Saspringta nedēļas nogale autosporta krosa disciplīnām

 
6.maijs 2010 11:17

Šajā nedēļas nogalē Latvijas autokrosa un rallijkrosa sacensību līdzjutējiem ir plašs notikumu klāsts.


FOTO: Igaunijā sāksies Latvijas CK 125 kroskartu čempionāts. (Foto: Aģentūra „4 Rati”)

Sestdien Ropažos notiks Beta bagiju sacensības bērniem, bet Igaunijā startēs Latvijas čempionāts kroskartiem pusaudžiem. Svētdien Smiltenē notiks Folkreisa vasaras sezonas atklāšana, bet Igaunijā tiks aizvadīts rallijkrosa Baltijas kausa un Ziemeļeiropas čempionāta pirmais posms ar latviešu piedalīšanos.

Beta: Mazākie bagisti cīnīsies 333

Sestdien pl.10 Ropažos, 333 trasē notiks LAF Bērnu kausa izcīņas Beta bagijiem pirmais posms. Uz starta gatavojas iziet vairāk nekā desmit jaunie sportisti, tajā skaitā gan pērnā gada kausa ieguvējs Roberts Vītols un trešās vietas ieguvējs Kristiāns Rihters, gan debitanti, kuri aizvadīs pirmās sacensības mūžā – Daniels Špaks un Krišs Miķelis Aploks. Uz starta gaidāmi arī Leo Cabulis, Toms Kārlis Bērziņš, Adrians Pūga, Everts Henilāns, Kristers Babris un Alberts Duntavs. Beta bagiju klasē startē četrus līdz septiņus gadus veci sportisti. Pērn otrajā vietā starp Vītolu un Rihteru ierindojās Mārtiņš Sesks, kurš šogad autosportista karjeru turpinās pilnveidot kartingā.
Sestdienas sacīkste 333 trasē notiks vienlaicīgi ar Latvijas kartinga čempionāta pirmo posmu, kas nozīmē, ka sacensības kļūs par Latvijas bērnu autosporta festivālu.

Folkreiss: Smiltenē tuvu dalībnieku rekordam

Svētdien Smiltenē, Tepera trasē kopā ar Auto Stils supersprintu tiks aizvadīts arī LAF Folkreisa Vasaras un Vidzemes kausa pirmais posms.

Pašlaik Folkreisā pieteikto dalībnieku skaits sasniedzis 17, kas ir par vienu sportistu mazāk nekā līdzšinējais startējušo skaita rekords. Pērn rudenī 333 trasē uz starta stājās 18 dalībnieki, savukārt ziemā šo skaitli pārspēt neizdevās (labākais rezultāts Raunā – 16 dalībnieki). Pastāv iespēja, ka jau pieteiktajiem 17 šodien pievienojas vēl kāds dalībnieks – šodien noslēdzas pieteikumu iesūtīšanas termiņš. Jebkurā gadījumā, Vasaras un Vidzemes kausa pirmais posms solās izvērsties intriģējošs.

Pieteikušies vairāki līdz šim Folkreisā nestartējuši sportisti – valmierietis Roberts Plūme, Ikšķiles puses braucējs Raivis Riekstiņš, rīdzinieki Artis Soks un Edgars Brēde, kuri abi startēs ar vienu Mazda 323, Ermīns Vācietis, kurš šobrīd ir vienīgais ar aizmugures piedziņas auto – BMW -- pieteiktais dalībnieks, un jūdažnieks Ainārs Bogdanovičs, kuram gan nav ne mazākā sakara ar krosā labi zināmo Bogdanoviču ģimeni.

Arī tehniskais parks veidojas interesants. Mareks Dainis trasē izvedīs VW Golf III, kas Folkreisa situācijā skaitās visai moderna tehnika, interesi izraisa arī Raivja Riekstiņa uzbūvētā Mazda MX5. Tāpat zināms, ka vairākas interesantas automašīnas paliks garāžās gaidot nākamās sacīkstes, jo tehniku nebūs izdevies sagatavot līdz Smiltenes sacīkstei.

Kroskarti: Uz Igauniju seši kroskartisti

Sestdien Igaunijā, Laitses trasē notiks Latvijas čempionāta CK 125 kroskartiem pirmais posms. Rallijkrosa trasē notiekošajā sacīkstē plāno piedalīties seši sportisti. Uz starta plāno iziet pērnais vicečempions Otto Vočtavs, kurš pirms pāris nedēļām Smiltenē aizvadīja veiksmīgu debijas sacīksti Latvijas čempionāta B600 bagiju klasē. Trasē arī bronzas medaļnieks Dāvis Tobiass. Dāvis, Otto, kā arī Dzintars Ramats būs šīs sacīkstes galvenie favorīti. Uz starta gatavojas iziet arī Liene Sproģe – pērnā gada ceturtās vietas ieguvēja. Interesanti, ka Liene šoreiz negūs pilnīgu savas komandas uzmanību, jo uz starta Baltijas rallijkrosa D-1A klasē nākamajā dienā izies arī viņas tēvs Jānis Sproģis. Kroskartos startam gatavojas arī Viesturs Kalniņš, tāpat, iespējams, debiju aizvadīs Ingus Ramats.

Laitsē nedēļas nogalē būs daudz Latvijas sportistu: sestdien kroskarti, svētdien – NEZ un Baltijas kausa pirmais posms rallijkrosā.

Rallijkross: septiņi latvieši pret Ziemeļeiropu

Laitsē pie Tallinas svētdien notiekošajā rallijkrosā pret Ziemeļeiropas un Baltijas sportistiem cīnīsies septiņi Latvijas braucēji. Lielākā pārstāvniecība gaidāma Super 2000 klasē, kurā gan Baltijas, gan NEZ ieskaitē cīnīsies pērnā gada Latvijas autokrosa čempionāta bronzas medaļnieks Mārtiņš Porietis, bijušais NEZ rallijkrosa čempions Uģis Pauriņš, kā arī Māris Ločmelis un Aivars Kokorišs. Open klasē gan Baltijas kausā, gan NEZ cīņās spēkosies pēdējo gadu NEZ seriāla medaļnieks Ilgonis Krūmiņš. Savukārt īpaši gaidītu debiju pie Eiropas rallijkrosa čempionātam sagatavotā VW Polo stūres aizvadīs bijušais NEZ čempions Reinis Safonovs, startējot 1600 klasē abās ieskaitēs. Baltijas kausa ieskaitē šajā klasē uz starta arī Jānis Sproģis, kuram šī būs debija oficiālās sacensībās.

Maijs – īpaši saspringts

LAF Krosa komisijai, kas pārvalda autokrosa un rallijkrosa tipa sacensības, maijs īpaši saspringts. Bez jau minētajiem šīs nedēļas notikumiem pasākumi arī visās nākamajās mēneša nedēļu nogalēs. Nākamnedēļ Latvijas sportistiem veiksmīgi jāpārstāv valsts Baltijas autokrosa kausā gan salonmašīnām, gan bagijiem Lietuvā. 22. un 23. maijā sezonas nozīmīgākais pasākums – Eiropas autokrosa čempionāts Mūsas trasē pie Bauskas. Vēl nedēļu vēlāk Brenguļu autotrasē pie Valmieras notiks Latvijas autokrosa čempionāta otrais posms un Folkreisa Vidzemes kausa otrā sacensība. Plašāka informācija par visiem krosa notikumiem – www.autocross.lv.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti