Līdz Latvijas vasaras autosprinta čempionāta atklāšanai mazāk par mēnesi

 
6.aprīlis 2010 8:23

Pēc nepilna mēneša, 24. aprīlī ar sacensībām „333” trasē pie Rīgas tiks atklāts Latvijas vasaras autosprinta čempionāts. Dalībnieki cīnīsies par čempiona tituliem trīs ieskaites klasēs.

Atsevišķa ieskaite ar kausa statusu paredzēta tiem braucējiem, kuri startēs ar ielas riepām.

vasaras sprints 2010
Foto: go4speed.lv

Strauji iestājoties pavasarim un ledus un sniega segumu uz ceļiem nomainot asfaltam, sākusies aktīva gatavošanās vasaras autosprinta jaunajai sezonai. Pirmais no paredzētajiem sešiem posmiem jau pēc nepilna mēneša, 24. aprīlī risināsies „333” trasē netālu no Rīgas. Čempionāta oficiālajā mājaslapā www.vasarassprints.lv, kurā pieejama visa informācija par sacensībām, jau sākusies dalībnieku reģistrācija vasaras sprinta seriāla septītajai sezonai. Šī būs trešā ar valsts čempionāta statusu.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, sacensību nolikumā nav lielu izmaiņu. Čempionāta statuss joprojām ir piešķirts trim ieskaites klasēm – 1800, 2500 un 2500+. Balsoties uz šo klašu rezultātiem, risināsies cīņa arī komandu ieskaitē. Lai piesaistītu jaunus dalībniekus un radītu viņiem iespēju sacensties līdzvērtīgā konkurencē, ir izveidotas trīs papildus ieskaites grupas – 1800 Street, 2500 Street, 2500+ Street, kurās vērtēs tikai to braucēju rezultātus, kuri startēs ar ielas riepām. Atļauto ielas riepu saraksts atrodams sacensību mājaslapas nolikumu sadaļā. Gadījumā, ja riepu modelis nefigurē šajā sarakstā, par tā atbilstību „Street” klasei lems tehniskais komisārs.

Kā zināms, vairums vadošo braucēju, kuri cīnās par čempionāta godalgotajām vietām, izmanto īpaši sportam paredzētas „slick” tipa riepas, kas nodrošina ievērojami labāku saķeri nekā ielas riepas. „Street” klasēm piešķirts kausa izcīņas statuss. Piemēram, dalībnieks ar „VW Golf” ar 1600 kub.cm. dzinēju un ielas riepām startēs 1800 klasē, bet viņa uzrādītais rezultāts paralēli tiks vērtēts arī „1800 Streeet” ieskaitē.

Sacensību kalendārā šosezon iekļauti seši posmi: „333” trasē, „Rullīša” kartinga trasē Jelgavā, „Tepera” kartinga trasē Smiltenē, „Poligonā” Kandavā un divreiz „Biķernieku” trasē Rīgā. Kā redzams, posmi identiski iepriekšējai sezonai. Pērn dalībniekiem interesantākie šķita Kandavas poligonā un „Biķernieku” trasē aizvadītie posmi. Dalības maksa, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, nav palielināta (atkarībā no pieteikšanās laika – 30 Ls vai 35 Ls). Turklāt rīkotājs no Rīgas tālākajos posmos (Jelgavā, Smiltenē un Kandavā) paredzējis pazeminātu dalības maksu. Arī vienlaikus startējot vairākās ieskaites klasēs, dalības maksa būs zemāka. Atsevišķos posmos (par to paziņojot posmu nolikumā vai izlemjot dalībnieku sapulcē pirms sacīkstēm), ierasto divu braucienu vietā tiks piedāvāti trīs, ļaujot vēl pamatīgāk izbaudīt sacensību atmosfēru. Vēdera baudu cienītājus noteikti iepriecinās fakts, ka šajā sezonā par  ēdināšanu rūpēsies uzņēmums, kurš pērn guva ļoti labas atsauksmes Kandavas posmā.

Šobrīd Latvijā pastāv daudz un dažādas autosporta disciplīnas, tāpēc interesentiem reizēm rodas jautājums: kas tad īsti ir vasaras autosprints? Tāpēc īsumā kopsavilkums: vasaras autosprinta sacensībās ar savu standarta automašīnu var piedalīties jebkurš brauktgribētājs. Sacīkstes notiek slēgtās apļveida trasēs ar asfalta segumu. Dalībnieki trasē dodas pa vienam, cenšoties uzrādīt pēc iespējas labāku rezultātu, pēc kura tiek noteiktas ieņemtās vietas. Čempionāta ieskaitē rezultātus vērtē tikai LAF Standarta automobiļu komisijas sportistiem ar 2010. gada autosprinta licenci (maksā 30 Ls).

Latvijas vasaras autosprinta čempionāta atbalstītāji 2010. gada sezonā: Tehniskaisveikals.lv, Auto24.lv, Autodekor.lv, Baltikums apdrošināšana, iAuto.lv, jauniauto.lv, nightlife.lv, Forsāža.lv, Burnout.lv. Informatīvais atbalsts no žurnāla „AutoEuro”.

Latvijas 2010. gada vasaras autosprinta čempionāta kalendārs
Posms    Datums        Trase                Atrašanās vieta
1. posms    24. aprīlis        „333” kartinga trase        Ropažu pag.
2. posms    29. maijs        „Rullīša” kartinga trase    Jelgava
3. posms    19. jūnijs        „Biķernieku” trase        Rīga
4. posms    17. jūlijs        „Poligons”            Kandava
5. posms    14. augusts        „Tepera” kartinga trase    Smiltene
6. posms    2. oktobris        „Biķernieku” trase        Rīga


LAF Standartauto komisijas preses dienests
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti