Birkens - labākais Eiropā! 5

 
27.oktobris 2009 0:03

Vairākkārtējs Latvijas čempions kartingā, 2009. gada Latvijas un Baltijas čempions Super Production klasē Mārcis Birkens 23. – 25. oktobri aizvadīja Portugālē, startējot FIA Eiropas salonmašīnu kausā. Šī bija pirmā reize, kad Mārcis piedalījās tik augsta līmeņa sacīkstēs un uzreiz uzvara!


Foto: www.fiaetcc.com

Tā gan nenāca viegli, jo uz papēžiem mina ļoti spēcīgs konkurents no Krievijas – Michail Zasadych ar daudz spēcīgāku, speciāli šīm sacensībām noīrētu BMW 320 E46 markas automašīnu. Birkens uz Portugāli bija devies ar savu jau vairākas sezonas Latvijā braukto Honda Civic Type-R. 

Kvalifikācija risinājās sarežģītos laika apstākļos (mitra trase), tāpēc bija grūti atrast pareizos auto regulējumus, lai maksimāli efektīvi izmantotu riepas, kurām šādos laika apstākļos grūti sasniegt optimālu darba temperatūru. Daudz vieglāk to izdarīt bija braucējiem no Krievijas, jo tie startēja ar aizmugures piedziņas automašīnām. Kvalifikācijā Birkens bija otrais, no pirmās vietas ieguvēja Michaila atpaliekot nieka 0.255 sekundes.

Pirmajā braucienā labs starts padevās krievam, bet Mārcis neatpalika un gaidīja Mihaila kļūdu, lai apdzītu. Ilgi nebija jāgaida, starta taisnes galā, vēlāk bremzējot, Mārcis apdzina sānsenci. Atlikušo braucienu Mārcis veica lieliski, ne reizi nekļūdoties, tā finišējot kā pirmais.

Pirms otrā brauciena grūtības sagādāja riepu izvēle. Laiks bija mitrs, tāpēc grūti saprast, likt sausā vai slapjā laika riepas. Mārcis ar savu komandu izdarīja pareizu izvēli – uzlika sausā laika riepas. Brauciena laikā tiešām lietus nesākās, taču visu laiku nācās izvairīties no S2000 klases mašīnām, kuras ir ievērojami ātrākas. Mārcim veiksmīgi tas izdevās, un,  nevienam netraucēts, finišēja pirmais, izcīnot Eiropas salonmašīnu kausu!

Mārcis Birkens: „Esmu lepns, ka kļuvu par pirmo Baltijas braucēju, kurš izcīnījis Eiropas kausu!“

Sīkāku informāciju par Mārča Birkena gaitām Portugālē varēsiet redzēt 4. novembrī LTV7 kanālā, raidījumā „Ātruma cilts“ .
 

 
Visi komentāri
 
272127. viesis 27.oktobris 2009 8:03
0 0 Atbildēt

Māāālacītis...

272135. viesis 27.oktobris 2009 13:15
0 0 Atbildēt

Michails.. kurā gadsimtā tā rakstīja? Kāpēc ne Mahrcis?

272139. viesis 27.oktobris 2009 15:40
0 0 Atbildēt

bmw suukaa, honda rullzz :D

272145. viesis 28.oktobris 2009 3:47
0 0 Atbildēt

Nu super džeks nogrieza! Malacis!

272182. viesis 29.oktobris 2009 15:55
0 0 Atbildēt

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti