Tuvojas Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posms

 
10.maijs 2010 12:27

Autokross ir viens no tiem Latvijas autosporta veidiem, kuram pašam pirmajam un visvērienīgākajā veidā ir izdevies ielauzties prestižajā, starptautiskajā autosporta apritē ar savu Eiropas čempionāta posmu.


Foto: Romualds Vambuts

Arī šogad sacensības, kas 2010. gada 22. un 23. maijā notiks "Mūsas" trasē, ir iekļauts Eiropas autosporta kalendārā. Šīs sacensības "Mūsas" trasē būs jubilejas sacensības, jo tiks atzīmēta divdesmitā gadadiena, kopš pirmo reizi "Mūsas" trasē notika autokrosa sacensības ar Eiropas čempionāta posma statusu. Šogad tas būs vienīgais un lielākais šāda līmeņa pasākums Baltijas autosporta dzīvē. Katru gadu Eiropas čempionāta posmu autokrosā "Mūsā" apmeklē liels skaits dalībnieku, žurnālistu un skatītāju no visas Eiropas.

Šogad uz šo posmu piecās autokrosa klasēs jau ir pieteikušies 82 sportisti no 16 valstīm. Latviju šajā Eiropas čempionāta posmā pārstāvēs 10 sportisti – Divīzijā TAX (Turing autocross cars) vecmeistari Aldis Zēbergs un Jānis Bogdanovičs; Divīzijā 3 pirmo reizi startēs Jānis Boks un Juris Kuļikovskis; Divīzijā 3A – Armands Hohfelds, Andris Kuļikovskis, Oskars Eglītis, Māris Līcis un Jānis Ščerbickis.

Pirmo reizi "Mūsas" trases pastāvēšanas vēsturē tajā notiks arī Eiropas kausa izcīņa autokrosā jauniešiem, tai pieteikušies 12 sportisti no 6 valstīm. Nacionālajā kausa izcīņā Divīzijā B600 pieteikušies 14 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas. Šajā divīzijā plāno startēt arī trīs Latvijas rallija zvaigznes – Ivars Caune, Krišjānis Caune un Ivars Vasaraudzis.

Eiropas autokrosa 20 gadu jubilejas sacensības notiks Bauskā, Mūsas trasē 22. un 23. maijā no pulksten 11.00. Tajās paredzēti arī helikopteru paraugdemonstrējumi, pavasara gadatirgus un atrakcijas bērniem. Plašāku informāciju par sacensību gaitu un dalībniekiem iespējams atrast www.musa.lv. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas "Biļešu Serviss" kasēs.

Šie Eiropas līmeņa autosporta svētki Latvijā nebūtu iespējami bez ģenerālsponsoriem: Latvijas Mobilais Telefons un Latvijas Dzelzceļa Ritošā Sastāva Serviss, kā arī atbalstītājiem: Aldaris, tipogrāfija Veiters, RE&RE, Canon IB Serviss, Eden, Lux Auto, un informatīvajiem atbalstītājiem: LTV7, LNT, TV5, SWH, SWH+, Latvijas Avīze, Auto Bild Latvija, Bauskas Dzīve, Draugiem.lv, iAuto.lv un raidījuma Ātruma Cilts.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti