Svētdien Valmierā Latvijas autokrosa čempionāta turpinājums

 
1.jūlijs 2010 12:56

4.jūlijā 11:30 Brenguļu autotrasē pie Valmieras tiks aizvadīts Latvijas autokrosa čempionāta trešais posms 1600, 2000 Super un Open klasēm, kā arī seriāla ceturtā sacīkste CK 125 kroskartiem un bērnu Beta bagiju klasē. Galvenā intriga – kā sportisti pielāgosies cīņām trasē, kurā mainīts braukšanas virziens.

Ideja par Brenguļu autotrases izmantošanu pretējā virzienā radās jau iepriekšējā Latvijas čempionāta posma, kas arī notika Brenguļos, laikā. Konsultējoties ar autokrosa tiesnešiem un speciālistiem trasē veiktas nepieciešamās izmaiņas virziena maiņai. Šāds plāns gan nav pārsteigums, jo trase savulaik būvēta ar mērķi izmantot abus virzienus, savukārt pirms dažiem gadiem viena ziemas sacīkste jau aizvadīta neierastajā virzienā. Šī ideja ir ieguvums skatītājiem un sportistiem, jo rodas iespēja aizvadīt cīņu praktiski nezināmā trasē.

Čempionāta salonautomašīnu klasēs pēc aizvadītajiem diviem posmiem daudz neskaidrību. 1600 klasē, šķiet, galvenie čempiontitula dalītāji būs mārupietis Andris Priedītis un Andis Kļava no Lapmežciema. Abi apmainījušies ar uzvarām un otrajām vietām pirmajos posmos Smiltenē un Brenguļos. Taču klasē ir vairāki citi pārsteigumus sagādāt gatavi sportisti – Kaspars Silenieks, Andis Skolmeistars, Andis Vanters un citi.

<250>2000 Super klase šogad ir neparedzama. Pirmajā posmā trūka dalībnieku, lai sadalītu kopvērtējuma punktus, taču otrajā sacīkstē sastāvs bija spēcīgs, turklāt sportisti sarūpēja izrādi skatītājiem. Dienas gaitā šīs klases sportisti aizvadīja aizraujošas cīņas un pārsteidza skatītājus ar avārijām un kūleņiem. Galvenais favorīts ir rīdzinieks Jānis Spīķis (Auto Sun), taču iepriekšējā Brenguļu sacīkste viņam nebija veiksmīga, tāpēc Jānis ir tikai trešajā vietā kopvērtējumā. Viņa sāncenši – Jānis Berķis, čempions Ainārs Kenigsbergs, Māris Ločmelis, Aldis Kasparovičs un citi.

Open klasē divi galvenie duelanti atkal būs salacgrīvietis Raimonds Jerāns un ogrēnietis Jānis Kozlovskis. Taču ar katru sacīksti arvien spilgtāk startē Jānis Vanags, kurš pamanās izmantot favorītu kļūdas un neveiksmes. Ātruma ziņā viņš var piebiedroties Jerānam un Kozlovskim cīņā par uzvaru. Trasē dosies arī VAZ klases automašīnas, kuru kausa izcīņā līderis ir Imants Kolomenskis.

Brenguļos notiks arī CK 125 kroskartu Latvijas čempionāta ceturtais posms. Pēc pussezonas vadībā atrodas ventspilnieks Otto Vočtavs, taču viņam jāaizvada sīvs duelis ar Dāvi Tobiasu. Iepriekšējās sacīkstes pierādījušas, ka duelis ir ļoti līdzīgs, un katrā sacīkstē var uzvarēt jebkurš no abiem. Taču arvien cītīgāk līderu cīņās iejaucas Dzintars Ramats un pēdējā laikā arī Eliss Dukaļskis. Uzvarētājs nav prognozējams.

Beta bagiju cīņās par LAF bērnu kausu kopvērtējuma vadībā pēc uzvarām pirmajos trijos posmos ir Kristiāns Rihters. Šķiet, viņš arī Brenguļos būs galvenais favorīts. Taču bērnu sports nav prognozējams – katra jaunā sportista domas gājiens var izmainīt rezultātu sekunžu laikā.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti