Rīgā izstrādāti koplietošanas transportlīdzekļu izmantošanas saistošie noteikumi 10

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 25.februāris 2024 9:00

Rīgā izstrādāti koplietošanas transportlīdzekļu izmantošanas saistošie noteikumi, kas nosaka koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu izmantošanas prasības, ātruma ierobežojuma zonas un novietošanas aizlieguma zonas pašvaldības teritorijā.

Noteikumi paredz, ka pašvaldība publicēs koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonas un novietošanas aizlieguma zonas pašvaldības datu publiskošanas portāla "Geo Rīga" tīmekļvietnes sadaļā "Satiksme un mobilitāte".

Ātruma ierobežojuma zonā koplietošanas transportlīdzekļa ātrums nedrīkstēs pārsniegt 20 kilometrus stundā.

Saskaņā ar noteikumiem būs aizliegts novietot koplietošanas transportlīdzekli novietošanas aizlieguma zonās, izņemot kartē norādītās novietošanas vietas.

Pašlaik portālā "Geo Riga" ātruma ierobežojuma zona noteikta Vecrīgā un Rīgas centrā līdz dzelzceļa uzbērumam, kā arī Centrāltirgus un Spīķeru apkārtnē.

Savukārt lielākās koplietošanas transportlīdzekļi novietošanas aizlieguma zonas ir Rīgas centra parki, kanālmalas, daudzas Vecrīgas ielas un tilti pāri Daugavai un Rīgas pils apkārtne.

Koplietošanas transportlīdzekļu pakalpojumu sniegšanai būs atļauts izmantot tikai tādus koplietošanas transportlīdzekļus, kuri aprīkoti ar tādu sistēmu, kas regulē ātrumu un novietošanu, pielāgojot to kartē norādītajām koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonām un novietošanas aizlieguma zonām.

Koplietošanas transportlīdzekļu pakalpojumu sniedzējs būs jānodrošina transportlīdzekļu, kas novietoti stāvēšanai novietošanas aizlieguma zonā, pārvietošanu nekavējoties, bet ne vēlāk kā trīs stundu laikā pēc administratīvā akta spēkā stāšanās brīža.
 

 
Visi komentāri
 
0pis 25.februāris 2024 12:05
1 0 Atbildēt

Skūtervandāļiem liks virsū iemauktus? Ja tiem būtu evolucionējušas smadzenes tad tie censtos sūdzēties par diskrimināciju, vai hamasiešu tradīcijās, par genocīdu!

Onsis 26.februāris 2024 9:44
0 1 Atbildēt

aha, vajag, tikai nedaudz lietas, ko ieviest, aizliegt tos klamus vispār!

uupis 26.februāris 2024 10:43
1 0 Atbildēt

Tu pats maz esi braucis ar viņu? Jeb tev ir kā loham parastajam - mēģinājis neesmu, bet man ir viedoklis!

uupis 26.februāris 2024 10:46
2 0 Atbildēt

Vecāki cilvēki arī labprāt aizliegtu internetu un atgrieztu atpakaļ drukāto presi un sludinājumus radio un tv!

Savu nemāķulību apieties ar tiem drapakiem lohi parastie kompensē ar mēģināumu aizliegt vispār - sak ja jau es nemāku tad nevienam nav jābrauc!

imzz 26.februāris 2024 17:04
19 0 Atbildēt

Hm. Veci cilvēki un internets. Tie, kuri izgudroja internetu, jau veči tagad ir, savukārt jaunieši izgudroja influencera profesiju, dīpfeikus u.tml. TCP/IP protokola, resp. interneta izgudrotāji: Bobs Kāns, dz 1938.g. Vintons Cerfs, 1943.g. , strap citu, Geits un Torvalds arī vairs nav nekādi jaunieši.

uupis 27.februāris 2024 7:28
0 1 Atbildēt

Tava māte ir pietiekami labi apguvusi intrrnetu? Tavas mātes uzvārds ir Geits vai Torvalds?

Krotow 26.februāris 2024 14:01
20 0 Atbildēt

Šoreiz piekrītu ūpim. (Nomas) skūteri ir labi, ja braucēji domā ar galvu, brauc pietiekami uzmanīgi un atstāj nomatos braucamo vietās kur tie citiem nav pa kājām.

Granulu mīlis 26.februāris 2024 14:47
0 0 Atbildēt

Rīgas domī regulē pediņi. 

Šitie nomas elektrosamokati ir viens no pēdējā laika progresīvākajiem izgudrojumiem, tādēļ to ir jāaizliedz, jo rīgas domes un rìgas satiksmes mafijai tie rada zaudējumus.

Nestudents. 27.februāris 2024 0:53
0 0 Atbildēt

Skuteru priekšrocība bija tajā ka to atstājot nebija ļoti jāpūlas atrast atļauto vietu. Lai tie zonu noteicēji parāda kā braucot ar skuteri var telefonā apskatīties lietotnes kartē kur to var atstāt un izskaidro kā tas veicinās drošāku braukšanu un mikromobilitāti?

0pis 28.februāris 2024 10:23
0 0 Atbildēt

Auto vadītāji arī priecātos, ja varētu braucamo noparkot ceļa vidū bez jebkādām sekām.

Tagad tak var pirms nomāšanas paskatīties operatora kartē, kur ir novietošanas vietas?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

6 Ginesa rekordi: Kārlis Bardelis ar laivu un velo apbraucis apkārt pasaulei (+ VIDEO) 3

Kad viņš sāka savu braucienu apkārt pasaulei, viņam bija 31 gads. To beidzot – 39. Kārlis Bardelis airu laivā un ar velosipēdu apceļojis zemeslodi un nu atgriezies Latvijā. Ceļojuma laikā sasniegti seši Ginesa rekordi un vākti līdzekļi labdarībai. Lasīt vairāk

 

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 10

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 

Kas ir Cupra Tavascan ? (+VIDEO) 6

Izstādē Auto 2024 notika elektromobiļa Cupra Tavascan Baltijas pirmizrāde. Kā TV Autoziņām uzsvēra K-Auto Seat un Cupra tirdzniecības vadītājs Juha Patama, tā ir pilnībā elektriska SUV kupeja, SUV spēcīgā rakstura un kupejas elegances kombinācija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti