Rallijā LATGALE 2010 gaidāma nopietna cīņa par pirmo vietu

 
6.jūlijs 2010 12:46

Iespējams, ka tieši rallijs Latgale 2010 ieviesīs lielāku skaidrību Latvijas rallija čempionāta (LRČ) kopvērtējumā N4 grupas ieskaitē.

Šobrīd, pēc aizvadītiem četriem rallijiem 28 punkti ir pieckārtējam Latvijas čempionam Aivim Eglem un Mārim Neikšānam, bet viņiem ar iekrātiem 27 punktiem uz pēdām min Andis Neikšāns. Tādēļ patiesībā var teikt, ka cīņa par 2010. gada čempiona titulu sāksies tikai Latgalē.

Aivis Egle: "Šis un atlikušie divi LRČ posmi ir ļoti nozīmīgi gan mums, gan citām ekipāžām, šobrīd esmu vadībā, bet tas vēl nenozīmē ka esmu uzvarējis čempionātā, Latgalē mēs iesim uz visu banku."

Maris Neikšāns: "Mēs esam ļoti stabili startējuši visas sezonas garumā, mums ir daudz ieskaites punktu, bet nav nevienas uzvaras. Uz Latgali mēs dodamies ar vienu mērķi, pēc uzvaras!"

Lai Mārim izdotos izpildīt savu solījumu, viņam sacensībās jābūt ātrākajam no 64 pieteiktajām ekipāžām, kuru vidū ir ātrākie Latvijas un Lietuvas sportisti. 39 no pieteiktajām ekipāžām startēs tikai Latvijas čempionāta ieskaitē, 5 - Latvijas un Lietuvas čempionāta ieskaitē, bet 20 - tikai Lietuvas čempionāta ieskaitē.

Preses konferences laikā tika pasniegti arī pirmie trīs starta numuri. Tos saņēma ātrākie šā brīža rallija braucēji Latvijā N4 klasē: ar 1. numuru uz starta stāsies čempionāta kopvērtējuma līderis Aivis Egle ar stūrmani Mārtiņu Jerumu (Tieto Kronus Rally Team), 2. numurs rallijā Latgale 2010 būs Mārim Neikšānam/ Raivim Jansonam (Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda), un 3. numurs - Andim Neikšānam/Pēterim Dzirkalam (Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda). Ātrākais 2WD grupas braucējs Artūrs Priednieks (ARAgo Motosport) trasē dosies kā divdesmitais.

Ātrākajam braucējam pasniegs rallija Latgale ceļojošo kausu

Sportistu ekipāžai kas uzrādīs lielāko vidējo ātrumu jebkurā no šī pasākuma ātrumposmiem iegūs rallija Latgale ceļojošo kausu. Jau nākamajā gadā tas dosies pie jauna saimnieka. Šo kausu varam uzskatīt kā simbolisku apliecinājumu tam ka rallijs Latgale būs LRČ kalendārā arī nākamajos gados.

"Ajags Latvija ir jauna, bet ļoti darbspējīga un radoša komanda. Šis ir pirmais tik liela mēroga pasākums kuru organizējam paša spēkiem, bet tas noteikti nebūs pēdējais", stāsta rallija kluba Ajags Latvija prezidents Aivars Solders, "ņemot vērā Latgales reģiona sarežģīto ceļu konfigurāciju, prognozēju, ka vidējie ātrumi šajās sacīkstēs nebūs paši augstākie un tas liecina par ātrumposmu augsto sarežģītības pakāpi, šeit visu izšķirs ekipāžu pieredze un prasme sastādīt perfektu stenogrammu. Kam tas padosies vislabāk, balvā saņems šo kausu. Tā būs kā papildus rozīnīte šajās sacīkstēs. Noteikti būs interesanti vērot kā gadu no gada mainās kausa saņēmēji."

Uzsvars uz drošību

Rallijs neapšaubāmi ir viens no skatāmākajiem un dinamiskākajiem sporta veidiem un rallijs Latgale nebūs izņēmums. Tomēr rallija organizatori atgādina - autosports var būt bīstams gan sacensību dalībniekiem, gan skatītājiem. Sacensību organizatori ir darījuši visu lai samazinātu iespējamos riskus.

Trases malās par drošību rūpēsies vairāk nekā simts apsardzes un rallija darbinieku. Tomēr, ņemot vērā to, ka rallijs šajā reģionā ir jaunienācējs, jābūt īpaši piesardzīgiem, obligāti ir jāņem vērā trases norobežojumi un drošības personāla norādījumi.

LAF rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš: "Lai gan galvenais atbalstītājs, AAS Balva, ikvienu rallija apmeklētāju būs apdrošinājis, arī katram pašam vajadzētu ievērot piesardzību. Kā saka - sargi sevi pats un arī Dievs tevi sargās."

Skatītājiem noteikti jāņem vērā arī, ka sinoptiķi rallija dienām prognozē īpaši vasarīgus laika apstākļus bez nokrišņiem - sestdien gaisa temperatūra rallija norises reģionā sasniegs 26 grādus, bet svētdien - pat 29. Lai nebeigtu brīvdienas slimnīcā, ir jāpadomā ne tikai par dzeramo ūdeni, ar ko atveldzēties, bet arī par Saules staru aizsargkrēmiem, saules cepurēm un citiem līdzekļiem, kas palīdzēs novērst karstuma un Saules dūrienu.

Rallijs Latgale 2010 šogad notiks 10. un 11. jūlijā. Rallija starts 10. jūlijā tiks dots Daugavpilī, bet otrajā dienā tas pārcelsies uz Rēzekni.

Ralliju Latgale 2010 atbalsta: AAS Balva, Honda, Komforts, Ajags Latvija, LNT, TVNET, SWH, SWH+, Biļešu Serviss.

Foto: Kaspars Volonts.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti