Ziemeļeiropas rallijkrosā Rīgā uzvar Latvijas komanda

 
27.jūlijs 2010 11:09

NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta trešajā posmā Biķerniekos uzvaru sešu valstu konkurencē izcīnīja Latvijas rallijkrosa komanda.


NEZ 2000 uzvarētājs Jānis Berķis (Foto: Viesturs Saukāns, LAF)

Uzvaras individuāli klasēs sasniedza latvietis Jānis Berķis (NEZ 2000), norvēģis Ola Froshaugs (NEZ Open), igaunis Stens Oja (NEZ 1600) un norvēģiete Kamilla Antonsena (NEZ 4WD). Satelītklasē – Latvijas kroskartu čempionāta posmā pārsteidzošu uzvaru guva sezonas debitants Ingus Ramats.

Sacensību rīkotāji Ilgonis Krūmiņš un Uģis Pauriņš un viņu komanda paveica atzīstamu darbu, izveidojot jaunu rallijkrosa trasi Biķernieku šosejas trases starta taisnes un stadiona teritorijā. Gan vietējie, gan ārvalstu sportisti atzina, ka jaunā sacensību vieta ir lieliska, prasīga pret tehniku un sportista fizisko izturību. Paredzams, ka 10. oktobrī Biķernieku rallijkrosa trasē notiks otrais starptautiskais rallijkross.

Sportiski nedēļas nogales cīņas bija aizraujošas visās klasēs. Spilgtākā cīņā notika NEZ 2000, kurā finālbraucienā uz starta sapulcējās spēkos līdzīgs dalībnieku sastāvs. Pirmajā pagriezienā pēc starta notika masveida sadursme, kurā kontaktus piedzīvoja, šķiet, katrs trasē bijušais dalībnieks. Tomēr visi spēja turpināt cīņu. Līderpozīcijā nonāca Aldis Kasparovičs, kuram sekoja Jānis Berķis un Lietuvas braucējs Vaids Vaičekausks. Berķim un Vaičekauskam bija labāka Džokera apļa stratēģija, kā rezultātā Jānis pirmais, lietuvietis – otrais, bet Aldis Kasparovičs atkrita uz trešo vietu. Galvenais favorīts norvēģis Espens Husviks guva tikai sesto vietu.

<250> NEZ 4WD klasē uz starta stājās deviņi dalībnieki, bet finālā startēja septiņi. Startā uzvarēja Aldis Zēbergs, taču tehnikas pārsvars bija norvēģietes Kamillas Antonsenas pusē – viņa apdzina spēcīgo latvieti un guva pelnītu uzvaru. Trešo vietu sasniedza igaunis Valdurs Reinsalu, līdz pat finiša līnijai cīnoties par pozīciju ar Latvijas braucēju Kārli Goldmani. Diemžēl pirms fināla motora defekta dēļ bija spiests izstāties soms Silvo Vītanens ar jaunākās paaudzes Ford Fiesta – viņa starts ienestu papildu intrigu braucienā.

NEZ 1600 klasē par uzvaru cīnījās igaunis Stens Oja, norvēģis Robins Bake Andresens un lietuvietis Vains Žulis. Pēc ziemeļnieku cīņām Andresena mašīna palika stāvam uz jumta, rezultātā uzvara nonāca Ojas rīcībā, Žulis – otrais, bet trešajā vietā nonāca Latvijas cerība Reinis Safonovs, kura nedēļas nogali sabojāja nepieciešamība mainīt motoru.

NEZ Open klasē problēmas piedzīvoja divi no trim galvenajiem favorītiem. Soms Joke Kallio nestartēja sacīkstē elektronikas problēmu dēļ, bet Latvijas galvenā cerība Ilgonis Krūmiņš piedzīvoja motora defektu. Līdz ar to ceļš uz uzvaru brīvs bija norvēģim Olam Froshaugam, kurš arī sasniedza pārliecinošu uzvaru. Aiz viņa divi Polijas sportisti, kuri gan NEZ ieskaitē netiek vērtēti, Vitolds Starobrats un Lukašs Kabacinskis. Formāli uz NEZ posma pjedestāla tika lietuvietis Egidijs Kedrovs un Latvijas braucējs Andrejs Lajevskis.


  NEZ Open uzvarētājs Ola Froshaugs (Foto: Viesturs Saukāns, LAF)

Komandu vērtējumā Latvija uzvarēja, sasniedzot 51 punktu, sekoja Norvēģija (47), Igaunija (46) un Lietuva (46). Sacīkstē startēja arī Somijas un Polijas sportisti.

Papildklase nedēļas nogalē bija Latvijas kroskartu čempionāta CK 125 kategorija. Finālā izstājās visi trīs kopvērtējuma līderi: avāriju pirmajā pagriezienā pēc starta piedzīvoja Dzintars Ramats un Otto Vočtavs, bet motora defekta dēļ pēdējā aplī izstājās Dāvis Tobiass, kurš bija galvenais favorīts visas nedēļas nogales garumā. Rezultātā uzvaru guva sezonas debitants, 11 gadus vecais Ingus Ramats, aiz sevis atstājot Lieni Sproģi. Trešo vietu formāli tomēr guva Dāvis Tobiass, kurš pietuvojies Vočtavam kopvērtējuma līderpozīcijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti