Rallijkrosa braucējiem labi rezultāti Polijā

 
21.jūnijs 2010 11:36

Latvijas rallijkrosa braucēji aizvadījuši starptautisku rallijkrosa sacīksti Polijā, Slomčinas trasē, startējot Baltijas kausa ietvaros.

Jēkabpilietis Reinis Safonovs guva trešo vietu D-1A klasē, savukārt D-4 klasē 28 sportistu konkurencē labus rezultātus sasniedza ogrēnietis Uģis Pauriņš un jēkabpilietis Mārtiņš Porietis. Nedēļas nogalē veiksmīgi notikušas arī Latvijas bērnu un jauniešu krosa sacensības.

<250>Slomčinā, kurā ik rudeni tiek aizvadīts arī Eiropas rallijkrosa čempionāta posms, tika aizvadīta sacīkste vairākās ieskaitēs. Sadalītas uzvaras Centrāleiropas zonas, Čehijas, Austrijas, Polijas, Ungārijas un Lietuvas rallijkrosa čempionātos, kā arī Baltijas kausā. Latvijas sportisti izmantoja sacīksti kā tikšanos ar vēl neapzinātiem konkurentiem no dažādām valstīm. Rezultāti – atzīstami, lai gan praktiski visi Latvijas sportisti piedzīvoja neveiksmes lietus dēļ.

1600 kub. cm D-1A klasē Reinis Safonovs ar savu VW Polo automašīnu nedēļas nogales garumā sasniedza pirmās un otrās vietas kvalifikācijas braucienos, jau no pirmajiem braucieniem piesakoties uz uzvaru šajā klasē. Tiesa, finālā sasniegta trešā vieta, jo uznākušais lietus izrādījās spēcīgāks nekā prognozēts, tāpēc vidēji pielijušai trasei paredzētās sliku riepas nespēja tikt galā ar ūdens daudzumu.

D-4 klasē, kurā pulcējās automašīnas ar motora darba tilpumu līdz 2000 kub. cm, uz starta pulcējās 28 dalībnieki. Tā bija nopietnākā konkurence, kādā savā karjerā bija startējuši Latvijas braucēji Mārtiņš Porietis, Uģis Pauriņš un Māris Ločmelis. Patīkami, ka pirmā spēku pārbaude šādā dalībnieku pulkā izdevās daudzsološa.

{page}

Porietis nedēļas nogales garumā bija stabils pirmā desmitnieka braucējs, kvalifikāciju noslēdzot septītajā vietā, kas deva pirmo starta vietu B finālā un labas izredzes iekļūt A finālistu sešiniekā. Taču Mārtiņa sacīksti izbojāja lietus. Nostājies uz starta ar sausā laika riepām, Porietis varēja tikai vērot, kā sāk līt – riepu maiņa vairs nebija iespējama. Rezultātā cerības uz A finālu izgaisa, turklāt braucienu apturēja arī ātrumkārbas defekts.



Pauriņa rezultāti dienas gaitā progresēja un arī viņš nokļuva B finālā, kurā finišējot Uģis ieguva desmito vietu sacīkstes gala rezultātos. Mazāk veiksmes Mārim Ločmelim – sportists izstājās sacensību pirmajā dienā motora defekta dēļ. Arī viņa sākotnējie rezultāti solīja vietu rezultātu tabulas pirmajā pusē.

Latvijas rallijkrosa braucējiem sākusies aktīva sacensību sezona. Jūlija vidū Lietuvā notiks Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta otrais posms, savukārt 24. un 25. jūlijā šī čempionāta trešais posms notiks Rīgā, Biķernieku trasē.

Sestdien Igaunijā, Misso rallijkrosa trasē notika Latvijas kroskartu CK 125 čempionāta trešais posms. Uzvaru guva ventspilnieks Otto Vočtavs, pārspējot sīvāko konkurentu Dāvi Tobiasu. Trešajā vietā – Eliss Dukaļskis. Čempionāta kopvērtējumā vadībā Vočtavs, seko Tobiass un Dzintars Ramats. Kroskartu sacīkstēs startē braucēji vecumā no 12 gadiem.

Garkalnes trasē aizvadīts LAF bērnu kausa izcīņas Beta bagijiem trešais posms. Trešo uzvaru pēc kārtas sasniedza Kristiāns Rihters, aiz sevis atstājot Iļju Kabanovu un Albertu Duntavu. Šādā secībā trīs sportisti atrodas arī kausa izcīņas kopvērtējumā. Beta bagiju cīņās startē sportisti vecumā no četriem līdz septiņiem gadiem.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti