Gribam naudu, autovadītājs ir slaucama govs" un viss būs kārtībā...

MMX 3.augusts 2022 14:03
6 0 Atbildēt

Visām minētajām problēmām risinājums ir fizisks ceļu policists uz ceļa, kadru trūkst, jo sūdīgas algas, attiecīgi parocīgākais risinājums ir radari. Uz ceļa praktiski nekas nemainās, bet atskaitē ministrijai un ES var ielikt sev ķeksīti par labi padarītu darbu. Finsiālais ieguvums valsts maciņam ir tikai bonoss, kas aizies lai nosegtu iekārtu uzturēšanu un uzstādīšanu.

Tas ka līķu skaits no tā nesamazināsies nevienu neuztrauc, jo pašā būtībā tāds arī nav mērķis.

uupis niknais 4.augusts 2022 12:54
1 1 Atbildēt

Neesi meģinājis ievērot CSN un nepārkāpt?

MMX 4.augusts 2022 13:09
1 0 Atbildēt

Šeit nav runa par to vai pats pārkāp vai nepārkāp. Ja visapkārt pārkāpj visi pēc kārtas, bet problēmu risina kontrolējot tikai dažus CSN punktus, tad rodas jautājums par to vai CSN vispār ir vajadzīgi. Ja CP kontrolē tikai ātrumu, tad principā pazūd jēga no tās pārējās noteikumu grāmatas - tā teikt nafig man braukt skaidrā, ievērojot zīmes, rādot pagriezienus, utt., ja valsts tiešā tekstā pasaka, ka kontrolēs tikai ātrumu. Problēmas uz ceļiem aug pa dienām, bet tauta risina problēmu ar tekstu "ievēro CSN un nepārkāp", daži pat ar pašdarbību sāk nodarboties kārtības ieviešanā.

uupis niknais 4.augusts 2022 15:42
0 2 Atbildēt

Medniekiem ir tieši tādi paši noteikumi kā CSN un policija kontrolē to izpildi tieši tāpat kā autovadītājus, vai pat mazāk! Tomēr starp medniekiem pašdisciplīna ir lielāka nekā starp autovadītājiem un noteikumus ievēro daudz skurpulozāk!

Kur ir starpība ka viena grupa var ievērot noteikumus bet otra nevar?

X 5.augusts 2022 14:23
1 0 Atbildēt

Par medniekiem Tu konkrēti dirs, nu tā ka pamatīgi.

Es 3klubu ietvaros esmu redzejis tik daudz pārkāpumu, ka nu turies un iedomājies kas notiek Visā Latvijā.

Es teiktustabili katrs otrais aktīvais mednieks, vismaz reizi gadā apzināti pārkāpj noteikumus, nemaz nerunajot par to, ka liela dala pat neseko lidzi izmainam un nezin aktuālos likumus!

Tepat zurnala medibas bija raksts kur dzekiem uzlika sodu sava stulbuma del (protams anilets), tikai tadel, ka policists nezinajs, aktuālo likumu un ari mednieki to nezinaja….

MMX 4.augusts 2022 17:06
1 0 Atbildēt

Vispirms sāksim ar to, vai mednieki 100% apmērā izpilda pilnīgi visus medību noteikumus? Pēc man zināmajiem medniekiem uzreiz varu teikt, ka vienmēr pastāv atkāpes, kas atkarīgas no kolektīva.

Tālāk - ja kāds medību kolektīvā sataisa sūdus, tad greizi skatās uz visu kolektīvu, līdz ar to kolektīvs ir ieinteresēts lai nerodas problēmas, attiecīgi jautājums tiek regulēts arī iekšēji.

Vēl tālāk - ja kolektīva biedrs jūt ka nav spējīgs vai negrib vairs izmantot ieroci viņš var arī vienkārši pastaigāt dzinējos esot pat lietderīgs. Uz ceļa cilvēks kurš nevēlas vai vairs nav spējīgs iekļauties plūsmā vienkārši piš prātu pārējiem.

Līdz ar to salīdzināt grupu cilvēku, kam medības ir hobijs un kas ir ieinteresēti procesā, ar vienkārši baru, kam braukšanas process neinteresē, vienkārši jānonāk no punkta A punktā B, ir samērā nekorekti. Ja medības būtu vajadzīgas izdzīvošanai nevis hobijam, tad redzētu kas panestos un kurā vietā būtu visi medību noteikumi.

WALA 4.augusts 2022 16:53
2 0 Atbildēt

Tās arī drusku muļķības, kamēr jau nu VP nesāka regulāri kontrolēt medību kolektīvus, gan iedzert mēdza pa traku, gan šaut kad knapi ko saskata, bet nevar īsti pat pateikt pa ko šāvuši. Tagad ir drusku pierāvušies un kārtība ir puslīdz atpakaļ.

iJuris 3.augusts 2022 12:54
17 0 Atbildēt

Pareizi, tas šausmīgais ātrums, visi mirst no tā. Nekas cits nav pie vainas, ne slikti ceļi, ne vecas riepas, ne brauktprasmes trūkums. Tikai un Vienīgi ātrums.

Varbūt vajag celt vadītāju kvalifikāciju, lai prastu braukt labāk.

Trennēt vājos, nevis visus piespiest braukt pēc tizlākā vadītāja parauga.

Kreisās joslas princips, rāvējslēdzējs, domā uz priekšu, brauc droši, ja nēesi drošs neapdzen, brauc pats un citiem ļauj braukt.

Vēl vesels lērums ko likt priekšā, bet uz tā jau nebūs peļņa, pie tam prognozēta.

Krotow 3.augusts 2022 18:12
3 0 Atbildēt

Pēc statistikas cisvairāk mirst ne dēļ ātruma, bet situācijas uz ceļa ignorēšanas un nodarbošanos ar autovadīšanu nesavietojamām lietām pie stūres. Parastai, apdzenot nepārskatāmās vietās vai uz avosj vai blenžot telefonā, ielidojot pretējā joslā.

uupis niknais 4.augusts 2022 13:02
0 2 Atbildēt

Hmm! Varbūt ka nodokļos arī vajadzētu ieviest tavu principu? Nu piemēram no Jura piedzīt tādu pašu summu kā maksā Prezidents no savas algas? Nu tak trennēt vajag nabadzīgos ar lielākiem nodokļiem, ja reiz nemāk pelnīt tikpat cik prezidents? Kā tur ir? Juris gatavs nodokļos nomaksāt divas reizes vairāk nekā saņem?

Vienmēr kolonnas ātrums mēras pēc vājākā posma un tāpat arī autovadītāji ir dažādi un vienam labāka reakcija, citam vājāka!

Un lai nebūtu peļņa – neesi mēģinājis NEPĀRKĀPT?

WALA 3.augusts 2022 14:39
25 0 Atbildēt

tagad visiem šīs kampaņas autoriem palūgšu uzlikt GPS atsekošanu ar publisku pieeju visiem datiem, un ja būs kaut +1 km/h virs atļautā dzīvojamā zonā - tā galvu nost visas "auditorijas" priekšā ...

... 3.augusts 2022 16:13
3 0 Atbildēt

Ieskaitot tos, kas pārvietojas ar velo un stāvrāžiem...

Krotow 3.augusts 2022 18:12
5 0 Atbildēt

Tos jāaprīko ar spridzekli, kas iet gaisā, ātrumu pārsniedzot.

ak 4.augusts 2022 7:40
0 0 Atbildēt

Nu 3.augusts 2022 23:08
1 0 Atbildēt

Ar velo pilsētā pārsniegt 50 nav tik viegli, bet ārpus pilsētas 90 - praktiski nereāli. Tāpēc - knāb sūdā))

Velociska 4.augusts 2022 9:10
1 1 Atbildēt

Mīkstie navar pārsniegt ātrumu ar velo, bet normāli veči var! Es uz šosejas parasti sēžu fūrei aizvējā un eju līdzi, un arī Barona ielā tramvaju apdzīt ir tīrais nieks!

Pista 4.augusts 2022 16:06
1 0 Atbildēt

Sēdi tu interneta aizvējā un pārsniedz diršanas limitus

uupis niknais 4.augusts 2022 12:56
0 0 Atbildēt

Kremt, ja? Sāpīte ir ka citi drīkst bet tu nē?

650 3.augusts 2022 15:51
0 0 Atbildēt

Darbs kā tāds nav jadara.Vienkārši īstajā vietā un laikā ir jāizziņo Kampaņa.

Muldēšanass vietā labāk izziņojiet kampaņu Uļmanngatves zaļās līkumoti/caurumotās "drošibas sētas un barjēras" remontam (vai nojaukšanai, pieškirot šim "kultūrvēsturiskajam objektam" Valstsmēroga Drošibas Kaunatraipa (VDK) stattusuu).Vienkārši āksti un klauni.

Tie nelieši, kuri pieņēma kok-neses nāvestrakta projektu un to īstenoja, tā arī nav nekādu pat nevienu ne aizrādījumu saņēmuši.Tā suuda nodošana ekspLOhtācijā bija (ir!) visu laiku vien no ievērojamākakajiem LV ceļubūves nozares sassniegumiem. Cik tas draņķis gadu gaitā ir izmaksājis, pārrēķinot katru mironi "kampaņas cenās", pa 600keur/gab.

Vernons 3.augusts 2022 21:25
6 0 Atbildēt

Ātruma samazināšana bez savlaicīga signāla! Parasti strauji bremzējot!

Virzienrādītājs! Kad un kur tas jāieslēdz? Pēdējā brīdī un "priekš Sevis"!

Spogulis? Dekorācija, kurai daudziem nav nozīmes.

Stāvoklis joslā manevram!? (Priekš kam?), lai tas tur aizmugurē vēro un ievēro "Distanci", tā atsver visu iepriekš minēto.

Ātruma samazināšanas joslas! Nu un kur tās ir? Un cik garas? Nebūs?

Tad progress arī nebūs!!!

MMX 3.augusts 2022 23:39
4 0 Atbildēt

Progress arī nav paredzēts. Ir nepieciešamas atskaites par izlietoto naudu mērķa labā - rīkotajām akcijām, iepirktajiem tehniskajiem līdzekļiem, utt., principā viss, kas parādās ekselī. Jūsu minētās darbības grūti ietilpināt ekseļa tabulās vai izmaksas pret ieguviem tabulā ir pārāk niecīgas lai ar tādām lietām nodarbotos, tas arī viss.

650 4.augusts 2022 1:29
1 0 Atbildēt

Te kādreiz tika ievietota atsauce uz Valsts Kontroles atzinumu, apm par periodu 2010-17gg.Daudz lapu un tabulu tur bija.Titānisks analītisks darbs tika ieguldīts, pie kam, ar visnotaļ Taisnīgiem secinājumiem.Tagd vairs nevaru atrast, laikam propag-doni būs izdzēsuši no neta.

Kā tur nekādi neveicās ar pieņemtā satiksmes drošības ģenerālplāna pildišanu un cik simttūkstoš miljardi tika izlietoti kampaņās un plakakātos.Kā (cik "rūpīgi") tika veikta statistika un negadījuma vietu un apstākļu analīze.Kā vēlāk tas tika iz-interpretēts pēc vajadzības un/vai rēķinvežu garasstāvokļa..

Tipa, reku,lūk, pirms nedēlas Dalbē (vai vienkārši ZemGalē) gājēja gāja un/vai aizgāja bojā.Kur tieši,kāpēc un kādā veidā- te brīva vaļa Fantāzijai.Jā.

MMX 4.augusts 2022 9:35
4 0 Atbildēt

VK var teikt un pētīt ko viņi grib, ministrijas kontekstā plāns strādā. Tehniskie līdzekļi ir iepirkti? Ir. Reklāmas pakalpojumi ir iepirkti? Ir. Ekspertu diskusijas ir rīkotas? Ir. Gada noslēguma atskaitei ir ko ierakstīt? Ir. Prēmijas ir par ko saņemt? Ir.

Visa tā runāšana par cietušajiem un bojāgājušajiem jau sen ir vienkāršs troksnis ministrijas un piesaistīto organizāciju darba imitēšanai lai attaisnotu savu eksistenci. Un šeit nekāda ministra nomaiņa nepalīdzēs, visa sistēma jau ir kļuvusi pašuzturoša, līdz ar to augstākās vadības nomaiņas to neietekmē.

ak 4.augusts 2022 7:44
2 1 Atbildēt

Nu, mūsdienās, kamēr nopietni neķersies klāt telefonu nu citu ierīču lietošanai pie stūres, nekādas drošības nebūs. Starp citu, daudzām automašīnām jau ir no rūpnīcas ierīkoti tādi lieli displeju viduskonsolēs, ka to lietošananai vajadzētu skaitīties pārkāpumam pēc noklusējuma. Kā var vadīt auto, ātri, vai lēni, vai laicīgi ieņemt joslas, vai pagriezienus rādīt, ja acis neskatās uz ceļu???

BMW 4.augusts 2022 9:06
3 0 Atbildēt

Muļķības, no ātruma vēl neviens nav nomiris! Parādiet kaut vienu dokumentu, kur ārsts būtu noteicis, ka nāves imesls ir ātrums! Tādu nav!

Piekrītu! 4.augusts 2022 16:08
0 0 Atbildēt

Bet tāpat nav arī atzinumu, ka idiotisms var būt tikai iedzimts, nevis radies sēžot BMW auto

WALA 4.augusts 2022 17:04
0 0 Atbildēt

Nereti keponi nospiež galvaskausu, un acimredzot traucē asins un skābekļa pieplūdi smadzenēm ...

P.S. es gan nekadi nevarētu teikt ka BMW būtu īpaša diagnoze, ir redzams ka ar citiem auto tiek daritas tās pašas "muļķības" ....

BMW 5.augusts 2022 10:00
0 0 Atbildēt

Nu te es tev piekritīšu, ar BMW to visu var izdarīt ātrāk!

Var ar žopeli iet uz apdzīšanu 1km garumā, vai ar BMW to izdarīt 100 metros agresīvi un ātri. Un BMW parasti ir tonēti logi, tāpēc kepons nevaig!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti