Pirmās auto pārbaudes: katram septītajam auto ziemas sezonai neatbilstošas riepas 14

 

Foto: Publicitātes attēls

Circle K | 18.novembris 2022 10:09

Pirmajās divās bezmaksas auto pārbaudes dienās, ko organizē Drošas braukšanas Skola sadarbībā ar Circle K degvielas uzpildes stacijām, apskatītas teju 100 automašīnas, vidējais autoparka vecums – 15 gadi.

Lielākā daļa auto īpašnieki jau bija veikuši riepu maiņu vai brauc ar vissezonas riepām, tomēr satraucoši, ka daļa no tām bija neatbilstošas, lai droši pārvietotos ziemā.

“Ziemas vai vissezonas riepas bija 93% rīdzinieku un 60% jelgavnieku. Jelgavā, no akcijas laikā pārbaudītajiem auto, teju katram septītajam (15%) riepu protektora nodilums bija zem atļautajiem 4 mm. Jāņem vērā, ka šobrīd paliek arvien aukstāks un neizbēgami sagaidāma arī snigšana – pie zemas gaisa temperatūras ziemā un sniega segas uz ceļa braucamās daļas arī riepas ar minimālo atļauto protektora dziļumu nav drošas. Un tas nozīmē, ka nedrošas riepas ir vēl lielākam skaitam automašīnu,” novērojumos dalās Jānis Vanks, Drošas braukšanas skolas direktors.

Autovadītājiem liela interese bija arī par akumulatoru pārbaudi, un tikai mazāk par 10% pārbaudīto akumulatoru bija ar zemākiem rādītājiem, nekā nepieciešams, lai būtu droši, ka aukstā ziemas rītā auto varēs mierīgi iedarbināt. Līdzšinējie siltie laikapstākļi ietekmējuši to, ka ziemas loga šķidrumu vēl nebija nomainījusi teju puse akcijas apmeklētāju Rīgā un 60% autobraucējiem Jelgavā.

Drošas Braukšanas Skolas sadarbībā ar Circle K degvielas uzpildes stacijām piedāvāto bezmaksas auto pārbaudi vēl iespējams izmantot četrās Latvijas pilsētās:

 

LIEPĀJĀ                    19. novembrī – Esperanto ielā 2/8, Liepājā, LV-3400;

VENTSPILĪ                 20. novembrī – Rūpniecības ielā 4, Ventspilī, LV-3601;

DAUGAVPILĪ                         26. novembrī – Ventspils iela 28,Daugavpils, LV-5404.

VALMIERĀ                27. novembrī – Ausekļa ielā 26, Valmierā, LV 4201.

 

Pārbaužu laikā:

·         Noteiks ziemas riepu atbilstību likumam un drošas braukšanas pamatprincipiem - tās ir darba kārtībā, ja nav vecākas par pieciem gadiem, kā arī riepu protektors seklākajā vietā nav mazāks par 4 līdz 5 milimetriem;

·         Pārbaudīs automašīnas akumulatora darbību;

·         Apsekos automašīnas lukturus, lai noskaidrotu, vai tie ir atbilstoši noregulēti un neapžilbina pretim braucošos;

·         Pārbaudīs logu slotiņu kvalitāti, lai nepieciešamas gadījumā tās varētu nomainīt;

·         Sniegs konsultācijas par drošu braukšanu ziemas sezonā un veicamajiem priekšdarbiem, lai auto būtu gatavs ziemas autoceļiem.

 

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 18.novembris 2022 11:22
1 2 Atbildēt

Tiešām satraucoši, ka nebrauc ar ziemas riepām kad nav ziema. Tad jau cauru gadu ar ziemenēm un būs kedā.

baals 18.novembris 2022 12:16
10 0 Atbildēt

daudzi, kam maciņš neatļauj un braukšana maza, izvēlas viszesonas riepas, iztiekot bez maiņas.

es 18.novembris 2022 12:23
1 0 Atbildēt

Kam maciņš neatļauj, brauc ar lietotām ziemas un vasaras riepām.

imzz 18.novembris 2022 13:30
0 0 Atbildēt

Atkarībā, kur jābrauc. Ja ziemas laikā uzturas virspilsētā, tad "ziemīgais" ceļš mēdz būt tikai kāds kilometrs, kamēr tiek līdz sālījumam.

JanJan 18.novembris 2022 13:54
4 10 Atbildēt

Kam maciņš pavisam plāns un brauc maz, vajadzētu domāt par citiem pārvietošanās veidiem, nevis personīgo auto. Protams, ja dzīvo kārtīgos laukos, tad cita runa - ļoti labi zinu, kā tur ir, piemēram, ar sabiedrisko un savs auto mēdz būt gandrīz vai pirmās nepieciešamības prece...

Hektāru mednieks 18.novembris 2022 14:55
3 10 Atbildēt

Kārtīgos laukos dzīvojošajiem (ja zeme vel ir palikusi) - ir arī nauda.

Jābūt diezgan lielam lumpenim, lai nevarētu laukos nopelnīt ar “lauksaimniecību”.

650 18.novembris 2022 15:05
3 0 Atbildēt

Jajā, (mēs,lohi) esam uz ceļa/pareizā. Mums kko "izkonstatēt" spēj vienīgi reklām ākcijas,mākslinieciskie plakakāti un bezmaksass pārbaudes."Maksass" pārbaužu mums nava,nee, tām mēs vnk uzliekam Pm-pi (garo/Trekno).

650 18.novembris 2022 22:05
0 0 Atbildēt

Ai,nee, vēl tak nekass nava, vane, ko, cien. A.god. LOHi ? ;p

ASS 19.novembris 2022 0:02
0 0 Atbildēt

Ass ir 650. Tevis, (loh)prāt, tur vajag 4 mm, lai pārvarētu tās neticami pamatīgās kupenas?

Raksta autoram : ko var vaimanāt un sēt panikas sēklas, pirms raunds ir sācies?

Kad sāksies - būs arī visi 8 mm, neķerat kreņķi.

650 19.novembris 2022 0:26
0 0 Atbildēt

Kad (ja,varbūt) kādam tavas (loh) māj saimniecībass loceklim purnā ienāks kāds šitas te 4mm jeobanāts, iespējams tavs (loh) viedoklis pamainīsies.

Tas 4mm pēc savas būtībass nav nekāds garuma vai dziļuma rādītājs, tā ir vienkārši bezatbildīga LOHA pazīme.

Bezatbildības un atbildīgo lohpersonu nespējas "sēkla" ir tik dziļi dsā iesējusies, ka glābiņa vairs nav nekāda.Neatkarīgi no tā, ka lohi/pārējie labprātīgi apmaksās visas šīs te demagogandonu inspirētās reklām akcijas un visas šitās te demonstratīvās bezlohmaksas "lohpārbaudes".

Uz pavassara pusi gaidām arī kārtējos ikgadējos (1x lohgadā) lohureidus.Pārējā lohlaikā lohi drīkst darīt pilnīgi jebko.Jā.

Rr19 19.novembris 2022 13:27
1 0 Atbildēt

Cik mm bija tam loham, kas Ulmaņa g. nonesa sabiedriskā pieturu?

650 19.novembris 2022 14:26
0 0 Atbildēt

Tā ir jau nākamā "adbildībass" pakāpe. Apmēram tikpat, cik viņa lohkolēģim.Kuŗš pretējā virzienā braukdams, aizķēra motoveikala reklāmas plakakātu (2m augstumā).

Kanibaals 20.novembris 2022 0:27
0 0 Atbildēt

Ieskaties kalendārā, pēc CSN vēl ziema nav iestājusies. Un vispār CSN tāds gadalaiks ziema nav paredzēts.

650 20.novembris 2022 2:26
0 0 Atbildēt

VisiLohi iekš eLVē pillā dsā gavillē ;p

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti