Vai "Latvijas Valsts ceļi" samazinot ātrumu Rīgas - Jūrmalas šosejā no 110 uz 90 km/h veicina satiksmes drošību ziemā? (+ VIDEO) 88

 
iAuto | 21.decembris 2023 10:01

Latvijas valsts ceļi ir samazinājuši ātrumu uz Rīgas-Jūrmalas šosejas no 110 līdz 90 kilometriem stundā, iAuto uzskata, ka tas ir nepareizi, jo veicina vadītājus uz ātruma masveida pārkāpumiem un pieradina neuzticēties ceļa zīmēm.

iAuto redakcija uzskata, ka maksimālais ātrums šajā posmā nebūtu jāsamazina ziemas perioda, bet, ja tomēr tas ir nepieciešams, tad uz 100 km/h ziemas periodā. Atgādinām, ka droša ātruma īsti nav, bet autovadītājiem, vadoties no braukšanas apstākļiem, automobiļa tehniskā stāvokļa un paša prasmēm, jaizvēlās braukšanas ātruma nepārsniedzot atļauto maksimālo ātrumu.

Bet, te ieskatam uz kādiem celiņiem Vācijā ir 100 km/h ziemā. Un nē, tās nav ātrgaitas maģistrāles.

Īpaši nosodāma ir "Latvijas Valsts ceļi" uzņēmuma darbinieku prakse, ka samazinot braukšanas ātrumu uz intensīvākās šosejas Latvijā, autovadītāji netiek brīdināti par satiksmes organizācijas izmaiņām. Jā, likums pagaidām to neuzliek kā pienākumu, bet kur ir "Labā prakse" palikusi. Tas būtu solīdi.

Labā ziņa, ka ir izdevies pēdējā gada laikā samazināt "Latvijas valsts ceļu" "ekspertu" noteikto Latvijas ziemas periodu, taču tik un tā, tas vēl ir būtiski garāks par Rīgas domes Satiksmes departamenta noteikto.

Latvijas Valsts ceļi vēl 25.aprīlī 2023 nav palielinājuši ātrumu no 90 uz 110 km/h Rīgas-Jūrmala šosejas:

2022. gada 3. maijs: Rīgas-Jūrmalas šoseja, A2 (Vidzemes šoseja) - ziemas perioda ceļazīmes vēl spēkā, maksimālais ātrums 90 km/h:

Ka var būt arī savādāk, liecina piemērs no Igaunijas: Latvijā katru ziemu maina zīmes no 100 uz 90 km/h, tikmēr Igaunijā šodien 110 (+ FOTO)

110 km/h - igauņi maiju negaida (+ FOTO)
 

 
88 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krotow 21.decembris 2023 17:05
21 2 Atbildēt

Ir vēl vienkāršāk. Lielākajai daļai auto 110 kmh atrodas apmēram spidometra vidū (tas par anekdoti kur džeks ārstam sūdzas ka šim vien ola zemāk karājas). Smieklīgi, taču ietekmē. Otrs - daudziem auto 105-110 kmh ir maksimums, pirms kura sākas troksnis un palielināts degvielas patēriņš. T.i. +/- 105-110 kmh ir tas ātrums, kur jūtas komfortabli ātri bez palielinātiem tēriņiem degvielai.

BMW 21.decembris 2023 11:19
21 3 Atbildēt

Es par to Vāciju arī nodomāju to pašu! Šauri kalnu celiņi ar serpantīniem un zīme 100 km/h, kamēr uz taisnas Jūrmalenes 90 km/h. Vācieši zina kaut ko tādu, ko Latvijas ceļu un drošības eksperti izpīpēs varbūt pēc gadiem 50.

0pis 21.decembris 2023 10:24
19 21 Atbildēt

Ja ātrums būtu atļauts 110km/st tad iAuto uzskatītu ka provocē bvraukt uz 130. Baro vilku kā gribi, tas vienalga skatās uz meža pusi!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto testē dinamisko Audi SQ8 Sportback e-tron (+ VIDEO) 1

Līdz ar modernizāciju e-tron ieguvis Q8 nosaukumu. Jaudīgajā SQ8 e-tron versijā tam ir 503 Zirgspēki. Lasīt vairāk

 

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 14

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti