Vai Ģertrūdes ielas bruģis apdraud gājējus? (+ VIDEO) 12

 
4.Studija | 3.marts 2023 8:42

Rīgā, Brīvības un Ģertrūdes ielas krustojumā ieklāts bruģis no tāda materiāla, kas noteiktos laika apstākļos kļūst slidens un līdz ar to bīstams gājējiem.

 
Visi komentāri
 
Opis 3.marts 2023 9:01
5 1 Atbildēt

Kāpēc mašīnām ziemas riepas ir obligātas, bet gājējiem ziemas apavi ar neslīdošu zoli nav kļuvuši par normu? Ja grib vazāties apavos ar gludu zoli, nu tad lai vārtās pa bruģi!

Godīgi sakot slapjš bruģis arī mašīnai ar radžu riepām ir kā slidotava!

imzz 3.marts 2023 11:47
1 0 Atbildēt

Nevar noteikt par obligātu to, ko nevar dabūt. Man labākie ziemas zābaki ar tiešām neslīdošu zoli bija somu ražojuma. Pirms 2000.gada vēl "Somijas apavos" varēja nopirkt, pēc tam izzuda mans izmērs, pēc tam no turienes izzuda Somijas apavi kā tādi. Pieņemu, ka apavus ar neslīdošu zoli vēl ražo citas zemes, kur ir kalni, vai kas aiz polārā loka, piem Kanāda, Šveice, Norvēģija.

Bet šādi apavi ir dārgi, tāpēc vairumtirgotāji pie mums tādus neiepērk, jo orientējas uz vietējās publikas vairākuma tieksmi uz lētučiem.

Izeja, saprotams, ir radzes, bet tās daudzi nelieto, jo ar radzēm nav pieklājīgi staigāt pa telpām, tāpēc jāsmērē rokas, tās noņemot un uzliekot.

eseris 3.marts 2023 9:15
1 0 Atbildēt

"noteiktos laika apstākļos kļūst slidens " jebkurš materiāls, BET, ja nav ko darīt, kašķēties var . . .

WALA 3.marts 2023 9:21
6 0 Atbildēt

Jebkurš akmens bruģis paliekot slapjš ir slidens, vai vecpilsētās tādēļ kāds ir izņēmis kalto bruģi - NĒ .

Cita lieta ka jauno slīpēto akmens brugi varēja netaisīt ar spīdīgi gludu virsmu ...

Kanibaals 3.marts 2023 13:01
0 0 Atbildēt

Jāpāriet pāri ar smilšu strūklu.

0pis 3.marts 2023 10:02
3 2 Atbildēt

Pag, pēc pusgada tas sēdīsies, vairs nebūs kā spogulis un neviens nekur vairs neslīdēs. Bruģis jau nav domāts iešanai pa to, to liek naudas apgūšanai.

Krotow 3.marts 2023 10:11
6 0 Atbildēt

Apledojuši bruģakmeņi ar gludo virsmu iešām slīd uz velna paraušanu. Pat "neslīdošas" zoles tur daudz nelīdz. Lai taisa tos bruģakmeņus ar rupjāku virsmu. Nu varbūt nebūs tik smuki. Par to daudz drošāk iešanai.

650 3.marts 2023 12:56
1 0 Atbildēt

Nefig tiem centra lohiem vazāties apkārt, tā jau reku viss gaiss piepirzdts.Lai šež savā mājā uz poda un ēd treknos 30% ķiršus.

Kanibaals 3.marts 2023 12:59
0 1 Atbildēt

Bīstami ir staigāt ar plastmasas zolēm ziemā.

imzz 3.marts 2023 14:18
2 0 Atbildēt

Ir citādas ? Krievu laikos zoles bija no gumijas ar smilšu piejaukumu, pretslīdamības ziņā daudz labākas, nekā poliuretāna. Būtībā neslīdošu zoli iegūt ļoti viegli, piejaucot jebkuram zoles materiālam abrazīvu. Tikai tādi apavi, saprotams, skrāpē grīdas, tāpēc, cik man zināms, netiek ražoti.

Saprotams, katrs pats var pielīmēt pie zoles kādu abrazīvu, tikai pieredze rāda, ka tas turās klāt tikai pāris dienas labākajā gadījumā.

James Bong 4.marts 2023 12:55
1 0 Atbildēt

Un kur palika Rīgas vesturiskais bruģis protams ne žurnālistus ne vienu neinteresē.

Jobo 5.marts 2023 15:36
0 0 Atbildēt

Tiek ražots bruģis arī ar neslīdošu virsmu. Bet nedrīkst izmantot. Tas ir vnk absurds. Kārtējo reizi pierāda, ka cilvēku drošība ir pēdējā vietā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Bugatti varētu pārdod komplektā ar personīgo benzīntanku 2

Miljonu vērts Bugatti ar personīgo benzīntanku, kurā uzpildīt sintētisko degvielu mūža garumā. Lasīt vairāk

 

Aizmiga pie stūres; absorbējošās barjeras darbībā (+ VIDEO) 9

Busiņš maina kursu un ietriecas barjerās - vadītājs apgalvo, ka aizmidzis pie stūres. Ierakstā labi redzams, kā nostrādā barjeras konstrukcija, mazinot trieciena spēku un, iespējams, glābjot šofera dzīvību - tā video komentārā. Lasīt vairāk

 

Jaunais Renault Master 4tā paaudze - tā kā "smagais" buss! (+ VIDEO)

Arī mums labi pazīstamais Renault Master sasniedzis ceturto paaudzi. Jaunākā izlaiduma pamatā ir vēl elastīgāka platforma, kas piemērota arī degvielas šūnu piedziņām. Lasīt vairāk

 

Latvija sāks Rail Baltica pamatlīnijas būvniecību 6

Sasniedzot vēl vienu Rail Baltica projekta būtisku posmu, Latvija sāks pamatlīnijas būvniecību. 21. maijā Rail Baltica komanda, Eiropas Komisijas pārstāvji un starptautiskie partneri no Francijas, Itālijas, Polijas, Lietuvas un Igaunijas tikās Rīgā. Projekta partneri, atzīmējot šo simbolisko brīdi, izveidoja laika kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, kuru iebūvēs pamattrases pamatos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti