Neikšāni dodas uz Latgali atgūt čempionāta līderpozīcijas 3

 
5.jūlijs 2010 8:51

Latvijas autorallija čempionāta piektais posms – „Latgale 2010” – risināsies šīs nedēļas nogalē Daugavpils un Rēzeknes apkārtnē.

Uz sacensībām apņēmības pilnas cīnīties par uzvaru dodas abas „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāžas – Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals un Māris Neikšāns/Raivis Jansons.

Jau šodien, 5. jūlijā, pl. 15:00 „Evo bārā” Rīgā, Lielirbes ielā 32, notiks rallijam „Latgale 2010” veltīta preses konference. Tajā piedalīsies arī abi „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” piloti Andis Neikšāns un Māris Neikšāns. Abi sportisti izteic gandarījumu, ka rallijs atgriezies Latgales reģionā, kur sacensības nav notikušas vairāk nekā 20 gadu.

„Visiem vadošajiem sportistiem būs vienādas iespējas uzvarēt. Neviens nebūs pazīstams ar Latgales ceļu specifiku,” zina stāstīt Andis Neikšāns, kurš šobrīd Latvijas čempionāta kopvērtējumā ieņem trešo vietu – viņam ir tikai par vienu punktu mazāk nekā čempionāta līderim Aivim Eglem. „Mēs Latgalē neesam aizvadījuši nevienu treniņu, taču plānojam to darīt šonedēļ. Katrā ziņā būs interesanti! Jau no sezonas sākuma abām mūsu ekipāžām ir tikai viens plāns – cīnīties par Latvijas čempiona titulu. Mērķi nav mainījušies, tādēļ uz Latgali braucam pēc uzvaras!”

Māra Neikšāna/Raivja Jansona ekipāža šobrīd čempionāta kopvērtējumā ierindojas otrajā vietā N4 klasē, taču savākuši tikpat daudz punktu kā čempionāta līderi. „Šo gadu esam uzsākuši labi – esam vienīgā N4 klases ekipāža, kura finišējusi labāko trijniekā visos četros aizvadītajos posmos,” stāsta Māris. „Tomēr, ja gribam cīnīties par Latvijas čempiona titulu, ar to var nepietikt. Pēc iepriekšējā rallija Madonā daudz analizējām videoierakstus no automašīnas un esam sapratuši, kurās trases vietās zaudējam laiku. Ceru, ka Latgalē spēsim pabraukt ātrāk! Mūsu mērķis – cīņa par pirmo vietu!”

Rallijs „Latgale 2010”, kas vienlaicīgi būs Latvijas un Lietuvas autorallija čempionāta posms, risināsies divas dienas – 10. jūlijā notiks ātrumposmi Daugavpils apkārtnē, bet 11. jūlijā sportisti veiks sacensības netālu no Rēzeknes. Plānots, ka sacensībās piedalīsies 64 ekipāžas, no kurām 16 sacentīsies prestižākajā N4 kategorijā.

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ģenerālsponsors jau septīto gadu pēc kārtas ir SIA „Latvijas Mobilais Telefons”. Vēl komandu atbalsta rallija auto apkalpošanas un īres kompānija „AMP Motorsport”, būvkompānija „LEC”, „Gros Auto”, sporta transmisiju ražotāji „Samsonas Motorsport”, auto drošības laboratorija „Guard Lab”, „Neste” un „Juneka”.

Latvijas rallija čempionāta kopvērtējums pēc četriem posmiem
1.Aivis Egle/Mārtiņš Jerums (Tieto/Kronus, Mitsubishi Lancer Evo IX) 28 punkti
2. Māris Neikšāns/Raivis Jansons (LMT Rallija komanda, Mitsubishi Lancer Evo IX) 28 punkti
3.Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (LMT Rallija komanda, Mitsubishi Lancer Evo IX) 27 punkti
4. Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (Vorobjovs Racing, Mitsubishi Lancer Evo IX) 20 punkti
5. Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse (Mitsubishi Lancer Evo X) 20 punkti
6. Jānis Dūcis/Guntis Kampe (Mitsubishi Lancer Evo IX) 7 punkti

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis
 

 
Visi komentāri
 
277876. viesis 5.jūlijs 2010 12:33
0 0 Atbildēt

Archee; Rallijs Rāzna 2007 laikam nenotika Latgales reģionā, ja?? Vai arī esam pārcēlušies nākotnē, ja sacensības Latgalē nav notikušas 20 gadus?? :D :D

277877. viesis 5.jūlijs 2010 12:49
0 0 Atbildēt

Ja runājam par LV (vai LPSR :D )čempionātu,tad tiešām 20 gadi,jo 2007 bija komercrallijs,bet tekstā ir vienkārši "sacensības" .

277897. viesis 8.jūlijs 2010 7:40
0 0 Atbildēt

Ilgvars arī brauks...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Aptuveni 160 000 eiro - BMW piesaka jauno M4 CS (+ FOTO)

Pasūtīšanai M4 CS kļūs pieejams maija beigās, ražošana sāksies jūlijā. Lasīt vairāk

 

Xpeng G6 kļūst pieejams Eiropā 5

Ķīnas autobūves uzņēmums Xpeng uzsācis elektriskā SUV Coupe G6 pārdošanu Eiropas tirgū. Sākumā tās ir četras valstis, taču turpinājums sekos. Lasīt vairāk

 

Drošas braukšanas speciālists neiesaka vasarā braukt ar ziemas riepām (+ VIDEO) 32

Parasti rudenī vērojamas garas rindas pie riepu servisiem, jo autovadītāji teju vienā brīdī ir nolēmuši mainīt vasaras riepas pret ziemas. Pavasarī aina pavisam citādāka. Riepu maiņu process notiek bez garām rindām, tomēr drošas braukšanas speciālists neiesaka vasarā braukt ar ziemas riepām. Ko ņemt vērā, izvēloties vasaras riepas? Lasīt vairāk

 

Aplēsta summa, ko par vēja parkiem varētu saņemt iedzīvotāji (+ VIDEO) 16

Gadiem ilgi savstarpēji “cīnoties” iedzīvotājiem un vēja parku attīstītājiem, Latvija pamatīgi iepalikusi saviem kaimiņiem vēja enerģijas attīstībā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti