Lai nebūtu jāslidinās stāvlaukumā - CSDD rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas Rīgā un Rēzeknē 21

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 4.decembris 2023 16:38

Šonedēļ Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas Rīgā un Rēzeknē, aģentūrai LETA pavēstīja CSDD pārstāvji.

Ziemas braukšanas konsultācijas Biķernieku trasē, Rīgā, notiks šā gada 8.decembrī plkst.14, plkst.16 un plkst.18, 9.decembrī un 10.decembrī plkst.11, plkst.13 un plkst.15.

Savukārt Rēzeknē ziemas braukšanas konsultācijas notiks Ančupānu kartodromā 8.decembrī plkst.12, plkst.14, plkst.16, savukārt 9.decembrī un 10.decembrī plkst.11, plkst.13 un plkst.15.

CSDD pārstāvji norāda, ka vienas nodarbības laiks būs viena stunda un 30 minūtes, iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. Tāpat nodarbībā drīkst piedalīties jebkurš autovadītājs ar savu transportlīdzekli, kas aprīkots ar ziemas riepām, ar derīgu tehnisko apskati un obligāto civiltiesisko apdrošināšanu.

Nodarbību dalībniekiem skaidros drošas braukšanas pamatnosacījumus, veidos izpratni par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli sniegs skaidrojumus par auto riepu stāvokli un to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanai ziemas apstākļos.

Kopumā ziemas sezonā apmācības plānots organizēt desmit Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Siguldā, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī, Madonā, Balvos, Talsos un Liepājā.

Konsultācijas ziemas apstākļos CSDD autovadītājiem nodrošina jau kopš 2015.gada un šajā laikā individuālās braukšanas prasmes uzlabojuši vairāk nekā 6000 autovadītāju. Konsultācijas autobraucējiem tiek nodrošinātas bez maksas un tās tiek finansētas no Ceļu satiksmes drošības padomes līdzekļiem.

Jau vēstīts, ka CSDD apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 44,572 miljoni eiro, kas ir par 12,6% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt direkcijas peļņa samazinājās par 39,9% - līdz 4,781 miljonam eiro.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

 
Visi komentāri
 
WALA 4.decembris 2023 16:44
5 3 Atbildēt

Pozitīvi, lai arī visticamāk stipri nepietiekami  - tas ar domu ka droši ka būs palielas rindas ...

ZZZZ 4.decembris 2023 16:52
6 2 Atbildēt

Labs un apsveicams pasākums. Tikai par! Cerams, ka iepriekšējā pieteikšanās ievērojami sakārtos rindu. 👍

0pis 4.decembris 2023 17:06
1 3 Atbildēt

Sabrauc uz 'konsultāciju' un pie izbraukšanas visiem izsniedz sertifikātu par agresīvu braukšanu + soda punktus, jopcik razīt! 😂

es 5.decembris 2023 7:08
2 2 Atbildēt

Neatbalstu! Pēc tām konsultācijām tie lohi uz ielām paliek vēl agresīvāki.

uupis 5.decembris 2023 7:13
2 2 Atbildēt

Un Valmierā, Liepājā kad rīkos?

Čoks 5.decembris 2023 9:40
5 0 Atbildēt

Rindas bus tadas ka netiksiet nekad.

Ar likumu janosaka, ka katrai pašvaldībai jāizveido ziemas trase, stavvlaukums vai ezers utt.

Tad cilvēki bus ar iemaņām un mums LV būs zero negadijumu.

Savadak autobrauceji/beaucejas nezin ko darit kad auto mazliet saslid, kad daudz saslid utt.

0pis 5.decembris 2023 11:20
2 2 Atbildēt

Ar likumu jānosaka, ka autoskolām jābeidz ražot pe#as kasītājus, kas ar grūtībām spēj kontrolēt auto. Kamēr nejēdz normāli braukt - tikmēr nekādu tiesību! Lai brauc ar zaļo sūdu! Vai skrien kājām!

es 6.decembris 2023 9:55
0 0 Atbildēt

Zini, ir tāds princips - nauda seko skolēnam. Ar autoskolām ir līdzīgi - drāzīsi, nebūs apmācāmo, nebūs peļņas.

650 5.decembris 2023 19:32
0 0 Atbildēt

Ir jābūt kādai vietai, kur braucējs par velti un pats no savas iniciatīvas varētu izmēģināt kādus sev interesējošos braukšanas elementus.Ja sataisa kādus liekus suudus- pats lai atbild.

Mākslīga laiku (un mācītāju) nozīmēšana kādās īpašās vip vietās cilvēkam uzliek Loha zīmogu.Ne katrs interesents uz to parakstīsies.

Globālais aizliegums "jebkurā vietā un laikā" ir vistīrākā demagoģija, taču jebkuru "iebildumu" iespēja te sen jau ir apaļa n0lle. 

Jāaudzina ir tie Bandīti, kuri ārdās rīgas centrā un zīmē saules uz jūrmalas šossejas, taču tajā gadījumā tiem "uzraugiem" tas jaudīgais krāns ir stipri par īsu.Sēdēt pus vakaru piemīsztos valmieras krūmos un tukšā stāvvietā kādu ķert uz lohu- lūk to jā, tas ir nodokļumaksātāju (lohu) cieti apmaksāts passākums. Tfu..

BMW 5.decembris 2023 10:06
1 0 Atbildēt

Būs jāizsauc CP ekipāža, lai ņem ciet visus tos agresīvos Biķernieku trases slidinātājus!

Lohs 5.decembris 2023 10:08
0 0 Atbildēt

Es klausu Policijai un līkumā bremzēju, lai mašīna slīd taisni! Kad paliek bail aizveru acis, tad nav tik bail! Ja sāc grozīt stūri un taiosnot, tad tevi rāda TV kā šausmīgi briesmīgu agresīvo braucēju!

ZZZZ 5.decembris 2023 12:23
1 1 Atbildēt

Nav ko teikt OpisLohs nemāk braukt un stūri grozīt. Viss traucē.

Jūrmalnieks 5.decembris 2023 14:36
1 0 Atbildēt

Žēl, ka jau kuro gadu Rīgā netaisa papildus vietas/ papildus datumus. Reāli Rīgā gribētāju ir tik daudz ka VIENMĒR tās vietas izķer pāris stundu laikā. (man nav laika ik dienu sēdēt uz šīs ziņas čekojot visus csdd soc tīklus 5x dienā)

Protams, visiem šādu iespēju nepiedavāt, jo Rīga/pierīgā atrodas  pus latvijas autoparks, bet nu varēja tak katru mēnesi pa vienai nedēļas nogalei piedavāt Rīgā! 😉🙈 Nevis vienu reizi sezonā....

BMW 7.decembris 2023 9:19
0 0 Atbildēt

Žēļ, ka ziemas slidināšanās nav iekļauta auto skolas obligātajā apmācību programmā.

ZZZZ 5.decembris 2023 14:41
1 1 Atbildēt

Jūrmalnieks 

Saproti šo vairāk vajadzētu pozicionēt jaunajiem, un tādiem vēl iemaņas neapguvušajiem vadītājiem. Tādiem no malas tur nebūtu zolīdi aizņemt vietas un tad raudāt, ka līkumā nāk pretī.

650 5.decembris 2023 19:22
0 0 Atbildēt

Vai gadījumā "šim" (cssd nesavtīgās labdarības produktam) nebūtu jābūt jau iekļautam tā dēvētajā "tiesību iegūšanas" procesā?

Vai "cssd iekārtotajos" apmācību laukumos būs posmi ar puskausēta sniega pļurā (šķīdonī) "iemītajām" leģendārajām trim sliedēm? Līdz "ārpus apdz vietām atļautajam V/vid" tur vispār varēs ieskrieties? 

Iebraukšanu ar labo riteni apmales pļurā (pie 89km/h) tur "izskatīs"? 

Un kā ar izvairīšanos no purnābraucēja vai saskaroties ar pēkšņu plānotās trajektorijas maiņu pagriezienā (piespiedu kārtā, uz ieziepētas virsmas/zampas)?

ZZZZ 5.decembris 2023 19:35
0 0 Atbildēt

650 redzkā sanāk, students noliek novembrī permitES un nemāk braukt. Tad janku prakse, kad atnāk sabaksta datoru, un ar savu car apbrauc 3 nosacītos objektus un tinies pēc 2-3h

 ir tikpat adekvāts braucējs kā te. Jo abi principā vienādi lohi😀

ZZZZ 5.decembris 2023 19:37
0 0 Atbildēt

Tik šits ir iztērējis mega resursus😡

Jūrmalnieks 6.decembris 2023 10:26
1 0 Atbildēt

Uzskatu, ka liekot B kategorijas autovadītāja apleicību ir jabūt obligātiem 'ekstrēmās braukšanas apmācības kursiem'

Laika posmā, kas esi nolicis visu autoskolā un jāiet uz CSDD eksi(tātad pēc idejas ir iemācīts braukt) tad dbs poligonā un gan jau ka arī citur pa Latviju šādus izveidot.

 Vajadzētu obligāti iziet ekstrēmās braukšanas apmācību, kā minimums 4ak. stundas - pirmās 2 ir vairak padziļinātāka teorija(kas jādara un kā pareizi jādara), otrās 2 ir praktiskās apmācības. Kur galā būtu noteikts 'eksāmens' kur jāveic pareizas darbības, lai eksaminators to ieskaitītu.

 Ja nenoliec tad jāapmeklē nākamās 2 stundas kur beigās mēģini vēlreiz.

 Ja esi tik tupš un pēc 10ak. stundām(5reizem) joprojām nesaproti ko darīt, bet kliedz un taisi acis ciet, tad tu tiec nosūtīts atpakaļ uz skolas solu.

Šobrīd autoskolās sausi teorētiski pastasta, jaunietim pa vienu ausi iekšā pa otru ārā un ziemas braukšanas iemaņas mācās uz ielas, kopā ar citiem satiksmes dalībniekiem. Nemaz nerunājot par ekstrēmajiem apstākļiem, kur katra sekundes simtdaļa ir no svara vai avarēsi vai nē.

ZZZZ 6.decembris 2023 10:55
0 0 Atbildēt

Jūrmalnieks varēsi par to samaksāt. Jā, zini cik tie jaunieši ļoti kāro tikt pie tiesībām!? Cik tas viss prasa laiku un €!? Tas tev nav malku cirst...

Jūrmalnieks 7.decembris 2023 9:36
1 0 Atbildēt

Ja nevari samaksāt pāris simtus par nodarbībam, ko darīsi ar to apliecību makā?

Jo tad noteikti nedz auto, nedz to uzturēt vai ieliet nevarēsi! 😉 Brauksi uz rumbulu meklēt laimi, ieberžoties, būdams nebanku kredītu upuris? Un tad raudāsi beztabū, ka jāremontē tikko nopirkts autiņš, par ko plaču pardevējs teica zelta vārdus....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

6 Ginesa rekordi: Kārlis Bardelis ar laivu un velo apbraucis apkārt pasaulei (+ VIDEO) 3

Kad viņš sāka savu braucienu apkārt pasaulei, viņam bija 31 gads. To beidzot – 39. Kārlis Bardelis airu laivā un ar velosipēdu apceļojis zemeslodi un nu atgriezies Latvijā. Ceļojuma laikā sasniegti seši Ginesa rekordi un vākti līdzekļi labdarībai. Lasīt vairāk

 

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 10

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 

Kas ir Cupra Tavascan ? (+VIDEO) 6

Izstādē Auto 2024 notika elektromobiļa Cupra Tavascan Baltijas pirmizrāde. Kā TV Autoziņām uzsvēra K-Auto Seat un Cupra tirdzniecības vadītājs Juha Patama, tā ir pilnībā elektriska SUV kupeja, SUV spēcīgā rakstura un kupejas elegances kombinācija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti