Biķerniekos lietū uzvar Geide

 
21.jūnijs 2010 13:13

„Biķernieku” trasē Rīgā aizvadīts Latvijas vasaras autosprinta čempionāta trešais posms. Lietainajos laika apstākļos absolūti ātrāko rezultātu sasniedza 2500+ klases uzvarētājs Uģis Geide („Mitsubishi Lancer EVO”).

2500 grupā pirmais Mareks Matvejevs („Opel Corsa”), bet 1800 klasē labākais Ģirts Daugaviņš („Honda CRX”).

Latvijas vasaras autosprints čempionāta posms „Biķernieku” trasē risinājās trešo reizi un atkal sacensības tika aizvadītas lietus apstākļos. Pēc rīta puses lietusgāzēm trase jau bija paspējusi apžūt, taču, pirmajām automašīnām stājoties uz starta, lietus atsākās. Šādos laika apstākļos sacīkstes allaž kļūst interesantākas, bet rezultātu lielā mērā nosaka pareiza riepu izvēle.

Jaudīgākajā klasē 2500+ par lietu sajūsmināts nebija kopvērtējuma līderis Mareks Štolcermanis, kura „Nissan 350 Z” ir tikai aizmugures piedziņa, atšķirībā no sāncenšiem, kuri brauc ar pilnpiedziņas spēkratiem. Pirmajā braucienā pārliecinoši ātrākais izrādījās Uģis Geide („Mitsubishi Lancer EVO”), Štolcermani apsteidzot par četrām sekundēm, bet nākamo sekotāju par vairāk nekā desmit sekundēm.

Arī otrajā braucienā Geide bija netverams un izcīnīja uzvaru gan braucienā, gan posma kopvērtējumā. Vienīgo reizi līdz šim godalgoto trijniekā Geide bija finišējis tieši „Biķerniekos” pirms gada, kad bija otrais. Pēc salīdzinoši neveiksmīga sezonas sākuma (ceturtā un astotā vieta), Geide uzreiz pacēlies uz otro vietu kopvērtējumā. Sestdien otrais Štolcermanis, šādi saglabājot kopvērtējuma vadību. Trešais Andris Slava („Mitsubishi Lancer EVO”), sīvā cīņā par 0,151 sekundi apsteidzot  Aivaru Ezeriņu („Subaru Impreza”). Ezeriņš kopvērtējumā trešais. Iepriekšējās sezonas abu „Biķernieku” posmu uzvarētājs Ainārs Eikerts („Mitsubishi Lancer EVO VIII”) slikto riepu dēļ šoreiz tikai priekšpēdēja astotā vietā.

2500 klasē abos braucienos labāko rezultātu uzrādīja Mareks Matvejevs („Opel Corsa”), palielinot savu pārsvaru kopvērtējumā. Konkurenci klases līderim šoreiz sastādīja ar vienu automašīnu „Renault Clio” braucošie Ģirts Vītiņš un Atis Līcis. Lai arī līdz šim allaž ātrāks bija Līcis, slidenā „Biķernieku” trase labāk padevās Vītiņam, kurš ierindojās otrajā vietā, uzvarētajam zaudējot desmit sekundes. Trešais posmā, uz šo pozīciju paceļoties arī kopvērtējumā, Līcis.Joprojām otrais kopvērtējumā Normunds Orlovs („BMW Compact 323ti”), sestdien paliekot ceturtajā vietā.

1800 grupā pirmo sacensību šosezon aizvadīja 2009. gada čempions Ģirts Daugaviņš („Honda CRX”).  Duelis ar pirmo divu posmu uzvarētāju Jāni Skujiņu („BMW 318 iS”) bija sestdienas sacensību sīvākā spēkošana. Neraugoties uz to, pirmo braucienu jau slapjajā trasē Daugaviņam nācās veikt ar gludajiem „slikiem” uz velkošās ass, viņš uzrādīja par pusotru sekundi labāku rezultātu par Skujiņu, kurš gan arī nebija paspējis uzlikt lietus riepas. Otrajā braucienā, abiem sportistiem startējot jau ar lietus riepām, scenārijs bija identisks un par posma uzvarētāju kļuva Daugaviņš. Trešais Agris Jēkabsons („Honda Civic”). Tā kā Daugaviņs un Jēkabsons šosezon nav regulāri čempionāta dalībnieki, viņi startēja ar vienreizējo licenci, negūstot kopvērtējuma punktus. Pārliecinošs līderis ir Skujiņš. Seko Imants Firsts un Andris Slišāns  (abi „Toyota Corolla”), kuriem „Biķernieku” sacīkstes bija neveiksmīgas – attiecīgi, ceturtā un piektā vieta, diezgan daudz zaudējot līderiem.

Kausa izcīņas ieskaites klasēs, kurās vērtē ar ielas riepām braucošo sportistu rezultātus, Biķerniekos uzvaras izcīnīja rallija braucējs  Matīss Mežaks („Mitsubishi Lancer”) „2500+ Street” grupā,  Ēriks Ozoliņš („VW Golf III”) „2500 Street” ieskaitē un Andrejs Kuvšinovs („Honda Integra”) „1800 Street” klasē. Ozoliņam panākums ļāvis izvirzīties kopvērtējuma vadība, bet pārējas divās klasēs kopvērtējuma galvgalī bez izmaiņām – „1800 Street” vadībā Guntis Lapiņš („VW Golf”, sestdien otrais), bet „2500+ Strreet” pirmais Einārs Juškovskis („Subaru Impreza”, ceturtais).
Latvijas vasaras autosprinta čempionāta ceturtais posms pēc četrām nedēļām Kandavas lauksaimniecības tehnikuma braukšanas mācību poligonā. Pērn šī trase tika atzīta par tehniski sarežģītāko un prasīja lielu meistarību no braucēju puses. Šosezon rīkotāji ieplānojuši pamainīt apļa konfigurāciju. Kandavas sacīkstes ir interesantas arī ar to, ka pirms mačiem nenotiek treniņi un pirms starta visi braucēji ir vienādās pozīcijās. Reģistrācija ceturtajam posmam jau sākusies www.vasarassprints.lv

Arī šogad vasaras sprinta rīkotāji turpina sadarbību ar „Kumho” riepu piegādātajiem un sacensību dalībniekiem tiek piedāvāta īpaša cena. Latvijas vasaras autosprinta čempionāta atbalstītāji 2010. gada sezonā: „Point Transaction Systems”, „Tehniskaisveikals.lv”, „Auto24.lv”, „Autodekor.lv”, „Baltikums apdrošināšana”, „Fixbox”. Informatīvais atbalsts no žurnāla „AutoEuro”, „iAuto.lv”, „jauniauto.lv”, „nightlife.lv”, „burnout.lv”.


Foto:  Biķernieku trasē ātrākais bija Uģis Geide („Mitsubishi Lancer EVO”).  Autors: vasarassprints.lv

Latvijas čempionāts vasaras autosprintā
3.posms, „Biķernieku” trase
1800

Ģirts Daugaviņš („Honda CRX”) 11:47,662, Jānis Skujiņš („BMW 318 iS”) +3,001, Agris Jēkabsons („Honda Civic”) +7,376.
2500
Mareks Matvejevs („Opel Corsa”) 11:19,842, Ģirts Vītiņš („Renault Clio”) +10,620, Atis Līcis („Renault Clio”) +13,131.
2500+
Uģis Geide („Mitsubishi Lancer EVO”) 11:05,829, Mareks Štolcermanis („Nissan 350 Z”) +16,268,  Andris Slava („Mitsubishi Lancer EVO”) +19,219.
Kausa izcīņa
„1800 Street”

Andrejs Kuvšinovs („Honda Integra”) 12:22,343, Guntis Lapiņš („VW Golf”) +5,458, Jānis Strazdiņš („BMW 318 ti Compact”) +31,933.
„2500 Street"
Ēriks Ozoliņš („VW Golf III”) 12:09,712, Jānis Ivanovskis („BMW 323ti”) +17,325, Edgars Poriņš („VW Golf II”) +17,685.
„2500+ Street”
Matīss Mežaks („Mitsubishi Lancer”) 11:47,992, Miķelis Mežaks („Mitsubishi Lancer”) +8,452, Gunārs Greiža („Mitsubishi Lancer EVO”) +21,908.
Kopvērtējums pēc 3. (no 6) posma
1800

Jānis Skujiņš 75, Imants Firsts, 60, Andris Slišāns 57.
2500
Mareks Matvejevs 68, Normunds Orlovs 59, Atis Līcis 50.
2500+
Mareks Štolcermanis 64, Uģis Geide 55,  Aivars Ezeriņš 55.
Kausa izcīņa
„1800 Street”

Guntis Lapiņš 71, Jānis Strazdiņš 61, Raimonds Smeilis 53.
„2500 Street”
Ēriks Ozoliņš 64, Mārtiņš Gūtmanis 56, Edgars Poriņš 49.
„2500+ Street”
Einārs Juškovskis 55, Agris Štikāns 48, Gunārs Greiža 43.
 
LAF Standartauto komisijas preses dienests

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti