Piekto reizi OSCar dodas uz 24 stundu sacensībām Portugālē 2

 
26.novembris 2009 11:08

Katru gadu novembra pēdējā nedēļā Portugālē, netālu no Fronteira ciematiņa notiek lielākais gada “Cross-Country Motorsports” notikums sezonā - “24 Horas TT Vodafone” sacensības.

28. novembrī plkst. 13:00 (pēc Portugāles laika) jau divpadsmito reizi tiks dots starts 24 stundu sacensībām “24 Horas TT Vodafone”. Šis būs piektais gads kā šajās sacensībās piedalās latviešu piloti Andris Dambis un  Igors Skoks, bet ceturtā reize tā būs Mārim Saukānam. Ekipāža Andris Dambis/ Igors Skoks/ Māris Saukāns 17 kilometrus garajā trasē dosies ar automašīnu “OSCar24”, kuru inženieris – konstruktors Andris Dambis būvējis speciāli šīm 24 stundu sacīkstēm.

Pavisam dalību sacensībai ir pieteikuši 75 ekipāžas, kas iespējams ir rekordskaitlis.
Šoreiz plašu skatītāju un mediju uzmanību piesaista vairāki fakti -- dalību sacensībām pieteikuši daudzi ievērojami sportisti, kas apliecina, ka trasē cīņa būs ļoti spraiga.

Kā viens no pirmajiem jāmin tāds pazīstams portugāļu sportists kā Karlos Sousa, kas šoreiz nestartēs kā ceturtais pilots 2004. un 2007. gada uzvarētāju ekipāžā Mario Andrade/ Aleksandre Andrade/ Stefane Barbri, bet no “Monco Renault Clio V6” automašīnas pārsēdīsies uz “Toyota Land Cruiser” un brauks kopā ar tādiem spēcīgiem pilotiem kā Joao Ramos, Francisco Pita un Rui Lopes. Par uzvaru noteikti cīnīsies jau iepriekš pieminētā ekipāža ar Mario Andrade priekšgalā, kurus iepriekšējā gadā stundu pirms finiša piemeklēja neveiksme, viņiem nācās izstāties norautā riteņa dēļ un atteikties no goda pjedestāla. Ar pirmo numuru trasē dosies pagājušā gada uzvarētāji franču ekipāža N.Gibon/ T.Charbonier/ / P.Martin/ Y.Fromont (“Bowler Wildcat 200”).

Šīs sacensības iecienījuši dauzi augsta līmeņa franču braucēji, kuru vidū kā vieni no pretendentiem uz uzvaru tiek minēta ekipāža ar 2. numuru P.Lami/ J.P.Repart/ P.Herve/A.Coimbra (“Proto RMA Racing”). 24 stundu sacensībās pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies arī čehu braucējs un viens no sīvākiem latviešu konkurentiem Miroslavs Zapltals, kurš mēģinās uzvarēt ar nesen paša būvēto Hummer H3, kas oktobra vidū tika testēts Latvijā rīkotajās sacensībās “Mustangs 2009.”

Pateicoties iepriekšējā gadā izcīnītajai trešajai vietai, latviešu ekipāžai A.Dambis/ I.Skoks/ M.Saukāns ir trešais numurs. Augstāko otro vietu šajās sacensībās latvieši izcīnīja 2005. gadā.

Šo sacensību noteikums - uzvar tā ekipāža, kas pēc 24 stundām nobraukusi visvairāk apļu un pati savā gaitā šķērso finiša līniju, pie tam katrs pilots pie mašīnas stūres nepārtraukti braucot drīkst atrasties ne ilgāk kā trīs stundas, bet visā sacensībā ne vairāk kā 12 stundas. 

Pasākums plaši tiek atspoguļots Portugāles televīzijā un galvenajos medijos. Arī šogad sacensību laikā būs 3 stundas tiešais raidījums Portugāles valsts televīzijas stacijās - RTP 1 un RTP 2. Tiek lēsts, ka sacīkstes vēros vairāk kā 30,000 skatītāju.

Vairāk informācijas www.24horastt.com, kur sacensību laikā tiks ievietota saite uz on-line rezultātu lapu.

LAF 4x4 komisijas preses sekretāre
(teksts un foto) Iveta Kaminska

 
Visi komentāri
 
272856. viesis 26.novembris 2009 11:31
0 0 Atbildēt

Lai mūsējiem veicas!!

272899. viesis 27.novembris 2009 9:37
0 0 Atbildēt

Nja... Lemāna uz zemescelja ... skatītājiem varētu būt saistoši :-)

Patiesi, lai mūsējiem veicas :-) Kad paskata dalībnieku listi, tā

neko sev kompānija novākusies :-) Kā teica viens mūsu

"politiķis", GĀZI GRĪDĀ!!! :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti