Čempionu cīņas «BTA Rally Talsi» turpināsies arī šogad

 
9.aprīlis 2010 10:20

„BTA Rally Talsi” jau otro gadu pēc kārtas pelnīti var tikt saukts par čempionu ralliju, jo arī šogad organizatori skatītājiem sola aizraujošas cīņas starp aktuālajiem, 2009.gada, N4 grupas čempioniem no kaimiņvalstīm.

Tāpēc sacensību jautājums joprojām ir – vai latvieši pārspēs viesu rallija zvaigznes?

Par spēcīgāko pašmāju braucēju konkurentu uzskatāms Norvēģijas N4 grupas čempions Andreas Mikelsens (Anreas Mikkelsen), kurš ir Markusa Gronholma skolnieks un pelnīti tiek dēvēts arī par vienu no šobrīd talantīgākajiem jaunajiem braucējiem. 20 gadus vecais norvēģis jau ir startējis 17 pasaules čempionāta posmos ar WRC klases automašīnu un viņš ir līdz šim jaunākais WRC pilots, kurš guvis punktus pasaules čempionāta ieskaitē. Talsos Mikelsenu redzēsim braucam ar 2010. gada N4 grupas Subaru Impreza.

Sacensībām pieteicies arī ātrākais Zviedrijas braucējs N4 klasē - Jocke Nimans (Jocke Nyman), kurš līdzīgi kā Norvēģijas čempions, arī ir jauns, ļoti ātrs un talantīgs braucējs. Ar dažādiem autosporta veidiem Nimans nodarbojas jau kopš bērnības un rallijam viņš pievērsās 19 gadu vecumā, kas ļāvis sasniegt ievērojamus rezultātus un izcīnīt Zviedrijas rallija Čempiona titulu.

<250>Pērn Talsos Lietuvu pārstāvēja Latvijā labi pazīstamais lietuviešu braucējs Vitauts Šveds, (Vytautas Švedas) tomēr pēc sīvas cīņas pašmāju čempionātā Šveds čempiona titulu nenosargāja. Tāpēc šogad „BTA Rally Talsi” čempionu sacīkstēs uz starta stāsies Ramūns Čapkausks (Ramūnas Čapkauskas) ar stūrmani Tomasu Šipkausku (Tomas Šipkauskas). Čapkausks ir labi pazīstams ne tikai rallija, bet arī auto šosejas sacensību cienītājiem, jo vairākus gadus ar labiem panākumiem startējis Baltic Formula sacensībās.

Latvijas godu Talsos, jau otro gadu pēc kārtas, aizstāvēs četrkārtējie Latvijas čempioni Aivis Egle ar stūrmani Mārtiņu Jerumu, kuri 2009. gadā spēja apsteigt visus titulētos ārzemju ciemiņus. Lai arī pašmāju braucējiem svarīgākais ir uzkrāt Latvijas rallija čempionāta ieskaites punktus, cīņa ar kaimiņvalstu čempioniem būs liels izaicinājums pašiem braucējiem un intriga rallija skatītājiem.

Par dalību „BTA Rally Talsi” aktīvi rit sarunas arī ar Igaunijas N4 grupas čempionu, Marko Martina audzēkni, Otu Tanāku (Ott Tänak), kurš pērn Aivim Eglem piekāpās tikai par nieka 3,83 sekundēm.

„Jau tagad skatītājiem varam solīt, ka Talsu apkārtnes ceļos būs aizraujošas sacensības, taču turpinām aktīvi strādāt, lai piesaistītu pēc iespējas vairāk spēcīgu sportistu. Visus braucējus vieno vēlme salīdzināt savus spēkus ar citu valstu ātrākajiem braucējiem vienā no interesantākajām trasēm Latvijā”, saka sacensību organizators Raimonds Strokšs.

„BTA Rally Talsi” norisināsies 15. un 16. maijā Talsos un Talsu apkārtnē. „BTA Rally Talsi” ir Latvijas rallija čempionāta 3. posms un jaunizveidotā Baltijas rallija čempionāta 1. posms. Rallija ģenerālsponsors ir apdrošināšanas akciju sabiedrība BTA. Sponsori – Lakalme, Swecon un Dardedzes hologrāfija, atbalsta Talsu novada dome, DUS „Talsu autotransports” un DUS „Sumata”, informatīvi atbalsta – TV6, Neatkarīgā Rīta Avīze, StarFM, sportacentrs.com, 4rati, draugiem.lv, Talsu Vēstis, www.whatcar.lv un FHM.

Sīkāku informāciju par pasākumu meklējiet rallija oficiālajā mājas lapā – www.rallytalsi.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti