Ziemas autosprinta čempionāts atgriežas «333» trasē

 
5.februāris 2010 0:00

Svētdien, 7. februārī „333” trasē pie Zaķumuižas tiks aizvadīts Latvijas ziemas autosprinta čempionāta piektais posms.

Divus posmus līdz čempionāta noslēgumam kopvērtējumā 4WD klasē vadībā atrodas Jānis Slišāns („Subaru Impreza”), bet FWD grupā Vilmārs Krivads („Opel Astra”). Komandu ieskaitē līderpozīcijā „Quattro ledlauži” (Kārlis Nebars, Vilmārs Krivads, Ints Jeršovs).

Jau trešo nedēļas nogali pēc kārtas uz sacīkstēm pulcēsies Latvijas ziemas autosprinta čempionāta dalībnieki. Meistarsacīkšu piektais posms tiks aizvadīts  svētdien, 7. februārī „333” trasē pie Zaķumuižas.  Šajā trasē jau risinājās čempionāta atklāšanas posms, taču „333” kompleksā ir iespējams izveidot daudz un dažādas trases konfigurācijas. Reģistrācija sacensībām FWD un RWD klasēm no plkst.7.30 līdz 8.30, pirmais starts plkst. 9. 4WD grupas braucējiem starts plkst. 13.30 (reģistrācija no plkst. 10.45 līdz 12.45). Ja pieteiksies vismaz seši dalībnieki 2WD un 4WD klasē ar radzēm, tiks organizēti braucieni arī šajās ieskaites grupās.

Līdz čempionāta noslēgumam atlikuši divi posmi un kopvērtējuma tabula pamazām sāk atklāt tos braucējus, kuri izšķirošajos posmos turpinās cīņu par medaļām. FWD klasē jau no pirmā posma vadībā atrodas Vilmārs Krivads („Opel Astra”). Tomēr turpat netālu ir Raivis Bartušauskis („Honda Civic”), kurš punktus par augstām vietām gūst katrās sacīkstēs. Sīva cīņa varētu būt sagaidām par trešo vietu – šo pozīciju šķietami droši ieņem Atis Līcis, tomēr, atmetot sliktākā posma rezultātu (šādi tiks noteikts noslēguma kopvērtējums), labas izredzes uz bronzas medaļu paveras arī Ģirtam Vītiņam un Valteram Liepiņam. Interesanti, ka visi trīs gados jaunie censoņi startē ar vienu un to pašu „Renault Clio” automašīnu.

Saspringta cīņa par pozīciju uz pjedestāla gaidāma 4WD grupā. Šobrīd pirmajā vietā izvirzījies klases debitants Jānis Slišāns („Subaru Impreza”), bet, atmetot sliktākā posma rezultātu, galvgalī nonāk  Kārlis Nebars („Subaru Impreza”). Argumenti cīņā par zelta medaļu palikuši arī Intam Ješovam („Subaru Impreza”), Valtam Zvaigznem („Mitsubishi EVO IX”) un Andrim Ušakovam („Mitsubishi EVO”).

RWD klasē mazā dalībnieku skaita dēļ sacensībām čempionāta ieskaite netiks piešķirta, jo uz posma sacensībām pulcējas tikai trīs līdz pieci dalībnieki.

Komandu ieskaitē līderpozīcijā „Quattro ledlauži” (Kārlis Nebars, Vilmārs Krivads, Ints Jeršovs).

Pirms čempionāta posma dalībniekiem ir iespēja aizvadīt lielisku treniņu sacensību gaisotnē – sestdien, 6. februārī ‘333” trasē risināsies „Ziemas kausa” izcīņas trešais posms, kurā būs jāveic trīs braucieni. FWD un RWD klasei reģistrācija no plkst. 8 līdz 9, starts plkst. 9.15, bet 4WD grupai reģistrācija no plkst. 12 līdz 13, starts plkst. 13.40. Šajās sacensības nedrīkst startēt ar sporta riepām un tas izlīdzina dalībnieku iespējas. Sestdien risināsies vēl divas sacīkstes – Kandavā tiks aizvadīts „KTSK Ziemas kausa” ceturtais posms (vairāk informācijas www.motorsport.lv ), bet Madonā risināsies „Madonas ziemas kausa” otrais posms. Lieliska iespēja ikvienam braukt gribētājam ar savu ielas auto izbaudīt sacensību garu un uzlabot vadīšanas iemaņas!

Plašāka informācija www.laf.lv un www.autosport.lv

Latvijas čempionāts ziemas autosprintā
5. posms, „333” trase
Sacensību dienaskārtība
7.30-8.30    Reģistrācija FWD klasei, RWD klasei
9.00        Starts FWD klasei, RWD klasei
10.45-12.45    Reģistrācija 4WD klasei
13.30        Starts 4WD klasei
* Ja pieteiksies vismaz 6 dalībnieki 2WD un 4WD klasē ar radzēm, tiks organizēti braucieni arī šajās ieskaites klasēs.

Latvijas čempionāts ziemas autosprintā
Kopvērtējums pirms 5. (no 6) posma
FWD
Vilmārs Krivads 267, Raivis Bartušauskis 251, Atis Līcis 229.
4WD
Jānis Slišāns 238, Ints Jeršovs 230, Kārlis Nebars 229.
RWD*
Normunds Orlovs 70, Modris Cīrulis 64, Andrejs Tjasto 60.
*RWD klasē ieskaites punkti piešķirti tikai pirmajā posmā. Pārējos posms – nepietiekams dalībnieku skaits.
Komandas
„Quattro ledlauži” (Kārlis Nebars, Vilmārs Krivads, Ints Jeršovs) 726, „Svētavots/4 Racing” (Modris Cīrulis, Vigo Rubenis, Normunds Orlovs) 701, „Point Transaction System” (Agris Štikāns, Ints Dimiņš, Andrejs Tjasto) 467.
 
LAF Standartauto komisijas preses dienests

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti